Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Başkentlilere Kar Uyarısı…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KAR YAĞIŞININ HAFTA SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİNİ BİLDİREREK, KIŞ KOŞULLARINA UYGUN ARAÇ VE LASTİKLERLE TRAFİĞE ÇIKILMASI UYARISINDA BULUNDU

14 Şubat 2012 Salı 13:58
Büyükşehir’den Başkentlilere Kar Uyarısı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Başkentte bugün başlayan kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceği bilgisini vererek, “Daha önceleri haftalardır yaptığımız uyarıyı tekrarlamak istiyoruz. Lütfen kış koşullarına uygun olmayan ve kar lastiği bulunmayan araçlarla trafiğe çıkılmasın” dediler.
Yetkililer,  meteorolojiden alınan bilgilere göre bu sabah başlayan kar yağışının Cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Kent Estetiği Daire Başkanlığının alarma geçirildiğini belirttiler.
75 kar küreme ve tuzlama aracı ile 30 kamyon üzerinden elle tuz atma ekibi ve 1100 personelle çalışmaların sürdürüldüğünü bildiren Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri şunları söylediler:
“Haftalardır yaptığımız uyarıyı yinelemek istiyoruz. Ankaralı hemşehrilerimizden ricamız, özellikle kar yağışının olduğu günlerde kış koşullarına uygun olmayan araçlar ve lastiklerle yola çıkılmasın. Uygun olmayan lastiklerle yola çıkanlar her türlü önlemini alarak yola çıkanların da hareketlerini engelliyorlar. Bu araçların kayıp kapattıkları yola belediye ekiplerimizin kar küreme  ve tuzlama araçlarıda giremiyor. Böylece yoldaki olumsuzluk bir kat daha artıyor. Hemşehrilerimizin, bu olumsuz hava koşullarının sürdüğü günlerde uyarıları dikkate alarak, özellikle toplu taşım araçlarını tercih etmelerini rica ederiz.”