Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Muhteşem Bayram Kutlaması...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı, Başkent’e Yakışır Bir Coşkuyla Kutluyor -Altınpark’tan 111 Araçlık Dev Kortejle Hareket Eden Başkan Gökçek, Yol Boyunca Aileleriyle Birlikte Bekleyen Binlerce Çocuğa Top Dağıttı -Başkan Gökçek İle Eşi Nevin Gökçek’in Bulunduğu Kortejde, Atatürk Figürüyle Özel Olarak Hazırlanan Dorsenin Yanı Sıra, İlk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Minyatür Görüntüsünün Yer Aldığı Figüratif Dorse De Yer Alıyor -Kortej Binlerce Başkentlinin Protokol Yolu’nu Hınca Hınç Doldurması Ve Sevgi Gösterilerinde Bulunması Nedeniyle Yoluna Zorlukla Devam Edebiliyor. Kortej, Ulus’taki Atatürk Heykeli’nin Önüne Ulaştığında Havai Fişek Gösterileri Ve Konfeti Yağmuruyla Karşılandı

24 Nisan 2010 Cumartesi 01:51
Büyükşehir’den Muhteşem Bayram Kutlaması...

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programıyla, Başkentlilere, uzun süre unutamayacakları bir bayram coşkusu yaşattı.

2.jpgBüyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, 24 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirdiği bir programla Başkent’e yakışır bir coşkuyla kutluyor.  Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayram kutlaması, 111 araçlık muhteşem kortejin Altınpark’tan hareket etmesiyle başladı.
Kortejde bulunan Başkan Melih Gökçek, bayram coşkusuna ortak olan ve aileleriyle birlikte Protokol Yolu boyunca toplanan binlerce çocuğa top dağıttı. 
Başkan Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’in top dağıtımı için hazırlanan ve Türk Bayraklarıyla donatılan otobüsün yer aldığı dev korteje,  Mehter Takımı marşlarıyla, Seğmenler de Ankara oyunlarıyla eşlik ediyor.  Kortejde, Atatürk figürüyle özel olarak hazırlanan dorsenin yanı3.jpg sıra, ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin minyatür görüntüsünün yer aldığı figüratif dorse de bulunuyor.  

Birbirinden değişik ve güzellikte 111 aracın bulunduğu kortejde ayrıca çocukların hayal dünyasına yönelik, Alev Püsküren Ejderha, Dev Adam, Dağcı ve Mekanik Adam, Peynir Adam, Sevimli şişman Dev, Mavi Pelerinli Adam, Nasrettin Hoca, Sarı Kanarya ve Kedicik, Şişman Aile, Uçan Ejderha, Mavi Cüceli Köy, Vahşi Batı ve Kovboylar, Eski Çağ Ailesi, Alev Püskürten Ejderha, King Kong, taş devri karakterleri, Red Kit, Örümcek Adam, Nasrettin Hoca, Süperman, Şirinler, korsan gemisi, Ayı Yogi, Badman, jaws, ateşli ejderha, barby bebek ve benzeri kahramanların maketlerinin bulunduğu araçlar, sesli ve ışıklı gösteriler, 100 bisikletli, 10 ATV’li çocuğun, tahta bacakların, palyaçoların, çizgi film ve masal kahramanlarının figürlerinden oluşan dev bir kadro bulunuyor.
Kortej binlerce Başkentlinin Protokol Yolu’nu hınca hınç doldurması ve sevgi gösterilerinde bulunması nedeniyle yoluna zorlukla devam edebiliyor. Kortej, Ulus’taki Atatürk Heykeli’nin önüne ulaştığında havai fişek gösterileri ve konfeti yağmuruyla karşılandı. Geçiş sırasında düzenlenen lazer gösterileri de büyük ilgi çekiyor. 

ÇOCUKLARA BİNLERCE TOP
Eşi Nevin Gökçek ile birlikte kortejde bulunan Başkan Gökçek, her zaman büyük önem verdiği çocukları bu kez de yalnız bırakmayarak onlara bayram hediyeleri dağıttı. Binlerce topu, Protokol Yolu’nu aileleriyle birlikte sağlı sollu dolduran çocuklara hediye eden Başkan Melih Gökçek, kortejle bir masal dünyasına sürüklenen çocuklara ikinci bir mutluluk yaşattı. 30 palyaçonun da çocuklara şeker, çikolata ve balon ikram ettiği kortej, Ferhat Göçer ve Gülşen’in Kızılay’da vereceği konser alanına kadar gelecek. 

-Altınpark’tan Başlayan 111 Araçlık Dev Kortej, Kızılay’daki Konser Alanına Ulaştı.
-Kızılay Meydanı’nı Dolduran On Binlerce Başkentli, Başkan Gökçek’e Ellerindeki Türk Bayraklarını Sallayarak Büyük Sevgi Gösterisinde Bulundular

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için özel olarak hazırladığı dev kortej Kızılay’daki konser alanına ulaştı. Başkan Gökçek ve beraberindeki eşi Nevin Gökçek, 4.jpgKızılay Meydanı’nı dolduran on binlerce Başkentli tarafından büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Vatandaşların, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak sevgi gösterisinde bulunduğu alanda, kortejin ulaşmasıyla havai fişek ve ışık gösterileri düzenlendi.

Altınpark’tan masal ve çizgi film kahramanlarının figürlerinden oluşan 111 araçlık dev kortejle yola çıkan Başkan Gökçek, Protokol Yolu boyunca aileleriyle birlikte bayram coşkusuna ortak olan on binlerce çocuğa top dağıttı. Tüm Ankaralıların bayramını kutlayan Başkan Gökçek, özel olarak hazırlanan otobüsün üzerinden çocuklara çeşitli hediyeleri dağıttı. Altınpark-Dışkapı-Ulus-Sıhhiye ve Kızılay güzergahında toplanan on binlerce Ankaralının ortak olduğu coşku, Kızılay’da korteji karşılayan on binlerin sevinciyle de doruğa ulaştı. Protokol Yolu’nu dolduran Ankaralıların coşkusu 5.jpgnedeniyle, Kızılay’daki konser alanına zor ulaşan Başkan Gökçek, burada da top dağıtımına devam etti.

Başkan Gökçek’in top ve oyuncak dağıtımı sırasında, özellikle çocukların güvenliği için yol kenarlarına konulan bariyerlerle zarar görmelerinin de engellendiği Kızılay Meydanı’nda, vatandaşlar korteji coşkuyla karşıladı.
 Kızılay’daki konser alanında ise Ferhat Göçer ve on binlerce Başkentlinin ellerinde bayraklarla karşıladığı Başkan Gökçek, burada da Başkentlilere seslenerek, “Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına hoş geldiniz.” dedi.
“Her zaman şunu savundum” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Melih Gökçek, “Bayramlar böyle coşkuyla hep meydanlarda ve caddelerde kutlanmalı. Bugün bakıyorum, en azından yüz binlerce Ankaralı bu coşkuya katıldı. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

6.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin Birbirinden Güzel Etkinliklerle Kutladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Coşkusu Kızılay Meydanı’nda Düzenlenen Ferhat Göçer Ve Gülşen Konserleriyle Zirveye Ulaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan kutlamaları on binlerce Başkentliyi Kızılay’da bir araya getirdi.
Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştirdiği dev organizasyon, Kızılay’da Gülşen ve Ferhat Göçer konserleriyle zirveye ulaşırken, havai fişek gösterisi ile gökyüzünde görülmeye değer renk ve şekil cümbüşü yaşandı.
Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği hafızalardan silinmeyecek,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Kızılay Meydanı'nda muhteşem bir konser gerçekleşti. Konsere muhteşem “Sevgi Seli Korteji”yle on binleri sevindiren Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil katıldı.

KIZILAY’DA KONSER COŞKUSU

7.jpg
Çeşitli aydınlatma ve ışıklı gösterilerle rengarenk bir görüntüye kavuşan Kızılay’daki coşku Ferhat Göçer’in birbirinden güzel şarkılarını on binlerle seslendirmesiyle başladı.
Konserine duygulu parçalarla başlayan Ferhat Göçer, daha sonra 8.jpgTürk Halk müziği ve Türk Pop Müziği’nin sevilen parçalarından örnekler sunarak izleyicilere unutamayacakları bir gece yaşattı.

Ferhat Göçer’in ardından ise sahneye on binlerin alkışları arasında ünlü sanatçı Gülşen çıktı. Gülşen sevilen parçaları ile meydanda toplanan kalabalığı coştururken, seslendirdiği hüzünlü şarkılarıyla da sevenlerini duygu yüklü bir ortama sürükledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleriyle eğlenceye ve hediyeye, birbirinden ünlü iki sanatçının konseriyle de müziğe doyan yüz binlerce Ankaralı, unutulmaz bir bayram daha yaşadı.