Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Engelli Vatandaşlara Akülü Sandalye…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE SOSYAL HİZMETLER YARDIM VAKFI’NIN BİRLİKTE DÜZENLEDİĞİ PROGRAMDA, 10 ENGELLİ VATANDAŞA AKÜLÜ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ -BAŞKAN GÖKÇEK VE EŞİ SOS ONURSAL BAŞKANI NEVİN GÖKÇEK’İN KATILDIĞI PROGRAMDA, ENGELLİ VATANDAŞLAR VE AİLELERİ GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ -BAŞKAN GÖKÇEK: “ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMAN YANINIZDA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ. 30 BİN 952 ENGELLİ VATANDAŞAMIZA, ENGELLİLER MERKEZLERİNDE HİZMET VERİYORUZ”

02 Aralık 2011 Cuma 08:46
Büyükşehir’den Engelli Vatandaşlara Akülü Sandalye…

1.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın (SOS) ortaklaşa düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü özel programında, 10 engelli vatandaşa akülü sandalye hediye edildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi aynı zamanda SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek’in katıldığı programda engelliler ve aileleri, gönüllerince eğlendi.
Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve çok sayıda engelli vatandaş ile ailelerinin katıldığı eğlence programı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konseriyle başladı. Engelli vatandaşların sosyal hayatın içinde olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen özel eğlence programı, FOMGET Halk Oyunları ekibinin yurdun dört bir yanından sunduğu folklor gösterileriyle sürdü.
Alkışlarıyla oturdukları yerden ekibin gösterilerine eşlik eden engelli vatandaşların en coşkulu anı ise Büyükşehir Belediyesi Eryaman Aile Yaşam Merkezi’ne üye engelli vatandaşların birbirinden güzel ve eğlence dolu gösterileri oldu. Ritm grubunun keyif dolu müzik ziyafeti, ıspanaklı-yumurta tarifinin verildiği komedisi, modern dans gösterisi kimi zaman salondakileri güldürdü, kimi zaman gösterilere eşlik ettirdi kimi zamanda coşturdu. 

-BAŞKAN GÖKÇEK: “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

2.jpg
Salona engelli vatandaşların ve ailelerinin alkışları eşliğinde giren Başkan Gökçek ve eşi SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek de bu özel günde Başkentli engelli vatandaşları yalnız bırakmadılar. Gösterileri izleyen ve Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerini anlatan Başkan Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızda olmaya çalışıyoruz. Umarım bizim faaliyetlerimizden mutlusunuzdur ve yararlanıyorsunuzdur. Büyükşehir Belediyesi’nin engelliler hizmet merkezlerine 30 bin 952 engelli kardeşimiz üye ve bu hizmetlerimizden faydalanıyorlar” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik minibüs hizmetlerinden, evde temizlik ve sağlık hizmetine, belediye otobüslerinden, fizyoterapi merkezine, Akçay Tatil Kampı’ndan, engelli okullarına yemek yardımına, engelli asansörlerinden, gıda ve giyecek yardımına kadar sayısız hizmetleri sayısal verileriyle anlatan Başkan Gökçek, “Bize daha çok dua edin ve bizler de sizlere daha çok imkanlar sunabilelim. Engelliler Haftasını bir sefer daha birlikte kutlayacağız. Hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.
Başkan Gökçek’in ardından 10 adet engelli vatandaşa akülü sandalyelerini vermek üzere sahneye davet edilen Nevin Gökçek’in “Biz sizleri çok seviyoruz. Allah sizleri bizden, bizleri de sizden ayırmasın, birlikteliğimiz hep devam etsin” sözleri salondan büyük alkış aldı.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi ve SOS’un ortaklaşa hediye ettiği akülü sandalyelerle sahneye çıkan engelli vatandaşların tek tek ellerini sıkan ve hatırlarını soran Başkan Gökçek ile Nevin Gökçek, hatıra fotoğrafı çektirerek, Başkentli engelli vatandaşların yanlarında olduklarını bir kez daha gösterdiler.