Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den “Kızılca Gün Ve Ankara Şehri” Fotoğraf Sergisi…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 91. Yıldönümü Nedeniyle Düzenlediği Sergi, Metro Sanat Galerisi’nde Açıldı

27 Aralık 2010 Pazartesi 12:14
Büyükşehir’den “Kızılca Gün Ve Ankara Şehri”  Fotoğraf Sergisi…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 91. yıldönümü nedeniyle düzenlediği “Kızılca Gün ve Ankara Şehri” adlı sergi, Kızılay Metro Sanat Gelerisi’nde  Başkentlilerin ziyaretine açıldı. .
Serginin ev sahipliğini yapan Büyükşehir Belediyesi Basın  Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, açılışta yaptığı konuşmada, 27 Aralık 1919 tarihinin Kurtuluş mücadelesinin en önemli günlerinden biri olduğunu belirtti
Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 91. Yıldönümünü fotoğraflarla anlatarak tarihe tanıklık yapmayı amaçladıklarını belirten Ahmet Recep Tekcan, “1919 yılına kadar olan eski Ankara fotoğraflarını sergiliyoruz.

2.jpg
 “Kızılca Gün ve Ankara Şehri” sergisinde, Kurtuluş mücadelesinin önemli duraklarından biri olan Başkent’te 27 Aralık 1919 tarihini anlatan büyük ebatlarda hazırlanmış 110 fotoğraf yer alıyor. Sergide ayrıca tüm fotoğrafların açıklamalarıyla yer aldığı bir kitapçık hediye ediliyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kızılay Metro İstasyonu Sanat  Galerisi’nde açılan fotoğraf sergisi, 10 Ocak 2011 Pazartesi gününe kadar Ankaralıların ziyaretine açık kalacak.