Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Pakistan’a Yardım…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DOĞAL AFETLER İLE SIKINTILI GÜNLER YAŞAYAN PAKİSTAN’A ULAŞTIRILACAK 1900 TON GIDA VE TEMİZLİK MALZEMESİNİN İLK PARTİSİ KIZILAY ARACILIĞIYLA GÖNDERİLDİ - ESENBOĞA HAVAALANI’NDA DÜZENLENEN TÖRENDE KONUŞAN BAŞKAN GÖKÇEK: “PAKİSTAN’IN DURUMU MALUM, BU KARDEŞLERİMİZE YARDIMCI OLMAK MİLLİ BİR GÖREV. ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK BİZ BUNUN İDRAKI İÇİNDEYİZ. ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

09 Mayıs 2011 Pazartesi 00:33
Büyükşehir’den Pakistan’a Yardım…

 Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara içindeki ihtiyaç sahibi ve dar gelirlilere uzattığı yardım elini bu sefer de dost ve kardeş ülke Pakistan’a uzattı. Yaşadığı doğal afetler nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Pakistan’a ulaştırılacak toplam 1900 ton gıda ve temizlik malzemesinin ilk partisi Türk Kızılayı aracılığıyla THY kargo uçağıyla gönderildi.
 Ankara’dan Pakistan’a gönderilecek 33.5 tonluk ilk parti sevkiyatından önce Esenboğa Havalimanı kargo bölümünde bir tören yapıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi Fecri Alpaslan ile her iki kurumun bürokratları katıldı.
Başkan Gökçek, törende yaptığı konuşmada Pakistan’a gönderilecek yardımla ilgili bilgi verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Kızılayı işbirliğinde deprem ve sel felaketiyle sıkıntılı günler yaşayan Pakistan’a Belediye Meclisi kararıyla devamlı yardım gönderdiğini söyleyen Başkan Gökçek, toplam 37 bin takımdan oluşan ve değeri yaklaşık 3 milyon lira olan 1900 ton gıda ve temizlik malzemesi ulaştırılacağını kaydetti.
 Kargo uçağıyla gönderilen ilk partide 33.5 ton malzemenin yola çıkacağını dile getiren Başkan Gökçek, geriye kalan bölümün kara yoluyla bölgeye götürüleceğini bildirdi. Başkan Gökçek sözlerini, “Pakistan’ın durumu malum, bu kardeşlerimize yardımcı olmak milli bir görev. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak biz bunun idrakı içindeyiz.  Onlar için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diyerek bitirdi.
Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi Fecri Alparslan ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gerek Ankara, gerek Türkiye gerekse dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine yaptığı yardımları dünyanın bildiğine vurgu yaptı. Kızılay’ın Büyükşehir Belediyesi ile böyle bir işbirliği içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Alparslan, Başkan Gökçek’e ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılayı arasında imzalanan protokol kapsamında Pakistan’a gönderilecek ilk parti yardım kolilerinin her birinde, 15 kg pirinç, 4 kg nohut ve 6 kg şeker bulunuyor.
Toplam ağırlığı 33.528 kg olan 1320 adet aile gıda kolisi TC Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından temin edilen kargo uçağı ile Ankara’dan Pakistan’a ulaştırılacak.