Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Miniklere Trafik Eğitimi...

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yaya Üst Geçitlerinden, Trafik Işıklarına Kadar Her Türlü Ayrıntının Yer Aldığı Minyatür Şehirde, Çocuklara Hem Teorik Olarak Hem De Akülü Arabalarla Uygulamalı Olarak Trafik Eğitimi Veriyor -Geleceğin Sürücü Adaylarına Trafik Kurallarının Ayrıntılı Bir Şekilde Öğretildiği Kurtuluş Parkı’ndaki Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nden Her Yıl Yaklaşık 3 Bin Öğrenci Faydalanıyor

17 Mayıs 2010 Pazartesi 02:17
Büyükşehir’den Miniklere Trafik Eğitimi...

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafik kurallarına çok daha özen göstermeleri, can güvenlikleri için daha çok dikkat etmeleri amacıyla, geleceğin sürücülerine teorik ve uygulamalı olarak trafik eğitimi veriyor. 
 Kurtuluş Parkı’ndaki Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nde çocuklar, trafik işaretlemelerinden yaya üst geçitlerine, trafik ışıklarından yaya geçitlerine kadar her türlü ayrıntının düşünüldüğü “minyatür bir kentte”, hem teorik olarak ders görüyorlar hem de akülü arabalarla uygulamalı olarak eğitim alıyorlar.
 “Ağaç yaşken eğilir” prensibiyle harekete geçerek, geleceğin sürücü adaylarına trafik eğitimi verildiğini kaydeden Ulaşım Daire Başkanı Mümtaz Durlanık, “Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nde özellikle çocuklarımıza trafik kurallarını öğretiyoruz. Hem yaya olarak hem de karayolunda nasıl hareket edecekleri konusunda bilgilendiriyoruz. Araç içerisinde nasıl oturulması gerektiği, kemer bağlanmasının önemi gibi birçok konuda eğitim veriyoruz” dedi.

1998’DEN BU YANA EĞİTİM VERİLİYOR2.jpg

Trafik işaret levhalarının yer aldığı sınıfta, sinevizyon eşliğinde verilen derslerle, çocukların, şimdiden geleceğe hazırlandığını ifade eden Durlanık, “1998 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesindeki bu hizmetle miniklerimiz hem eğleniyor hem de öğreniyor” diye konuştu.
 Verilen teorik eğitimin ardından, özel hazırlanmış minyatür Ankara pistinde uygulamalı derse geçtiklerini belirten Mümtaz Durlanık, “Burada da önce çocuklarımızı pistte gezdirerek, yaya kurallarını öğretiyoruz. Onun ardından da akülü arabalarla çocuklara, trafikte karşılaşılabilecek her konuyu göstererek, temel trafik eğitimi vermiş oluyoruz. Eğitimin sonunda da ödül olarak süt ve kek ikram ediyoruz” dedi.  

3.jpgYILDA 3 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzman öğretmenler eşliğinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki okulun öğrencilerine eğitim verilen Merkez’den, yılda yaklaşık 100 okul ve 3 bin öğrenci faydalanıyor. Büyükşehir Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nde, her yıl Nisan ayında havaların ısınmasıyla birlikte başlayan dersler, Haziran ortasında okullar kapanana kadar devam ediyor. Merkezden faydalanmak için ise Ulaşım Daire Başkanlığı Eğitim Bürosu Şefliği’nden randevu almak gerekiyor. Randevu için telefon numarası: 507 15 38.

“ÖĞRENDİKLERİMİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ”
 Hiçbir ayrıntının atlanmadığı bir şehir görünümündeki Merkez’de eğitim alan çocuklar, uzmanlar ve öğretmenler eşliğinde öğrenirken eğleniyorlar ve unutamayacakları bir gün yaşıyorlar.

Gülverdi Çiftçi (Tevfik İleri İlköğretim Okulu 2-E Sınıfı Öğretmeni):
“15-16 yıldır bu okulda öğretmenlik yapıyorum. Daha önce de bu merkeze öğrencilerimi getirdim. Buradaki çalışmayı çok beğeniyoruz. Çocuklarımız uygulamalı bir şekilde eğitim alıyor. Tüm öğrencilerin gelmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Erdi Kibar (2.Sınıf Öğrencisi)
“Trafikle ilgili birçok şey öğrendim burada ve çok da eğlendim. Artık kurallara daha çok dikkat edeceğim.”

Hazal Bozboğa (2. Sınıf Öğrencisi):
“Çok beğendim ve mutlu oldum. Burada öğrendiklerim sayesinde büyüdüğümde çok güzel bir araba sürücüsü olacağım. Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyoruz.”

Yiğit Kurtoğlu (2. Sınıf Öğrencisi):
“Babamın arabasına bindiğim zaman onu uyaracak kadar çok şey öğrendim.”