Büyükşehir’den İlaçlama Seferberliği…
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BAYRAM ÖNCESİ OLUŞTURDUĞU İLAÇLAMA EKİBİNDE 26 MOBİL, 15 ARAÇÜSTÜ ATOMİZER İLE 220 PERSONEL GÖREV YAPIYOR -KURBAN KESİMİ VE SATIŞI YAPILAN ALANLARDA DA BAŞLATILAN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAYRAM SONUNA KADAR SÜRECEK
04 Kasım 2011 Cuma 02:56Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi dev bir ilaçlama ekibi oluşturdu. 26 mobil, 15 araç üstü atomizer ile 220 personelin görev yaptığı ekip, kurban satış ve kesim alanlarında da başlatılan ilaçlama çalışmalarını Bayram sonuna kadar sürdürecek.
Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin sağlıklı ve temiz bir çevrede kurban kesimi yapabilmeleri için bayram öncesi başlattığı ilaçlama çalışmalarını bayramdan sonra da sürdürecek. Herhangi bir hastalık etmenine meydan verilmemesi için oluşturulan dev kadro ile kurban satışı ve kesimi yapılan alanlar da devamlı ilaçlanacak. 26 mobil, 15 araç üstü ile toplam 220 personelin görev yaptığı ilaçlama çalışmalarıyla hastalık riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Başkent’in tüm ilçelerinde önceden belirlenen kurban kesim alanlarında sağlıklı ortamlar sağlanması amacıyla bayram öncesinde yaptığı dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarına bayram sonuna kadar devam edecek.
Başkent’te yaz ayları boyunca sinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun mücadele gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri, aralıksız sürdürdüğü çalışmaların Kurban Bayramı sonrasında da devam edecek. Sonbahar ve kış boyunca da devam edecek ilaçlama ile kent zararlıları olarak tanımlanan sinek, bit, hamamböceği, fare gibi taşıyıcıların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bu taşıyıcılardan oluşabilecek bazı hastalıkların önlenmesi hedefleniyor.
-UZMAN EKİPLERLE DEZENFEKTAN UYGULAMALARI
Büyükşehir Belediyesi, bayram süresince ve sonrasında herhangi bir hastalık etmenine meydan vermemek için yaptığı çalışmalarda ziraat mühendisi, kimyager, veteriner, sağlık memuru, çevre sağlığı teknisyenleri, bölge sorumluları ve 220 ilaçlama elemanından oluşan 26 mobil ekip,15 araç üstü ekip ve 5 şikayet değerlendirme ekibiyle görev yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri ayrıca; yeşil alanlar, parklar ve bahçelerde, mücavir alan sınırlarındaki ilçelerin meydan, kaldırım, refüjlerindeki süs havuzu ve şelale sistemleri ile Başkent’in dört bir yanındaki hayvan besihaneleri, tavuk çiftlikleri ve gübrelikleri, çöp depolama alanları, açıktan akan kanallar, foseptikler, rögarlar, terk edilmiş binalar, mahallelerdeki kapalı ve açık pazaryerlerinde de koruyucu ilaç ve dezenfektan uygulamaları gerçekleştiriyor.
-TARIM VE SAĞLIK İL MÜDÜRLÜKLERİYLE İŞBİRLİĞİ…
Yaya ekipleri ve araçlarla etkin bir mücadele yapan Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla ortaklaşa yürütülen çalışmalarda Tarım İl Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğü başta olmak üzere, merkez ilçe belediyeleri ve mahalle muhtarlıklarıyla sürekli olarak koordinasyon sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi yürüttüğü etkin mücadele ile her türlü vektör zararlısının üreme ve barınma yerlerini sürekli kontrol altında tutuyor.
-İLAÇLAMA KONUSUNDA 24 SAAT AÇIK TELEFON…
Haşereyle mücadele konusunda tam zamanlı hizmet verdiklerini açıklayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, “24 saat açık olan 384 66 10 – 384 66 11 – 384 66 12 numaralı telefonlarımıza vatandaşlardan şikayet gelmesi halinde ekiplerimiz, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, hem ev hem de işyerlerinde derhal ilaçlama yapmaktadır” dedi.
Hatice Akgül, Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı ilaçların sadece hedef haşereyi etkilediğini hatırlattı.
Belediye ekipleri, kış dönemi ilaçlama çalışmalarını, bölgelere ve hava koşullarına göre Mart ayı sonuna kadar devam eden periyotta sürdürecek.