Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Köşe Bucak İlaçlama…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadele çalışmalarını dört mevsim boyunca aralıksız sürdürüyor.

30 Ağustos 2012 Perşembe 03:57
Büyükşehir’den Köşe Bucak İlaçlama…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR


Ankara Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadele çalışmalarını dört mevsim boyunca aralıksız sürdürüyor.
2012 yılında Başkent’te 3 vardiya halinde aralıksız devam eden çalışmalarda, her türlü haşerenin Başkentli vatandaşları rahatsız etmemesi hedefleniyor.
ilaclama_400_2_29082012.jpgÇevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin her yıl ortalama 5 bin üreme alanında haşere ile etkin mücadele çalışması sürdürdüğünü açıkladı.

-“KENT ZARARLILARI”NA MÜDAHALE-
Hatice Akgül, bu sayede kent zararlıları olarak tanımlanan karasinek, sivrisinek, bit, pire, kene, tahtakurusu, hamamböceği, fare gibi haşerelere üreme ve larva aşamasında müdahale ederek, yaz aylarının sonlarında insan sağlığını tehdit etmemeleri ve herhangi bir hastalık bulaştırmamalarını amaçladıklarını ifade etti.

-BAŞKENT’E “SİNEK HARİTASI”-
Coğrafik Pozisyon Sistemi ile haşerenin türü, bölgenin ısı ve nem miktarı, yükseklik gibi değerlerin bilgisayar ortamında kaydedildiğini bildiren Hatice Akgül, sivrisinek ve karasineğin lokal olarak üreyebildikleri alanların her yıl yeniden oluşturdukları “Sinek Haritası” üzerinde gösterildiğini söyledi.
Güncellenen Sinek Haritası’nın yardımıyla ilaçlama ekiplerinin, Çubuk, Bayındır, Kurtboğazı baraj havzaları, Ankara Çayı ve bağlantı kolları, Gölbaşı, Mogan, Eymir, İmrahor vadisi, Yakacık ve Ovacık dereleri alanı, Keçiören Hacıkadın deresi, Mamak Hatip Çayı ve bağlantı kolları ile tüm rekreasyon alanları, parklar, süs havuzlu yeşil alanlar ve refüjlerde her zaman görev başında olduklarını kaydeden Akgül, ayrıca ANKARAY ve Metro gibi toplu taşım istasyonlarında da mesai dışı saatlerde ilaçlama yaptıklarını ifade etti.

-HER TÜRLÜ SİNEKLE MÜCADELE-
Akan su ve göletler gibi alanlarda, her türlü su birikintisinde üreyen sivrisineğin yanı sıra, karasinek ve diğer sineklerle dört mevsim boyunca mücadele ettiklerini söyleyen Akgül, “Bu bölgelerde belirlediğimiz gözlem noktaları var. Önce tespit yapıyoruz, sonra etkin mücadele çalışmaları yürütüyoruz” dedi.
Hatice Akgül, 422 mahalle muhtarlığı ile de koordinasyon sağlanarak, araçüstü ve piyade olarak toplam 31 ekip sayesinde bu alanlarda ilaçlama faaliyetlerinin kış aylarına kadar gece ve gündüz aralıksız olarak yapılacağını belirtti.

-İLAÇLAMA İÇİN 24 SAAT AÇIK TELEFONLAR-
Başkentli vatandaşlardan şikayet gelmesi halinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, hem ev ve apartman bodrumu hem de işyerlerinde düşük bir ücret karşılığında derhal ilaçlama yapıyor. Yetkililer, haşere konusundaki her türlü sıkıntıda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “384 66 10 - 11 - 12” numaralı İlaçlama telefonlarının 24 saat hizmette olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilaçlama çalışmalarının insana yönelik hiçbir tehlikesi bulunmadığına vurgu yapan yetkililer, kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış T. C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlar olduğu açıkladı.