Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN HAKKARİ DURANKAYA’YA KEPÇE

Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile Hakkari’nin Durankaya beldesine hibe edilen 1 adet kazıyıcı iş makinesi’ni (kepçe) Genel Sekreter Kamil Kılıç teslim etti

07 Kasım 2012 Çarşamba 08:47
BÜYÜKŞEHİR’DEN HAKKARİ DURANKAYA’YA KEPÇE

DSCF4120.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi, uluslar arası büyük yardım kampanyalarının yanı sıra yurt içinden gelen talepleri de bütçesi oranında karşılamaya devam ediyor.

Deprem, sel gibi doğal afetlerde anında bölgeye ulaşarak yardım eli uzatan Büyükşehir, uzak yakın demeden dar bütçeli ilçe, belde ve köylere de destek olmayı sosyal sorumluluk anlayışıyla sürdürüyor. Bu çerçevede Hakkari’nin Durankaya beldesinden gelen yardım talebini de değerlendiren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, zor kış şartlarıyla mücadele etmekte güçlük çeken ilçeye 1 adet kazıyıcı yükleyici iş makinesi (kepçe) hibe etti.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumlarında kabul edilen karar doğrultusunda alınan Hidromek marka, yükleyici kova, kazıcı ve hidrolik kırıcı özellikleri bulunan iş makinesini Genel Sekreter Kamil Kılıç, Büyükşehir Belediyesi makine parkında, Durankaya Belediye Başkanı Resul Kaya’ya teslim etti.

Kazıyıcı iş makinesinin Başkentlilerin Durankaya’ya bir hediyesi olduğunu belirten Genel Sekreter Kılıç, “Büyükşehir Belediyesi imkanları ölçüsünde bütçesi dar ilçe ve beldelerimizden gelen talepleri elinden geldiğince karşılamaya çalışıyor. Hibe edilen bu kepçe de inşallah soğuk kış aylarının zorlu koşulları ile mücadelede işlerinizi kolaylaştırır” diye konuştu.

Başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere tüm Meclis üyeleri, Belediye personeli ve Başkentlilere teşekkürlerini sunan Durankaya Belediye Başkanı Kaya ise şunları söyledi: “Durankaya’da, coğrafi yapısı gereği kış ayları kar yağışlı ve oldukça uzun geçiyor. En az 6 ay kış şartları ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Belediyemizin bu şartlarla mücadele edecek hiçbir iş makinesi yoktu. Biz de Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettik. Sağ olsunlar kırmadılar bizi ve hemen yardımcı oldular. Tüm Durankayalılar adına şükranlarımı sunuyorum.”

BÜYÜKŞEHİR’DEN HAKKARİ DURANKAYA’YA KEPÇE
BÜYÜKŞEHİR’DEN HAKKARİ DURANKAYA’YA KEPÇE
BÜYÜKŞEHİR’DEN HAKKARİ DURANKAYA’YA KEPÇE