Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Doğal Vitamin…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’ ne Bağlı Belso Şirketi, Kızılay, Maltepe, Sıhhıye, Ulus Gibi Kent Merkezlerinde Vatandaşların Taze Sıkılmış Meyve Suyu İhtiyacını Karşılıyor.

02 Ocak 2012 Pazartesi 11:35
Büyükşehir’den Doğal Vitamin…

dogal_vitamin_400_2_02012012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin meyve suları Başkentliler için kışın başlıca vitamin kaynağı oluyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELSO Şirketi, Başkent’in Kızılay, Maltepe, Sıhhiye, Ulus gibi merkezi bölgelerinde yıllardır vatandaşların taze sıkılmış meyve suyu ihtiyacını karşılıyor.

dogal_vitamin_207_02012012.jpg

Ankaralılara her gün doğal vitamin sağlanırken, bu sayede Başkentli vatandaşlar da vücut dirençlerini artırarak, hastalıklara karşı güçleniyorlar. İlaç kullanmak yerine BELSO’nun meyve sularını tercih ettiklerini söyleyen Ankaralılar, meyve suyunu her an bulabilmekten de mutlu oluyorlar.
Büyükşehir Belediyesi BELSO Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Kaplan, 2011 yılında Başkentlilerin, sadece taze sıkılmış meyve suyu satışı yaptıkları 10 minibüsten yaklaşık 614 bin litre portakal suyu tükettiklerini bildirdi.
Başkentli vatandaşların portakal ve nar suyunun yanı sıra havuç, greyfurt, kuşburnu, limonata, vişne, nektarin, domates suyu ile nar ve portakal suyunun karıştırılması sonucu elde edilen  Nartakal’dan oluşan 10 çeşit meyve suyunu da değişik miktarlarda tükettiklerini belirten Kaplan, Ankara’da 2011 yılında portakal suyunun yanı sıra yaklaşık 139 bin litre nar suyu, 66 bin litre de havuç suyu tüketildiğini açıkladı.     

“EN FAZLA TAZE MEYVE SUYU TÜKETİMİ ANKARA’DA”
“Türkiye’de en fazla taze sıkılmış meyve suyu tüketilen ilin Ankara olduğunu” belirten BELSO Genel Müdür Yardımcısı Kaplan, hastalıklara karşı doğal vitamin desteği gerekmesine karşın ne yazık ki kışın taze sıkılmış meyve sularının daha az tüketildiğini söyledi.
Kaplan, gıda uzmanlarına göre her insanın günde 60 miligram C vitamini alması gerektiğini, bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 80’ini karşıladığını söyledi.

- “BÜYÜKŞEHİR MEYVE SUYU GÜNLERİ DEVAM EDİYOR”
İçinde kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum da bulunan portakal suyunu küçük şişelerde 1 lira 50 kuruşa, havuç suyunu 1 lira 25 kuruşa, nar suyunu 2 liraya, limonatayı 1 liraya sattıklarını  belirten Kaplan, “Meyve sularını uygun fiyatlarla sunuyoruz ama yine de kampanyalar düzenliyoruz. Örneğin geçtiğimiz hafta portakal suyunu 1 liraya, bu hafta ise nar suyunu 1 lira 50 kuruşa indirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak sürprizlerimiz devam edecek” dedi.

- ANKARALILAR MEYVE SUYUNU SAĞLIKLI BULUYOR
Taze sıkılmış meyve suyu alan bazı vatandaşların görüşleri:

Selma Bilgin (Memur): 
“Grip olmamak için portakal suyu içiyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin meyve sularını sağlıklı buluyorum ve başarılı bir hizmet yaptığını düşünüyorum.”

Neyzen Teyfik Kolaylı (Teknik Ressam): 
“İşe giderken Kızılay’dan geçiyorum ve soğuk alğınlığına karşı portakal ve nar suyunu tercih ediyorum. Büfelerdeki meyve sularıyla ucuzluk ve lezzet açılarından dağlar kadar fark var.”

Gönül Şen Atalay (İngilizce Öğretmeni): 
“8 aylık hamileyim. Hem bebeğimin hem de kendimin doğal vitamin alması için taze meyve suyu içiyorum. Annem ise tansiyon düşürücü etkisinden dolayı nar suyu içiyor.”

Hasan Kubilay (Müzik Öğretmeni): 
“Van depreminden sonra Ankara’ya geldik. Meyve sularını içinde katkı maddesi olmaması, vitaminle vücudu zinde tutarak sağlıklı olması nedenleriyle tercih ediyorum.”