Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Müzik Ustalarına Saygı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA’YI ANMA” KONSERİNİ BİNE YAKIN BAŞKENTLİ COŞKUYLA İZLEDİ -ORKESTRA ELEMANLARINI TEK TEK KUTLAYIP, ÇİÇEKLER VEREN NEVİN GÖKÇEK: “GERÇEKTEN ÇOK ÖZEL BİR GECE. ARKADA ESERLER BIRAKAN BU SANATÇILARIMIZ HER ZAMAN KALBİMİZDE”

28 Şubat 2012 Salı 13:19
Büyükşehir’den Müzik Ustalarına Saygı…

muzik_ustalari1_200.jpg

Başkent’in belli başlı kültür ve sanat adresleri arasında yerini alan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Kültür Merkezi, Şubat ayının son günlerinde Başkentlilere yine bir Şubat ayında vefat eden sanatçılar “Barış Manço ve Cem Karaca’yı Anma” konseriyle ev sahipliği yaptı. Konser salonunu, balkonu ve locayı tıklım tıklım dolduran bine yakın Başkentli, konseri büyük bir coşkuyla izledi. 
1999 yılında aramızdan ayrılan Barış Manço ile 2004 yılında aramızdan ayrılan Cem Karaca’nın şarkıları, Kent Orkestrası ve solist Turgay Bengü’nün yorumlarıyla anıldı. Konsere Başkentli sanatseverlerin ilgisi o kadar çoktu ki, salonun merdivenleri ve kapı girişleri de salonda yer bulamayan sanat severlerce  dolduruldu.
Konserde Başkentlilerle aynı coşkuyu yaşayan ve bu güzel ortamı zaman zaman cep telefonuyla kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Başkentlilerin yoğun ilgisine salonun bile yetmediğine dikkat çekerek, “Gerçekten çok özel bir gece. Barış Manço ve Cem Karaca gibi arkada eserler bırakan sanatçılarımız her zaman kalbimizde. Kent Orkestrasına ve solistimize Allah sağlık versin. Bu şarkılarla 40 yıl öncesine götürdüler bizleri” dedi.
Şef Kemal Günüç yönetimindeki orkestra, Anadolu rock müziğinin efsane isimleri Barış Manço ile Cem Karaca’yı dillerden düşmeyen şarkılarıyla Başkentli sevenleriyle buluşturdu.
Barış Manço’nun “Yeni Bir Gün”, “Ben Bilirim”, “Yaz  Dostum”, “Unutamadım”, “Kol Düğmeleri”, “Gülpembe” ve  “Dağlar Dağlar” adlı şarkıları ile; Cem Karaca’nın “Namus Belası”, “Herkes Gibisin”, “Bu Son Olsun”, “Çok Yorgunum”,  “Kalender”, “Hikaye” adlı unutulmayan şarkıları solist Turgay Bengü’nün güçlü sesiyle büyük beğeni toplarken, müzikseverler çoğu şarkıya eşlik ettiler.
“Sen de Başını Alıp Gitme” ve “Gülpembe” ile duygulanan müzikseverler, “Resimdeki Gözyaşları” ve “Tamirci Çırağı”nı çılgınca alkışladılar. Yoğun istek üzerine “Dadaloğlu”nu ikinci kez söyleyen solist Turgay Bengü, “Ömrüm”ü de salonda onu izleyen annesi için bir kez daha seslendirdi.
-“KONSER CD’Sİ ARMAĞAN EDİLECEK”…
Konser bitiminde sahneye gelen Büyükşehir Belediyesi Kültür  Etkinlikleri Şube Müdürü Ali Rıza Yarar, konsere ait CD’lerin 1 ay içinde hazırlanarak isteyen Başkentlilere armağan edileceğini müjdeledi. Yarar, “Bu kadar güzel bir konser ortamını uzun zamandır yaşamadım. Turgay ve Kent Orkestrası’nın tüm elemanları ayrı birer virtüöz” diye konuştu.
Yarar, “Bizlere şeref konuğu olarak katıldınız” diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’i sahneye davet etti. Gökçek, tüm orkestra elemanlarını tek tek kutladı ve onlara çiçekler verdi.
-KONSERİ İZLEYENLERİN GÖRÜŞLERİ…
-Burçin Kılıç: “Daha önce bir konsere daha gelmiştim. Büyükşehir Belediyesi’nin sihirli elleri nereye değerse değsin başarılı oluyor”
-Ertan Petekkaya: “Gazi Üniversitesi’nden emekliyim.  Gençliğimizdeki o güzel müzikleri hatırladık”
-Suat Acarlı: “Bankacıyım. İyi ki gelmişim. O kadar muhteşem bir konserdi ki, sabaha kadar sürse bile dinlerdim”