Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Evlerde Mevlit Hizmeti…

Başkentlilerin her anında yanında olan Büyükşehir Belediyesi, yakını vefat edenlerin cenaze hizmetlerini baştan sona yerine getirmesinin ardından, evlere de mevlit okuyacak hoca göndererek, anlamlı bir hizmete daha imza atıyor.

24 Ağustos 2012 Cuma 08:34
Büyükşehir’den Evlerde Mevlit Hizmeti…

"ALO 188" CENAZE SERVİSİ ANKARALILAR İÇİN ÖZEL GÜNLERDE MEVLİT OKUYACAK HOCA TEMİN EDİYOR

Başkentlilerin her anında yanında olan Büyükşehir Belediyesi, yakını vefat edenlerin cenaze hizmetlerini baştan sona yerine mevlit_hizmeti_400.jpggetirmesinin ardından, evlere de mevlit okuyacak hoca göndererek, anlamlı bir hizmete daha imza atıyor.
“Alo 188” Cenaze Hizmeti ile yakını vefat eden üzüntü içerisinde ne yapacağını bilemeyen vatandaşın yardımına koşarak acısına ortak olan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, defin sonrasında da cenaze sahiplerinin talebi üzerine, özel günlerde mevlit okuyacak hoca ile mevtanın ardından dualar gönderiyor.
Defin işleminin başından sonuna kadar cenaze sahiplerinin psikolojik ve fiziki durumlarını göz önünde tutan, dini vecibelerin yerine getirilmesi, ölüm raporunun hazırlanması dahil ücretsiz hizmet veren “Alo 188” Cenaze Merkezi, özel günlerde mevlit okuyacak 2 bayan ve 7 erkek hoca ile de manevi bir hizmeti yerine getiriyor.
Tüm cenaze hizmetlerinde olduğu gibi “Alo 188”yine hiçbir ücret talep etmeden, ölen vatandaşların 7’si, 40’ı ve 52’si gibi özel günlerde cemaatin talebine göre vatandaşın konutu veya belirlediği bir mekanda mevlit okuması için bayan veya erkek hoca temin ediyor.
“Alo 188” cenaze hizmeti kapsamında, bir telefonla vefat ettiği yerden alınarak, defnedileceği alana götürülen cenaze, kabri başında hazır bulunan din görevlileri tarafından dini vecibeleri yerine getirilerek, yakınları eşliğinde görevlilerce hiçbir ücret talep edilmeden defnediliyor.
Tüm bu son görevler esnasında cenaze yakınlarını yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, defin sonrası da vatandaşların yanında yer alarak, evlerinde veya belirlenen mekanlarda mevlit okuyarak, mevtanın ruhuna dualar okuyor.