Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den, “Nostaljik Yeşilçam Film Afişleri” Sergisi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ’NİN UNUTULMAZ FİLMLERİ AFİŞLERİYLE ANIMSATTIĞI SERGİ, METRO SANAT GALERİSİ’NDE 5 ŞUBAT’TA KADAR GEZİLEBİLİR

02 Şubat 2012 Perşembe 12:22
Büyükşehir’den, “Nostaljik Yeşilçam Film Afişleri” Sergisi…

sergi_400_2_02022012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Nostaljik Yeşilçam Film Afişleri” sergisi ile Başkentlileri eski günlere götürüyor.
Süreyya Duru’dan Osman Seden’e,  Kemal Sunal’dan Yılmaz Güney’e, Adile Naşit’ten Hülya Avşar’a, Erol Taş’tan Türkan Şoray’a, Filiz Akın’dan Fikret Hakan’a, Hulusi Kentmen’den Ediz Hun’a ve Cüneyt Arkın’a kadar tüm insanların kalbinde büyük yer edinen sayısız sinema sanatçısını Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açtığı sergiyle Başkentlileri buluşturan Büyükşehir Belediyesi, afişlerle o güzel dönemleri insanların hafızasında bir kez daha canlandırıyor.

-“BİZ ONLARLA BÜYÜDÜK”
Sergiyi gezen Başkentlilerden Sağlık Müdürlüğü emeklisi Gönül Dicle, “Çok çok güzel. Beni duygulandırdı bu filmler. Biz onlarla

sergi_207_02022012.jpg

büyüdük.Çocuklarımıza da bu güzel filmleri anlatıyoruz. Film afişlerini tek tek inceliyorum” derken; Kızılay’da dershaneye giden lise son sınıf öğrencileri Alphan Yavaş ile Kübra Aypek, “Aslında bu eski Yeşilçam filmlerimizin senaryolarında çok güzel ahlaki mesajlar varmış. Şimdiki gençler sadece Brad Pitt’i Angelina Jolie’yi tanıyor. Oysa görüyorsunuz bizim de dünya çapında yetenekli yönetmenlerimiz, oyuncularımız varmış ve halen de var” diye duygularını belirttiler. -“ANKARA EKSPRESİ’NDEN SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM’A KADAR…”
Ediz Hun, Filiz Akın ve Leyla Sayar’ın başrollerinde oynadığı  “Ankara Ekspresi”; Belgin Doruk, Yusuf Sezgin ve Selma Güneri’nin başrollerindeki 1968 imzalı “Kanlı Nigar”; Fatma Girik’ten “Rabia”; Yılmaz Güney ve Fikret Hakan imzalı “Korkusuzlar”; usta yönetmen Sinan Çetin ile başrolünde İlyas Salman ve Şener Şen’in oynadığı 1982 tarihli “Çiçek Abbas”; Orhan Gencebay ile Hülya Avşar’ın oynadığı, Zeki Alasya’nın yönettiği “Kaptan”; Atıf Yılmaz’ın yönettiği, Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ın muhteşem bir oyunculuk dersi verdiği 1977 tarihli “Selvi Boylum Al Yazmalım”; Kemal Sunal ve Necla Nazır’ın oynayıp Kartal Tibet’in yönettiği “Çarıklı Milyoner”; İzzet Günay ve Sadri Alışık’tan 1964 yapımı “Afili Delikanlılar”…. gibi 120 unutulmaz Türk filmi afişi ve 80 film bröşürü Metro Sanat Galerisi’nde 5 Şubat Pazar akşamına kadar sizleri bekliyor.