Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Kar Yağışı Uyarısı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE YETKİLİLERİ, YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNDE BULUNAN ANKARA’DA, VATANDAŞLARI KAR VE BUZLANMAYA KARŞI UYARDI -KAR YAĞIŞININ 3 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEĞİNİ KAYDEDEN YETKİLİLER, OLUŞABİLECEK BUZLANMAYA KARŞI DA BAŞKENTLİLERE DİKKATLİ OLMALARINI ÖNERDİ

07 Şubat 2012 Salı 09:04
Büyükşehir’den Kar Yağışı Uyarısı…

Büyükşehir Belediyesi, yağışlı havanın etkisinde bulunan Ankara’da vatandaşları kar yağışı ve bunun sonucunda oluşabilecek buzlanmaya karşı uyardı.
Başkent’te 3 gün boyunca devam etmesi beklenen kar yağışı ve oluşabilecek buzlanmaya karşı Başkentli vatandaşlardan dikkatli olmalarını öneren yetkililer, kış koşullarını uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını da istediler.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu yıl çetin geçen ve uzun süredir Başkent Ankara’yı etkisine alan kar yağışı ve soğuk havalarda karla mücadeleyi başarıyla sürdürüyor. Büyükşehir yetkilileri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan  bilgiye göre, kar yağışının 3 gün boyunca devam edeceğinin beklendiğini, hava sıcaklığının ise geceleri – derecelere ineceğini  belirttiler.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin 24 saat boyunca 3 vardiya halinde, 75 ekip ve bine yakın personelle karla mücadele ettiklerini, tüm ekiplerle kent trafiğinin aksamaması için karlanma ve buzlanmaya karşı her türlü önlemi aldıklarını kaydeden Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri,  “Daha önce olduğu gibi trafiğe çıkan sürücülerden alınan önlemlere uymalarını, aşınmış lastikler ve zincirsiz araçlarla trafiğe çıkmamaya özen göstermelerini  istiyoruz. Vatandaşların mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyoruz” dediler.