Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den İnsan Hakları, Yoksulluk ve Dayanışma Fotoğrafları Sergisi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “10 Aralık İnsan Hakları Günü” ve “12-19 Aralık Yoksullarla Dayanışma Haftası” temalı özel bir sergiyi Ankaralıların ziyaretine açtı.

17 Aralık 2010 Cuma 00:02
Büyükşehir’den İnsan Hakları, Yoksulluk ve   Dayanışma Fotoğrafları Sergisi…

Büyükşehir Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Mülteci Komiserliği ile birlikte Metro sergi Salonu’nda gerçekleştirdiği  “İnsan Hakları, Yoksulluk ve Dayanışma Fotoğrafları”nın yer aldığı sergi bir hafta boyunca gezilebilecek. 

1.JPG
Metro Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergide, Afrika, Asya, Kafkasya ve Filistin’de insan hakları ihlali sonucu yaşanılan dram ile yardım ve dayanışmanın konu edildiği  210 fotoğraf, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bazı yardım ve dayanışma karelerinin de bulunduğu fotoğraflar yer alıyor.

2.jpg
 Serginin açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Büyükşehir Belediyesi’nin İnsan Hakları Günü ve Yoksullarla Dayanışma Haftası nedeniyle böyle bir sergi düzenlediğini ifade ederek serginin amacını şu sözlerle açıkladı;  
“Böyle bir sergiyi düzenlemenin artıları da var, eksileri de var. Dünyada ve ülkemizde yoksulluğun hala var olması insanlık adına üzüntü verici bir durum. Keşke insan hakları ihlalleri ve sosyal afetler nedeniyle sokaklarda kalan ve mağdur insan kitleleri olmasaydı. Ancak bu sergi ile bu hassas noktaya tüm Ankaralıların dikkatini çekmek, yapılan yardım ve dayanışmayı göstermek istedik. Dilerim bundan ibret alınır, hem ülke hem de dünya olarak bu mağdur insanlara yardım etmeyi veya en azından onların acısını yüreğimizde taşıyarak kendimize bir pay çıkarırız.”
Daha sonra serginin düzenlenmesinde Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor ise, bu anlamlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapan  Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek ederek,
“Birleşmiş Milletler Mülteci Komiserliğinin ilgi alanına giren insanların çoğu, insan hakları ihlalleri nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan kişilerdir. Yardıma muhtaç bu insanların korunmasının sağlanması, farklılığın oluşturulması ve ihtiyaçlarının karşılanması için yerel yönetimler ve belediyeler en büyük desteği sağlayan kuruluşların başında geliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bulunan sığınmacılara ve mültecilere her zaman destek olmuştur. Bu proje için Sayın Melih Gökçek’e ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunarım” dedi.   
Daha sonra Büyükşehir belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı  Yunus Aluç ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek komiserliği Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor kurdeleyi keserek sergiyi ziyarete açtılar.