Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Asfalta Bakım Onarım…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOĞUK VE YOĞUN KAR YAĞIŞLI GEÇEN KIŞ MEVSİMİNİN ARDINDAN ASFALTTA YAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI -15 EKİP BAKIM ONARIM VE YAMA ÇALIŞMALARINI GECE GÜNDÜZ SÜRDÜRÜYOR

29 Mart 2012 Perşembe 13:21
Büyükşehir’den Asfalta Bakım Onarım…

asfalt_bakim_400_2_29032012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, soğuk ve yoğun kar yağışlı geçen kış döneminin ardından bozulan yolları bakıma aldı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla kış aylarında kar ve buzla mücadele için yapılan çalışmalarda bozulan ve yıpranan yollardaki asfalta bakım ve onarım yapılıyor.
Kış mevsiminin soğuk ve yoğun kar yağışlı geçtiğini, kar ve buzlanmaya karşı etkili bir mücadele yürütüldüğünü belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarının asfalta zarar verebildiğini, kar ve yağmur sularının çatlaklardan sızarak asfaltı bozduğunu söylediler.
Büyükşehir Belediyesi olarak ana cadde, bulvar ve otobüs ring yolları ile genişliği 12 metre ve üzeri sokaklarda asfalt bakım ve onarım çalışmaları ile yama çalışmalarına başladıklarını belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışmaların 15 ekiple 2 vardiya halinde gece gündüz sürdürüldüğünü anlattılar.

-YOĞUN BAKIM ARAÇLARI -

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yeni araçlar ile asfalt bakım ve onarımın daha konforlu hale geldiğini belirterek, yama çalışması yapan her ekibe 2 yoğun bakım aracı verildiğini ve asfaltı tükenen aracın şantiyeye gidip asfalt doldururken, diğer araç ile ekibin çalışmaya devam ettiğini söylediler.
Asfalt sezonunun henüz başlamadığını kaydeden yetkililer, “Yoğun bakım araçları ile hava koşulları uygun olduğu sürece yama çalışması yaparak bozulan yolları tamir ediyoruz” diye konuştular.
Kış mevsiminin yoğun kar yağışıyla geçtiğini anlatan yetkililer, “Kış mevsiminin ardından bozulan yollarda geçici ve kalıcı yama çalışması yaparak yolu trafik emniyeti ve sürüş kolaylığı bakımından uygun hale getiriyoruz” dediler.

-SOĞUK HAVALARDA DA YAMA ÇALIŞMASI
YAPILABİLİYOR-

Asfalt bakım ve onarım çalışmalarında kullanılan yeni asfalt tamir ve bakım araçları ile asfaltlama çalışmasının mobil hale getirildiğini belirten yetkililer, şunları söylediler:
“Kompaktörlü, kırıcılı, kesicili ve bitüm ısıtma tanklı özelliklere sahip olduğu için birçok fonksiyonun birleştirildiği bu araçla yama çalışması pratik şekilde yapılarak zaman kaybı ortadan kaldırılıyor” diye konuştular.
Asfalt yama robotlarının 12 ton asfalt kapasiteli, hidrolik sistemle çalıştığını belirten yetkililer, ısı derecesi yüksek olduğu için asfaltı 24 saat muhafaza edebildiğini, bu nedenle soğuk havalarda da asfalt yaması yapılabileceğini söylediler.
Araçların kendinden ısıtmalı olduğu için asfaltın yüksek ısıda muhafaza edildiğini ve özelliğini koruduğunu belirten yetkililer, yapılan yama çalışmasının daha kaliteli olduğunu anlattılar.