Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Mevlana’yı Anma Töreni...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÖLÜMÜNÜN 738. YILI NEDENİYLE MEVLANA’YI ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

12 Aralık 2011 Pazartesi 07:16
Büyükşehir’den Mevlana’yı Anma Töreni...

1.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin ölümünün 738. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.
Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Vuslat Ayini, Ayin-i Şerif ve Sema Gösterisi”ne eski Bakanlardan Agah Oktay Güner, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu ile başkentliler katıldı.
Agah Oktay Güner’in, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatı ve tasavvuf ile ilgili konuşmasıyla başlayan anma gecesini katılanlar ilgiyle izledi.

2.jpg

“Mevlana ve Aşk” konulu sohbette Mevlana’nın hayatını ve mesneviyi anlatan Güner, “Belediyeler sadece kaldırım yapmaz, belediyeler kültür faaliyetine de girer. Büyükşehir Belediyemizin Başkanını ve onun bu konuya verdiği önemi, bu konuda emeği geçenleri de tebrik ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Nevin Gökçek, Agah Oktay Güner’e çiçek verdi.
Daha sonra Neyzenbaşı Ekrem Vural’ın hocalığını yaptığı Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu tarafından Klasik Türk Musikisi’nden örnekler sunuldu, ilahiler ve Anadolu Türküleri seslendirildi.
Duygusal bir ortamın yaşandığı gecede semazen gösterileri büyük beğeni topladı.