Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Mevlana’yı Anma Programı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERYAMAN AİLE YAŞAM MERKEZİ ÜYELERİ’NİN TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ VE SEMAZEN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SOS İLE ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKLERDE KONUKLARI MİNİK SEMAZENLER KARŞILADI

22 Aralık 2011 Perşembe 06:43
Büyükşehir’den Mevlana’yı Anma Programı…

1.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) ile ortaklaşa düzenlediği Mevlana’yı Anma Programı’nda, Eryaman Aile Yaşam Merkezi üyelerinden oluşan Tasavvuf Müziği Korosu’nun konseri ilgiyle izlendi.

2.jpg

Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde konukları karşılayan minik semazenler ise tüm katılımcılara Mevlana Haftası nedeniyle Konya Şekeri ikram ettiler.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlı Hizmetleri ve Şefkatevleri Şube Müdürü Atıf Soylu, Dünyada sevgi ve hoşgörü haftası olarak kutlanan böyle anlamlı haftada bir araya gelmekten mutlu olduklarını söyledi. Soylu, “Koro üyeleri, Yaşlılara Hizmet Merkezimizin 29 bin üyesi arasından seçildiler bu konsere katıldılar. Ayrıca Eryaman Aile yaşam Merkezi üyeleri arasından gelen arkadaşlarımız da bu koroda yer aldılar. Aktif katılımlarından dolayı hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

3.jpg

Türk Tasavvuf Musikisi Korosu’nun bir saat boyunca birbirinden güzel eserler sunduğu konserde, özellikle 55 yıllık Tambur ustası Orhan Doğanay ile İTÜ Türk Müsikisi Devlet Konservatuarı ikinci sınıf öğrencisi Samet Baybars Noyan’ın Ud taksimi coşkuyla alkışlandı.
Programı izleyen sanatseverlerden emekli Ziraat Mühendisi Timur Erkman, “Amatör topluluklarda sevgiyle çalışılması benim çok hoşuma gidiyor. Tasavvuf müziğini seviyorum ve zevkle dinliyorum” diye duygularını dile getirdi.
Mevlana’yı Anma Programı, semazenlerin gösterisine zaman zaman minik semazenlerin de katılmasıyla hoş bir ortamda sona erdi.