Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Eğitime Hep Destek Tam Destek…

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKENT’TE EĞİTİM-ÖĞRETİM HAYATINI SÜRDÜREN İLKÖĞRETİM, LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BOTTAN KABANA, ÇORBADAN ÇANTAYA PEK ÇOK DESTEK SUNUYOR - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK: “EKONOMİK ŞARTLAR NEDENİYLE HİÇBİR YAVRUMUZUN KENDİNİ DİĞERİNDEN EKSİK HİSSETMESİNİ İSTEMİYORUZ”

25 Ekim 2011 Salı 03:28
Büyükşehir’den Eğitime Hep Destek Tam Destek…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Başkentli öğrencilerin eğitim sürecine verdiği desteği sürdürüyor. Başkent’te eğitim-öğretim hayatına devam eden ihtiyaç sahibi öğrenciler, akranlarından eksik kalmasın, kendilerini yoksun hissetmesin, o küçücük yürekleri okul yollarında üşümesin diye Büyükşehir Belediyesi geleneğini bozmayarak, bottan kabana, sıcacık bir tas çorbadan çantaya kadar pek çok yardımda bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde sürdürülen projeler çerçevesinde, 2011-2012 öğretim yılında da Ankara’daki ilköğretim ve liselerde eğitim gören 60 bin öğrenciye giysi ve kırtasiye desteği sunuluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ayrıca 26 engelli okulunda eğitim gören yaklaşık 4 bin öğrenciye 3 öğün yemek verirken, üniversite öğrencilerine Başkent’in 5 farklı noktasında sabahları sıcak çorba-ekmek ikram ediyor.
Ailelerinden ayrı yaşayan üniversite öğrencilerini de düşünen Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin bütçelerine katkı sağlamak amacıyla iki ayrı merkezde 7 yıl önce başlayan çamaşır yıkama, kurutma ve ütüleme hizmetini bu yıl da sürdürüyor.
 
“BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİN YANINDA”
Ankara’daki okullarda eğitim gören ve desteğe ihtiyacı bulunan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışma sonucu belirleniyor. İsimler belirlendikten sonra Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bot, kaban, okul çantası ve kırtasiyeden oluşan eğitim destek paketini okullara ulaştırarak, bu öğrencilere tek tek dağıtıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ekonomik şartlar nedeniyle hiçbir yavrumuzun kendini diğerinden eksik hissetmesini istemiyoruz” diyerek, ilköğretim, lise ve dengi okullarına devam eden ve desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin bu destekten yararlanmak için öncelikle okul yönetimlerine başvurmaları gerektiğini anımsattı. Başkan Gökçek, “Ne yazık ki her öğrenci aynı ekonomik şartlara sahip olmuyor. Çocukluk yıllarında bu tür farklılıklar daha derin yaralara yol açabiliyor. Bunun için de Büyükşehir Belediyesi olarak yıllardır sürdürdüğümüz geleneği bu yıl da bozmayarak, ihtiyacı olan öğrencilerimize yardımlarımızı tek tek ulaştırıyoruz” diye konuştu.

- 60 BİN ÖĞRENCİYE BOT VE KABAN 

2.jpg

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilköğretim ve lise öğrencilerine yapılan katkının uzun yıllardır devam ettiğini anlatan Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Bu yıl da ihtiyacı olduğu tespit edilen 60 bin öğrencimize kaban ve bot vereceğiz. Yine bu öğrencilere 60 bin okul çantası hediye edeceğiz.  Okul çantalarının içerisinde 1 adet suluk, resim defteri, cetvel, kalemtıraş, silgi, 2 adet büyük boy kareli ve çizgili harita metot defteri, küçük boy çizgili ve kareli defter ile 12 adet siyah ve kırmızı renklerde kurşun kalemler yer alacak.” 

- ENGELLİ OKULLARINA ÖĞLE YEMEĞİ

4.jpg

Başkent’teki öğrencilere desteğin sadece giyecek ve kırtasiyeden ibaret olmadığına dikkat çeken Başkan Gökçek, 26 engelli okulundaki öğrencilere de 3 öğün yemek yardımında bulunduklarını söyledi. Başkan Gökçek, şunları kaydetti:
“Özellikle diğer çocuklar kadar şanslı olmayan, sürekli ailelerinin gözetiminde yaşamını sürdürmek zorunda olan engelli yavrularımıza da destek vermeye çalışıyoruz. En azından beslenmeleri konusunda ailelerine yardımda bulunmak amacıyla Ankara’daki 26 adet engelli okulunda eğitim gören yaklaşık 4 bin öğrenciye sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 öğün yemek ikramında bulunuyoruz.” 

- ÜNİVERSİTELİ GÜNE SICAK ÇORBAYLA BAŞLIYOR

3.jpg

Başkent Ankara’da eğitim gören öğrencilere gereksinimleri doğrultusunda destek vermeyi ilke edinen Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik olarak da hizmetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılından itibaren üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu kentin 5 ayrı noktasına kurduğu seyyar araçlarda her sabah sıcak çorba ve ekmek ikram ediyor.
Kısıtlı bir bütçe ile eğitimlerini sürdürmek zorunda kalan üniversite öğrencilerine de katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Ailelerinden uzakta büyük bir kentte maddi ve manevi zor bir ortamda eğitim ve yaşam mücadelesi veren üniversite öğrencilerine, eğitim kurumlarına yakın, Onkoloji Hastanesi, Hacıbayram Camii, İbn-i Sina Hastanesi önü, Beşevler  Metro İstasyonu çıkışı ve Kurtuluş Parkı yanı gibi farklı noktalarda her sabah sıcak çorba dağıtımı yapıyoruz. Ayrıca yine aynı mantıkla bütçelerine katkı sağlamak amacıyla Kurtuluş ve Cebeci’deki iki ayrı merkezde çamaşır yıkama hizmeti veriyoruz.”
Öğrenci belgesiyle “1 Cad. 7. Sok. No: 12 /A Beşevler” ya da “Fakülteler Mah. Cemal Gürsel Cad. No:50/A Kurtuluş” adreslerinden birine başvuru yapan üniversite öğrencileri, kısa bir kayıt işleminin ardından otomatik makinelerde giysilerini ücretsiz olarak yıkayıp, kurutup, ütülüyorlar.

- TEORİK BİLGİLERİ PRATİĞE DÖNÜŞÜYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilerin yanında olma geleneğini sadece sosyal desteklerle sınırlanmadığına dikkat çekerek, ünlü Türk fizikçi Feza Gürsey’in adını taşıyan “Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde” de öğrencilerin teorik olarak öğrendikleri bilgilerinin pratiğe dökülmesinin sağlandığını anlattı. Öğrencilerin Bilim Merkezine okullarından ücretsiz taşındığını dile getiren Başkan Gökçek, “Teorik bilginin pratik uygulamalarıyla öğrencilerin daha da başarılı olmalarına katkı sağlanıyor” dedi.