Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “eğitime yüzde yüz desteğini” her yıl olduğu gibi bu yıl da sürdürecek. Başkent’te eğitim gören ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla 2013-2014 eğitim-öğretim yılında da Ankara’da öğrenci olma ayrıcalığını yaşamaya devam edecek.

12 Eylül 2013 Perşembe 09:52
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEĞİNİ” HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA SÜRDÜRECEK

-BAŞKENT’TE EĞİTİM GÖREN İLKÖĞRETİM, LİSE, ÜNİVERSİTE VE ENGELLİ ÖĞRENCİLER, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ONLARCA DEĞİŞİK YARDIM VE ETKİNLİĞİ İLE 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA DA ANKARA’DA ÖĞRENCİ OLMA AYRICALIĞINI YAŞAYACAK

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BOT, KABAN, KIRTASİYE, ÇANTA, ÇORBA, ENGELLİ ÖĞRENCİLERE 3 ÖĞÜN YEMEK, GÖRME ENGELLİLER İNTERNET KAFE VE ONLARCA DEĞİŞİK YARDIMLA ÖĞRENCİLERİN, EĞİTİM-ÖĞRETİM HAYATLARINI TAÇLANDIRIYOR

egitime_yuzde_yuz_destek_1.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, “eğitime yüzde yüz desteğini” her yıl olduğu gibi bu yıl da sürdürecek.

Başkent’te eğitim gören ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla 2013-2014 eğitim-öğretim yılında da Ankara’da öğrenci olma ayrıcalığını yaşamaya devam edecek.

Sadece öğrencilere yönelik birbirinden farklı onlarca hizmete imza attıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Başkent’te öğrenci olmak, bu şehirde okumak ve yaşamak, Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü örnek çalışmalarla gerçekten bir ayrıcalık” dedi.

Giysi yıkama merkezlerinden, bot, kaban, çanta ve kırtasiye yardımlarına, derslerine destek sağlayan onlarca değişik aktivite bulunan merkezlerden, çorba-ekmek dağıtımına, engelli öğrenciler için öğle yemeğinden, dünyaya örnek olan görme engelliler internet kafesine kadar pek çok çalışmayla Başkentli öğrenciler, bu yıl da Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle öğrenmenin keyfini yaşayacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz tatilinde geziler, tatiller ve Başkan Melih Gökçek’in karne hediyeleriyle sevinen öğrenciler, yeni eğitim-öğretim döneminde de Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlarıyla taçlanacak.

-BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖRNEK DESTEK

Büyükşehir Belediyesi’nin 1997 yılından bu yana ara vermeden sürdürdüğü eğitim yardımlarının başında gelen bot, kaban, giysi, çanta ve kırtasiye yardımlarının, bu yıl da on binlerce öğrencinin yüzünü güldüreceğini anlatan Başkan Gökçek, “Bu yıl ihtiyacı olduğu tespit edilen 60 bin öğrenciye kaban, 80 bin öğrenciye de bot ve giysi yardımı yaparak, çocuklarımızın sınıflarına konuk olacağız” diye konuştu.

Ayrıca içinde kitabından, suluğuna, defterinden kalemine ve cetveline kadar bir öğrencinin ihtiyacı olan her türlü kırtasiye malzemesinin yer aldığı çantaları da öğrencilerin ayağına götüreceklerini ifade eden Başkan Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi, olarak bu kapsamda da 80 bin öğrenciyi okullarında ziyaret ederek, hediyelerini vereceğiz” dedi.

-ÖĞRENCİLERE ONLARCA DEĞİŞİK ETKİNLİK

Yıllardır sürdürdüğü “eğitime yüzde yüz desteğiyle” öğrencilik yıllarını Başkent’te geçirmiş bir nesle yön veren Büyükşehir Belediyesi’nin ilköğretim ve lise öğrencilerine yardımlarının bunlarla sınırlı kalmadığını da kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Başkent’in 18 ayrı noktasındaki Gençlik Merkezleri ve 22 ayrı bölgesindeki Çocuk Kulüpleri ile de 300 bini aşkın gence sosyal ve kültürel destek sağlıyoruz. Bu sayede de yaz-kış ayrı etkinliklerle öğrencilerin gelişimlerine katkı sunuyoruz” diye konuştu.

Başkan Gökçek, Başkent’teki çocuk suç oranlarını neredeyse sıfıra indiren 915 üyeli Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nin, bugüne kadar yaklaşık 1 milyon öğrencinin ziyaret ettiği Feza Gürsey Bilim Merkezi’nin, Ankaralı çocukların temsil edildiği Çocuk Meclisi’nin de Başkentli genç yüreklerin hem derslerine destek hem yaşamlarına kolaylık hem geleceklerine güven hem de yarınlarına ışık tuttuğunu söyledi.

-“ÜNİVERSİTE ŞEHRİ” ANKARA

Hem sayısıyla hem de dünyadaki başarı sıralamalarıyla üst sıralarda yer alan Başkent Ankara’daki üniversite öğrencileri de Büyükşehir Belediyesi’nin, öğrencilere tanıdığı ayrıcalıklardan sınırsızca faydalanabiliyor.

Bir üniversite öğrencisinin yaşayabileceği tüm sorunları masaya yatırarak, çözümler arayan Büyükşehir Belediyesi, öncelikle Başkent’e şehir dışından gelen üniversite öğrencilerini AŞTİ’de oluşturduğu “Bilgi Edinme Masası”nda sıcacık bir gülümsemeyle kapıda karşılıyor. Başkent’e ilişkin bilgilerin aktarıldığı, ücretsiz ulaşımlarını sağladığı öğrencileri Başkent’e ilk adımlarından itibaren yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, ardından da Başkent’teki tüm üniversite öğrencilerini kapsayan çalışmalara imza atıyor.

Kurtuluş ve Beşevler’deki giysi yıkama merkezlerinde ücretsiz yıkama, kurutma ve ütüleme hizmetinden faydalanan üniversite öğrencileri, sabahın erken saatlerinde Başkent’in 7 ayrı noktasında konuşlanan Çorba Dağıtım Araçları’nda ücretsiz sıcak çorba ve ekmek ile ağırlanıyor. Bugüne kadar yaklaşık 4,5 milyon kişinin faydalandığı bu hizmetin yanı sıra öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi tarafından her mevsime özel düzenlenen yarışmalar, konserler ve festivallerle Başkent’te üniversite okumanın ayrıcalığını yaşamaya bu yıl da devam edecekler.

-ENGELLERİN ORTADAN KALKTIĞI ŞEHİR

Türkiye’nin Başkenti Ankara’dan tüm ülkeye yayılan örnek çalışmalar bununla da sınırlı kalmıyor. Öğrencilere sunduğu ayrıcalıklarla da adından söz ettiren ve öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirlerin başında gelen Ankara’da, engelli öğrenciler de bu ayrıcalığı yaşıyor.

Her vatandaş gibi engelli vatandaşların da sosyal yaşam içerisinde rahatça hareket edebilmesi, eğitimini alabilmesi, sosyal ve kültürel ayrıcalıklardan eşit şartlarda faydalanabilmesi için çalışan Büyükşehir Belediyesi’nin, engelli öğrencilerinin de mutluluğu için her anlarında yanlarında olduğunu anlatan Başkan Melih Gökçek, “32 engelli okuluna her gün kahvaltı, öğle ve akşam yemeği veriyoruz. Ayrıca, bu örnek çalışmamızın yanı sıra Beşevler ANKARAY İstasyonu’nda dünyanın dört bir tarafında örnek gösterilen, ödüller alan Görme Engelliler Eğitim ve Teknoloji Merkezi’nde de görme engelli öğrencilerimizin Braille Alfabeli kitaplardan, çıktılara, sesli internetten, yarışmalara kadar pek çok ayrıcalıklı hizmetten faydalanmasını sağlıyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK