Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den İki Konser…

-SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE SICAK KONSERLERLE BAŞKENTLİLERİ AĞIRLAYAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ, İKİ KONSERE DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK -TSM KOROSU BAŞKENTLİLERİ KÖÇEKÇEDEN, MEHTERE NOTALARDA YOLCULUĞA ÇIKARACAK, KENT ORKESTRASI DA BERKANT ŞARKILARIYLA DİNLEYİCİLERİNE NOSTALJİK ANLAR YAŞATACAK

19 Ocak 2012 Perşembe 11:16
Büyükşehir’den İki Konser…

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Başkent’in ayazlı günlerini sıcak bir ortamda güzel şarkılar

konser_400_2_19012012.jpg

eşliğinde ısıtacak.
 Ankara’nın belli başlı kültür ve sanat adresleri arasında yerini alan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Kültür Merkezi, iki ayrı konserle daha Başkentli sanatseverleri ağırlayacak.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Sanat Müziği Korosu’nun 21 Ocak Cumartesi günü vereceği geniş repertuarlı konserin ardından 23 Ocak Pazartesi günü de Kent Orkestrası “Berkant Şarkıları” ile dinleyicilerin karşısına çıkacak.

- KÖÇEKÇEDEN MEHTERE NOTALARDA YOLCULUK
Şef Cumhur Koca yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu,  Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde 21 Ocak Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak konserde, geniş bir müzik yelpazesi ile sahne alacak. Yaklaşık 100 kişiden oluşan koroya konserin bir bölümünde Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da eşlik edecek. Köçekçeden mehtere pek çok farklı makamda eserlerin seslendirileceği konser ücretsiz izlenebilecek.
İki bölümden oluşan konserin birinci bölümünde “Gerdaniye Köçekçeler, Plevne Marşı, Belgrad Kalesi ve Neva Peşrev” gibi eserler seslendirilecek. İkinci bölümde ise koro, “Dün Gece Yeis İle Kendimden Geçtim, Vardım Ki Yurdundan Ayağ Göçürmüş, Ok Gibi Hublar Beni Yaydan Yabana Attılar” gibi divanların yanı sıra “Günaydınım, Ne Senin Aşkına Muhtaç Ne Esirin Olacağım, Rakkas, Bir Destan Dolaşır Bolu Dağının Dumanında” gibi şarkıları yorumlayacak.

- “USTALARA SAYGI” GECESİNDE BERKANT ŞARKILARI
Bugüne kadar “Ustalara Saygı” konserleri adı altında müzik dünyasının çok sayıda önemli sanatçılarının eserlerini icra ederek

konser_400_3_19012012.jpg

Ankaralı müzikseverlerin hayranlığını kazanan Kent Orkestrası, yılın ikinci konserinde, unutulmaz “Samanyolu” şarkısının yorumcusu Berkant’ın şarkılarıyla sahne alacak.
Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde 23 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’da başlayacak konserde Şef Kemal Günüç yönetimindeki orkestra, Berkant’ın “Cemo, Bir İçim Su, Özledim Seni, İlk Aşk Unutulmaz, Mevsim Bahardı, Ayrılık, Yıllardan Sonra Dönersen, Siyah Gözler” gibi dillerden düşmeyen 25’in üzerinde şarkısını seslendirecek. Nur Yoldaş ve Ercan Turgut’un solist olarak yer alacağı konser ücretsiz izlenebilecek.