Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Beypazarı’nda Toplu Açılış…

- Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapımı Tamamlanan 6 Bin 200 Metrekarelik Atatürk Parkı ve Gürağaç İçme Suyu Arıtım Tesisi Coşkulu Bir Törenle Açıldı - Başkan Melih Gökçek: - “Artık Beypazarı Sağlıklı Su İçecek”

02 Haziran 2011 Perşembe 04:36
Büyükşehir’den Beypazarı’nda Toplu Açılış…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Beypazarı’nda yenilediği Atatürk Parkı ile ilçeyi arsenikli içme suyundan kurtaran Gürağaç İçme Suyu Arıtma tesisi coşkulu bir törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek, belediye meclis üyeleri, Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1.JPG
Atatürk Parkı’nda Beypazarı halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde konuşma yapan Başkan Gökçek, Beypazarı’na Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yatırımların 2-3 katını bir yıl içinde yapma sözü verdi. “Ya bu sözümüzü tutarız ya da bir daha bu meydana bizi sokmazsınız. Artık Beypazarı sağlıklı su içecek” diyen Başkan Gökçek, açılışı yapılan park ve arıtma tesisi ile ilgili şunları söyledi:
“Atatürk Parkı, evvelden de parktı şimdi bir başka güzel. Devamlı dinleneceğiniz bir park oldu. Biliyorsunuz Beypazarı’nın senelerden beri içtiği su, arsenikli. Bu suyu Beypazarı’na içirmek düşmanlıktı. Litresinde 50 mg arsenik vardı, dünya standardında 10 bin miligramın üzerinde olması yasaktır, Beypazarı hem arsenikli su içiyordu hem de asbest borulardan geçiyordu. İlk olarak ne yaptık? Yıllardan beri Gürağaç mevkiinde sülfatlı-arsenikli olarak size gelen suyun arıtımı için tesis kurduk. Şu anda Gürağaç’tan gelen suyun arsenik miktarı sıfır. Yeter mi yetmez… Sizin memba suyu gibi bir su da içmeniz lazım. Şimdi İnözü mevkiinden 170 mm’lik borularla su getireceğiz, toplam 8 kilometre, 5 kilometrelik kısmını bitirdik. 3 kilometrelik kısmını da 10-15 gün içinde bitireceğiz. Seçimin hemen arkasından oradan pırıl pırıl memba suyu gelecek inşallah. Size Yukarı Ulucak mevkiinden de su geliyor. Maalesef oranın da sülfat ve arsenik miktarı çok fazla... Litre başına arsenik 50, sülfat 550 miligram. Allah kısmet ederse, İnözü’nden getireceğimiz suyu verince oradan gelen suyu keseceğiz.”

2.jpg
Beypazarılıların asbestli borulardan su içtiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, seçim sonrası bu konuda da kazma vuracaklarının müjdesini verdi. Sene sonuna kadar asbestli boruların tamamının değişeceğini vurgulayan Başkan Gökçek, “Biraz eziyet çekeceksiniz, ama kanalizasyon yenilenecek, su boruları yenilenecek, arkasından asfalt gelecek” dedi.
Beypazarı’na ikinci bir parkın yapımının da devam ettiğini dile getiren Başkan Gökçek, 23 dönüm büyüklüğünde Diriliş Parkı’nın 2 aya kadar bitirileceğini müjdeledi.
Geçmiş dönemde de Beypazarı’na büyük yatırımlar yapan, 17 yılda 7 bin 800 ton asfalt döken Büyükşehir Belediyesi’nin Hanımlar Lokali, Gençlik Merkezi gibi hizmetlerinin de ilçeye kazandırılacağını kaydeden Başkan Gökçek, diğer projelerle ilgili şu bilgileri verdi:
“Şehrin içerisinde bir çöplük var, olur mu? Şehrin içindeki çöpleri kaldırıyoruz. Kökünden kaldırıyoruz. Temizleyip üzerini park yapıyoruz. Çöplüğü de dışarıya taşıyoruz. İnşallah onu da size 2 ay içinde bildireceğim. Şehir pis kokudan kurtulacak artık.
Hıdırlık Tepesi’ne güzel bir dinlenme tesisi yapıp, cumartesi pazar gidip dinlenmeniz için hizmete sokacağız. Beypazarı ayrıca termal turizmin merkezi olacak. Termal turizmin Ankara’ya gelmesi ne demek Ankara’dan yeniden göçün başlaması demek. Giden Beypazarılı da buraya dönecek. Termal turizm için alt yapıyı da ücretsiz yapacağız.
Ayrıca seçimlerden sonra, hazırlıkları süren bir çalışmayla, il sınırlarının tamamı büyükşehir sınırı olacak. Böylelikle Beypazarı’na otobüs seferi de başlatabileceğiz. Ankara’dan Belediye otobüsüyle daha rahat Beypazarı’na gelen vatandaşlar bol bol alışveriş yaparak ilçe ekonomisine katkı sağlayacak.”
Konuşmaların ardından, geniş meydanıyla ilçe halkının tören ve akşam buluşmalarına olanak sağlayacak şekilde yapılan 6200 metrekarelik Atatürk Parkı ve Beypazarı’nı sağlıklı içme suyuna kavuşturan Gürağaç Arıtma Tesisi’nin açılış kurdelesi kesildi. Gürağaç İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden tören alanına canlı bağlantı yapılarak, tesisin tanıtımı yapıldı.