Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den, “Ankaralı Gezginler Gözüyle Türkiye” Fotoğrafları Sergisi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN TÜRKİYE’NİN HER ŞEHRİNDEN GÜZEL KARELERİ FOTOĞRAFLARLA SUNDUĞU SERGİ, METRO SANAT GALERİSİ’NDE 14 ŞUBAT’A KADAR GEZİLEBİLİR

10 Şubat 2012 Cuma 15:10
Büyükşehir’den, “Ankaralı Gezginler Gözüyle Türkiye”  Fotoğrafları Sergisi…

gezginler_200.jpg

Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği “Ankaralı Gezginler Gözüyle Türkiye” fotoğraf sergisiyle her bir köşesi cennet olan yurdumuzun dört bir yanını Başkentlilere tanıtıyor. 
Anıtkabir’den, Adıyaman Nemrut’a, Trabzon Uzungöl’den Artvin Yusufeli’ne, Çanakkale Truva Atı’ndan Diyarbakır Hasan Paşa Hanı’na, Şanlıurfa Balıklıgöl’den İstanbul Kızkulesi’ne, Konya Mevlana’dan Çorum Alacahöyük’e, Edirne Selimiye’den İzmir Efes ve Burdur Salda Gölü’ne kadar Türkiye’nin sayısız güzelliği Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde görülebilir.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sergi, fotoğraf sanatına gönül vermiş “Ankaralı Gezginler Grubu”nun büyük boyutlardaki fotoğraflarıyla adeta Türkiye’yi Ankara’ya taşıyor.

“55 GEZGİNDEN 105 FOTOĞRAF”…
Sergi hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, fotoğrafların geçen yıl Amerika ve Rusya’da sergilendiğini ve çok beğeni topladığını belirterek, “Türkiye’nin merkezi ve Başkent’i Ankara’yı; dünyayı ve Türkiye’yi karış karış gezmiş, her yaştan ve meslekten üyesi bulunan 55 Ankaralı gezginin 105 fotoğrafıyla donattık. 14 Şubat’a kadar açık kalacak sergimize tüm Başkentlileri bekliyoruz” dedi.   

“GÖRMEDİĞİM ŞEHİRLERİ TANIMAK ÇOK GÜZEL”…
Sergiyi gezen gençlerden yüksek lisans öğrencisi Sevil Kahya,  Adıyamanlı olduğunu söyleyerek, “Ankara’da memleketimi,  Nemrut Dağı’nı görmek beni çok mutlu etti. Fotoğraflardaki renklere bayıldım” diye duygularını diye getirirken, Can Daş ve Erkan Dağ ise “Görmeye fırsat bulamadığımız şehirleri, turistik bölgeleri görmek, tanımak çok güzel” diyerek sergiyle ilgili beğenilerini vurguladılar.