Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği gecede Büyükşehir Belediyesi Çocuk Koruma Evleri’nde kalan çocukların Mekke’de cahiliye dönemini ve Peygamber efendimizin dünyaya gelişini müjdeleyen “Dünyayı Değiştiren Kutlu Doğum” adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

27 Nisan 2015 Pazartesi 08:33
BÜYÜKŞEHİR’DEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

KOCATEPE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞEN ETKİNLİKTE, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK KORUMA EVLERİNDE KALAN ÇOCUKLARIN “DÜNYAYI DEĞİŞTİREN KUTLU DOĞUM” ADLI TİYATRO OYUNU NEFESLERİ KESTİ
-GECENİN KONUKLARI ARASINDA YER ALAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANI MEHMET GÖRMEZ:
“EĞER YERYÜZÜNÜN KIYAMETİ BİR BÜYÜK GÜNAHTAN DOLAYI KOPACAKSA O KIYAMET YERYÜZÜNDE İNSANLARIN ÇOCUK HAKLARINA RİAYET ETMEDİKLERİ İÇİN, ÇOCUKLARI HİMAYE ETMEDİKLERİ İÇİN, ÇOCUKLARA KARŞI MERHAMETSİZ KALDIKLARI VE MERHAMETSİZ OLDUKLARI İÇİN OLUR”


Kutlu Doğum EtkinlikleriKutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği gecede Büyükşehir Belediyesi Çocuk Koruma Evleri’nde kalan çocukların Mekke’de cahiliye dönemini ve Peygamber efendimizin dünyaya gelişini müjdeleyen “Dünyayı Değiştiren Kutlu Doğum” adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in eşi ve etkinliğe destek sağlayan SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ankara’da hafızlık eğitimi alan 12 yaşındaki Etiyopyalı Muhammed Adem’in Kur’an tilaveti ile başlayan gecede Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de bir konuşma yaptı.

-GÖRMEZ: “BUGÜN İNSANLIĞIN CİDDİ BİR MERHAMET SÖZLEŞMESİNE İHTİYACI VAR”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yeryüzünde çocuk konusu ele alındığında; dünyanın muhtelif yerlerinde bir araştırma yapıldığında insanlığın merhametinin azaldığını, insanlık merhamet kaybına uğradığına dikkat çekerek, “İşte onun için bugün insanlığın, bilhassa çocukların yüreklerine rabbimizin yerleştirdiği merhamete ihtiyacı var” dedi.
Görmez, Peygamber efendimizin bir çocuğun yaşayabileceği en büyük zorlukları yaşayarak Peygamberlik yolunda ilerlediğini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Onun için Sevgili Peygamberimiz, yeryüzüne çocuk hakları bildirgeleri diyebileceğimiz bütün metinlere kaynaklık eden çok önemli ilkeler, prensipler getirdi. Biz büyüklerin bugün, Afrika’da ve dünyanın muhtelif yerlerinde açlığa mahkum ettiği çocuklar, ilkesizliğe, mahkum ettiği çocukların, ölüme mahkum ettiği çocukların hesabını Allah’a çok zor veririz. Çocuk yeryüzünde büyüklere emanet edilen Rabbimizin en büyük emanetidir. Bu en büyük emanete ihanet etmek yeryüzünde yapılabilecek en büyük kötülüklerden bir tanesidir.”
Kur’an-ı Kerim’de çocuklar için “Gözün nuru” ifadesinin kullanıldığını belirten Başkan Görmez, “Çünkü gözün nuru kaybolduğu zaman insan kör olur ve önünü göremez, eğer çocuklarımızı korumaz ve muhafaza etmezsek toplum olarak, millet olarak, insanlık olarak kör oluruz geleceğimizi göremeyiz, önümüzü göremeyiz. Göz nuru olarak çocuklarımızı korumamız, onlara en güzel eğitimi vermemiz, sadece okula emanet edip testlerle uğraşması değil, aynı zamanda onların o güzel yüreklerinde zaten var olan Rablerine karşı, Yaratıcı kudrete karşı, sevgiyi, saygıyı, Efendimiz Muhammet Mustafa’yı çok iyi öğretmeliyiz” diyerek geceye emeği geçen herkese teşekkür etti.
Büyükşehir Koruma evlerinde kalan çocuklar ise geceye katılımı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e çiçek takdim ettiler. Başkan Görmez’in çiçeği çömelerek çocuklarla aynı seviyede kabul etmesini izleyiciler ayakta alkışladı.

-BALCI: “SEVGİ EVLERİNDE ÇOCUKLARIMIZIN BAKIMINI SAĞLIYORUZ"
Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ise konuşmasına, bir televizyon programı nedeniyle geceye katılamayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in selamlarını konuklara ileterek başladı.
“Kutlu Doğum Haftası” ile ilgili açıklamalarda bulunan Balcı, “Tüm insanlık için örnek bir insan olan Peygamber efendimizi 365 gün anmak, anlamak ve iyi anlatmamız gerekiyor. Çünkü gelecek nesillerimiz de onun ışığı ile aydınlanacak” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 2007 yılından itibaren kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklar için Çocuk Koruma Evleri (Sevgi Evleri) projesini hayata geçirdiklerini anlatan Genel Sekreter Asım Balcı, şu bilgileri verdi:
“Projenin amacı aile ortamı ile çocuklarımızın yetişmesini sağlamaktı. Ankara’nın çeşitli semtlerinde bulunan 11 adet lojman tipi dairelerde toplam 55 bakıma muhtaç çocuğumuzun bakımı ve iaşesi yapılmakta. Çocuk Koruma Evlerimizde bakıma muhtaç çocuklara eğitici anne, psikolog ve uzman eğitmenler tarafından 24 saatlik dilimde yeme, içme kılık-kıyafet ve okul ihtiyaçları gibi psiko-sosyal destek, rehberlik, günlük ev işlerine ilişkin programlar, yaz aylarında tatil imkanları sağlanarak onların her yönde gelişimlerine destek olmaktayız. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak 22 adet Çocuk Kulübümüz ve 7 adet Aile Yaşam Merkezimizle de çocuklarımıza bilgisayar, diksiyon, yabancı dil, tiyatro, masa tenisi, çeşitli spor dallarında eğitimler de dahil olmak üzere hizmetler vermekteyiz.”

-TİYATRO OYUNU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Çocuk Koruma Evleri’nde kalan çocuklar “Dünyayı Değiştiren Kutlu Doğum” adlı tiyatro oyununu sahnelediler.
Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, putlara tapılan “cahiliye devri” döneminin anlatıldığı ve Peygamber efendimizin gelişinin müjdelendiği olayların anlatıldığı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

BÜYÜKŞEHİR’DEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ