Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Ankara’ya Modern Taksi Durakları...

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİĞİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI, YAPIMINA BAŞLADIĞI 75 TAKSİ DURAĞININ 60’NIN YENİLEME ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

05 Aralık 2011 Pazartesi 08:42
Büyükşehir’den Ankara’ya Modern Taksi Durakları...

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in merkezi yerlerinde yıkık, dökük ve virane halde bulunan 75 taksi durağını daha kaldırarak, yerlerine taksici esnafının ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte son derece modern duraklar yapıyor.

1.jpg
 Daha önce 26 adet taksi durağının görüntüsünü baştan sona değiştirip, yepyeni bir görüntüye kavuşturan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, yapımına başladığı 75 taksi durağının 60’nın yenileme çalışmalarını tamamladı. Yılsonuna kadar diğer taksi duraklarının da tamamlanmasıyla 75 taksi durağındaki 2666 sürücü daha 1321 aracıyla yepyeni ve modern duraklara sahip olmanın mutluluğu içerisinde Başkentlilere hizmet verecek.
Ankara’da hizmet veren taksici esnafını, plazma televizyonundan, çay ocağına, oturma gruplarından, tuvaletine ve taksi bekleme parklarına kadar her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek duraklarla sevindiren Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların etap etap tamamlanmasının ardından Başkent’teki yaklaşık 8 bin taksici modern duraklarında müşterilerini bekleyecek.
Daha önce merkezi yerlerde bulunan 26 adet durağın yenileme çalışmasının tamamlandığını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “Şimdi de 60’ını yenileyip durak sahiplerine teslim ettiğimiz toplam 75 adet yeni taksi durağını daha modern bir görünüme kavuşturuyoruz” dediler.

- “TAKSİCİLERİN EN BÜYÜK İSTEĞİ”
Taksici esnafının en çok duraklarıyla ilgili şikayette bulunduklarını ve bu doğrultuda hemen çalışmalara başladıklarını hatırlatan yetkililer, “Taksici esnafı,  daha modern, görsel ve düzenli bir durak istiyor. Biz de onların bu isteklerini dikkate alarak, kendilerine evlerindeki gibi her türlü imkanın bulunduğu, ikinci yaşam yerleri olan yepyeni modern taksi duraklarının inşasını gerçekleştiriyoruz” diye konuştular.

2.jpg
Başkent’te en çok kullanılan 26 taksi durağından işe başladıklarını sonrasında ise 75 durakta daha çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden yetkililer, önceliğin merkezi yerlerdeki duraklara verildiğini söylediler. Yetkililer, “4 ayrı tipte taksi durağı inşası yaptık. Bu tipler mevcut durağın esnaf sayısı, yeri ve alanına göre yaklaşık 17 metrekareden, 50 metrekareye kadar değişiyor. Duraklardaki  zeminleri  granit seramik döşedik, ısı yalıtımını yaptık, iç kısmını da alçıpanla kapladık. Şu anda yaptığımız duraklar dışarıdan bakıldığında, mimari yapısıyla vatandaşları etkilerken, iç mekanıyla da taksici esnafını mutlu ediyor. Dışarıdan son derece modern bir görünüme sahip olan duraklarımızda, tuvaletten, çay ocağına, klimasından, modern iç dizaynına kadar her türlü ihtiyaca cevap veren bir yapıya imza attık. Bu sayede de iş yaşamlarının büyük bir kısmını duraklarda geçiren taksici esnafı, gönül rahatlığı içerisinde çalışmalarını sürdürecek” dediler.
 
- TEK TİP DURAK OLACAK
Yeni duraklar sayesinde taksici esnafına geniş, ferah, sıcak bir ortam sağlandığını, taksi durakları arasındaki farklılığın önüne geçildiğini ve taksici esnafının istekleri doğrultusunda çalışmalar yapıldığını kaydeden yetkililer, duraklara daha sonra herhangi bir eklenti yapılmaması için de denetimler gerçekleştirdiklerini söylediler. Yetkililer, bu sayede de Başkent’te tek tip durak sağlanmış olacağını kaydettiler.