Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Dünya Kadınlar Günü Kutlaması...

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ SHERATON OTEL’DE DÜZENLENEN BİR EĞLENCEYLE KUTLADI -BAŞKAN GÖKÇEK VE EŞİ NEVİN GÖKÇEK’İN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI KUTLAMAYA, BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN EŞİ EMİNE ERDOĞAN İLE BAKAN, MİLLETVEKİLİ EŞLERİ VE ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI -ECE ERKEN’İN SUNDUĞU PROGRAMDA DAVETLİLER FUNDA ARAR’LA COŞTU -EMİNE ERDOĞAN:“KADINLAR DEĞİŞTİĞİNDE TOPLUMLAR DEĞİŞECEKTİR. TOPLUMLAR DEĞİŞİNCE ÜLKELER DEĞİŞECEKTİR” -BAŞKAN GÖKÇEK:“EMEĞİN, SEVGİNİN, ŞEFKATİN VE ÇALIŞKANLIĞIN TEMSİLCİSİ OLAN HANIMLARLA BİR ARADA OLMAK GURUR VERİYOR” -NEVİN GÖKÇEK:“KADIN DÖVÜLEN DEĞİL ÖVÜLEN OLMALI, KADIN EZİLEN DEĞİL SEVİLEN OLMALIDIR”

08 Mart 2012 Perşembe 09:25
Büyükşehir’den Dünya Kadınlar Günü Kutlaması...

kutlama_400_2_08032012.jpg

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Sheraton Otel’de düzenlenen geniş katılımlı bir programla kutladı. Hanım Lokallerinin gösterileriyle renklenen kutlamada, konuşmaların ardından davetliler Funda Arar konseriyle eğlendi.
 Büyükşehir Belediyesi’nin Sheraton Otel’de düzenlediği kutlama programına, ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın eşi Gönül Kılıç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in eşi Gülten Çiçek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın eşi Zeynep Babacan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın eşi Mine Bozdağ ile Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in eşi Emine Yüksel, milletvekili, milletvekili eşleri, bürokratlar, bürokrat eşleri, büyükelçiler, büyükelçi eşleri ile çok sayıda davetli katıldı.
 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Hanımlar Lokallerinin spor eğitmenleri step gösterisi ile sahneye çıktı. Büyük beğeni kazanan gösterinin ardından Demetevler Hanımlar Lokali’nin Halkoyunları ekipleri Seymen gösterisi ile davetlileri karşıladı. Halkoyunu gösterileri Şentepe Hanımlar Lokali’nin Trabzon, Eryaman Aile Yaşam Merzezi’nin Antep ve FOMGET’in Türkiye’nin dört bir yanından estirdiği rüzgarla devam etti.

- NEVİN GÖKÇEK: “KADIN EZİLEN DEĞİL, SEVİLEN OLMALI”
Gösterilerin ardından kısa bir konuşmayla davetlileri selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu 1923 yılından beri Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen reformlarla, kadının bir yandan

kutlama_400_3_08032012.jpg

vatandaşlık haklarını kazandığını, eğitim, çalışma ve siyaset yaşamına başladığını hatırlatarak, ancak Atatürk tarafından kadınlara verilen bu hakların 2000 yılına kadar gerektiği gibi kullanılamadığını söyledi.
Kadının, sevginin ilk basamağı, sabır, gayret, umut, evin temeli ve anne olduğunun altını çizen Nevin Gökçek, insanca yaşamayı ve saygıyı en çok kadınların hak ettiğini vurguladı. Hastalıklı ve kadını yok sayan düşüncelere karşı kadınların hep birlikte, birlik olarak mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Nevin Gökçek, şunları söyledi:
“Kadınların yanı sıra son zamanlarda erkekler de kadınların safında yer almaya başlamıştır. Bu çok sevindirici bir gelişmedir.  Bu yalnızca kadınları ilgilendiren bir konu değildir. Şiddetten uzak ve eşit bir dünya ancak kadın ve erkeğin kol kola mücadelesi ile mümkün olabilir. Erkeği yetiştiren kadındır. Kadın dövülen değil övülen olmalı, kadın ezilen değil sevilen olmalıdır. İster konaklarda yaşayalım ister odalarda, ne fark eder?  Yaradanın erkeğe vermediği doğurganlık kadındadır, bizdedir. İşte o sebeple dünya kadındır, kadın dünyadır.”
Engellisi, hastası olan, şiddet gören, terk edilmiş maddi sıkıntılar içersinde olan kadınların yükünü azaltmak ve ayakta dik durabilmelerini sağlamak adına Türk kadınlarının özüne uygun çalışmalara imza atan ve atmaya devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çalışma arkadaşlarına şükranlarını ileten Nevin Gökçek, “ Ayrıca şefkatli ve merhametli yüreğiyle, mütevazi tavırlarıyla kadınlarımızın hep yanında olan ve bizlere örnek olan, ‘Haydi Kızlar Okula’ Projesinin önderliğini yaparak Türkiye’de okuma yazma oranını üst seviyeye çıkartan saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendiye de tüm kadınlarımız adına gönülden teşekkür ederiz” dedi.
 Uludere ziyareti nedeniyle Emine Erdoğan’a teşekkürlerini ileten Nevin Gökçek, “Hepimiz sizi gözlerimiz yaşlı izledik, iyi ki varsınız. Ziyaretinizden dolayı sizlere minnettarız. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin” sözleriyle devam ettiği konuşmasını davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek bitirdi.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “SİZE NE YAPSAK AZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuşmasına “Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla bu toplantıya şeref verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Emeğin, sevginin, şefkatin ve çalışkanlığın temsilcisi olan hanımlarla bir arada olmak gurur veriyor” diyerek başladı. Kadınlar Günü Kutlamasını geleneksel hale getirdiklerini dile getiren Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

kutlama_400_5_08032012.jpg

“Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza hizmetler vermeye devam ediyoruz. İki sığınma evimiz var. 1995 yılında açtığımız bugüne kadar sayısını 154’e çıkardığımız BELMEK kurslarımız 195 bin 593 mezun verdi. 18 hanım lokalimizden bugüne kadar 258 bin 364 hanım yararlandı. Lokaller dört bir tarafta hizmet veriyor. Engelli hanımlarımızın evine koşuyoruz, hizmetlerimizi evinde veriyoruz. 60 yaş üstü hanımlarımızın evine hizmet için koşuyoruz. Bizler, sizler için en yapsak az.”

-BAŞKAN GÖKÇEK’TEN 8 MART ŞİİRİ
Her zaman başarılı bir erkeğin arkasında mutlak ama mutlak kocasına yardımı esirgemeyen hanımefendilerin bulunduğunu söyleyen Başkan Gökçek, “Emine hanımefendi de aynı şekilde. Başarılı bir başbakanımız varsa bunu Emine hanıma borçluyuz. Kendisini sosyal etkinlikleri dolayısıyla kutluyoruz. Uludere’de gösterdiği merhamet gözleri yaşarttı, örnek oldu” diye konuştu.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kendi yazdığı bir şiiri de okuyan Başkan Gökçek,
“Sizin için her gün 8 Mart,
Bir güne değil 365 güne sığmazsınız,
Dört mevsim baharsınız,
Rabbimin müjdesine mazharsınız,
Çünkü cennet ayaklarınız altında,
Allahın melek diye yarattığı kullarsınız,
Kutlu olsun 8 Mart Kadınlar Gününüz,
Ama sadece 8 Mart değil tüm günler feda olsun” dizeleriyle kadınları selamladı.

-EMİNE ERDOĞAN’DAN ULUDERE’YE DAYANIŞMA MESAJI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’e davetlerinden dolayı teşekkür ederek

kutlama_400_4_08032012.jpg

başladığın konuşmasında, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Emine Erdoğan, “Dün Uludere’de ziyaret ettiğim hanım kardeşlerimize, yüreği yaralı annelere, eşlere, kız kardeşlere bir kez daha selamlarımı, dayanışma mesajlarımı iletiyorum” dedi.
“Ne yazık ki bölgemizde yaşanan krizlerden dolayı buruk bir hanımlar günü yaşıyoruz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Erdoğan, Filistin ,Somali ,Afganistan, Suriye’deki çatışmalar ve bazı Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krizden en çok kadın ve çocukların etkilendiğine vurgu yaptı. Bunlara eklenen yoksulluk ve terör pençesinde kadınların çile doldurmaya devam ettiğine dikkat çeken Emine Erdoğan, “Bütün olumsuzluklara, sisli atmosfere rağmen asla ve asla umutsuz değiliz, karamsar değiliz, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kadınlar o şefkatli ve büyük yüreklerinde umudu yeşertemeye, çoğaltmaya dünyayı değiştirme gücünü ellerinde tutmaya devam ediyorlar” diye konuştu.

-“KADINLAR DEĞİŞTİĞİNDE TOPLUMLAR DEĞİŞECEK”
Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan değişimde fedakar ve cefakar kadınların büyük rolü olduğunun altını çizen Emine Erdoğan, Türkiye’de de büyük bir değişim yaşandığını vurguladı. Anayasa ve yasalarda yapılan değişiklerle kadınların haklarını elde etmede çığır açıldığını kaydeden Emine Erdoğan, Türkiye’nin sadece demokrasi ve insan hak ve özgürlükler değil, rol model ülke olma yolunda da ilerlediğini ifade ederek, “Kadınlar değiştiğinde toplumlar değişecektir. Toplumlar değişince ülkeler değişecektir” dedi. Konuşmasının sonunda tüm kadınları daha fazla ve dayanışmaya, paylaşmaya davet eden Emine Erdoğan, “Bu anlamlı günde bu anlamlı toplantı vesilesiyle bizleri bir araya getiren Gökçek çiftine tekrar teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını bitirdi.
Konuşmaların ardından Başkan Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Emine Erdoğan’a “Sosyal Sorumluluk Plaketi” ile BELMEK öğrencelerinin Türkiye Birinciliği alan örtüsünü hediye etti. Başkan Gökçek adına da Emine Erdoğan, Nevin Gökçek’e çiçek verdi.
Emine Erdoğan, programdan ayrılırken fuaye alanında açılan BELMEK El Emeği Göz Nuru sergisini de gezerek, beğenilerini dile getirdi.

kutlama_400_6_08032012.jpg

Konuşmaların ardından 1000’in üzerinde davetli ünlü sanatçı Funda Arar’ın şarkıları eşliğinde eğlendi. Funda Arar’ın daveti üzerine sahneye çıkan Nevin Gökçek, şarkılara eşlik etti. Funda Arar ile Nevin Gökçek’in söylediği parçalara davetlilerde hep birlikte katıldı.
Daha sonra konuklara BELMEK üyelerinin hazırladığı küçük hediyeler dağıtıldı.