Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Ramazan Etkinlikleri…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘NİN RAMAZAN COŞKUSU HACIBAYRAM VE ALTINPARK’TA - RAMAZAN AYININ MANEVİYATI BU YIL HACI BAYRAM CAMİ’NİN VERDİĞİ HUZURLA BİRLEŞECEK, NOSTALJİK ETKİNLİKLERİ İSE ALTINPARK’TA YAPILACAK

02 Ağustos 2011 Salı 12:52
Büyükşehir’den Ramazan Etkinlikleri…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yarın başlayacak Ramazan ayında nostalji dolu etkinliklerin yanı sıra, iftar sofralarında Başkentlilerle birlikte olacak.
Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerde,  Ramazan ayının manevi duygusu Hacı Bayram Cami’nin verdiği huzurla birleşecek. Ramazan ayının nostaljik çocuklara yönelik etkinlik bölümü ise Altınpark’ta yaşatılacak.
Başkentlileri, her yıl olduğu gibi bu Ramazan Ayı’nda da her gün iftar saatinde şehrin dört bir tarafındaki iftar çadırlarında misafir edecek olan Büyükşehir Belediyesi, etkinlikler ve nostaljik etkinlikler ile Başkent’teki Ramazan coşkusunu daha da artıracak.
Eski Ramazan günlerini aratmayacak özel bir program hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, yarın başlayacak Ramazan ayı boyunca, restorasyonu tamamlanarak 14 Şubat’ta yeniden ibadete açılan Hacı Bayram Cami avlusu ve Altınpark’ta çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.
Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı on bir ayın sultanı Ramazan ayı geleneklerinin yaşatıldığı ve Başkentlilerin bu aya özel nostaljik özlemlerinin giderildiği, tokun açın halinden anladığı, ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzandığı, yetim ve öksüzlerin sevindirildiği oruç ayında Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 26 farklı noktaya kuracağı iftar çadırlarında Başkentli misafirlerini ağırlayacak.

- GEÇMİŞ RAMAZANLARI ARATMAYACAK
Ramazan Ayı’nın yaz günlerine denk gelmesi, iftar ve sahur arasındaki saatlere de ayrı bir renk katıyor. Büyükşehir Belediyesi de geçmişte yaşanan Ramazan keyfini iftar sonrası saatlerde bugüne taşıyacak. Başkentliler, Hacı Bayram’da hem ibadetlerini gerçekleştirecek, hem düzenlenecek birbirinden farklı etkinliklerle unutulmaz Ramazan akşamları yaşayacak hem de iftar çadırlarında oruçlarını açabilecekler.
Büyükşehir Belediyesi’nin Hacı Bayram’da Ramazan etkinliklerini düzenleyeceği alanda aralarında Sami Savni Özer, Erkan Mutlu ve Ahmet Özhan gibi ünlü sanatçıların da olduğu tasavvuf konserleri, şiir dinletileri, edebiyat ve fikir sohbetleri yer alacak. Hacı Bayram’da kurulacak stantlarda kitapçılar, sahaflar, sanat ve el sanatları satışları gerçekleşirken, Altınpark’ta çocuklar için oyun grupları, Ramazan nostaljisini yaşatacak macuncular, pamuk şekerciler, mısırcılar gibi seyyar satıcılar bulunacak.

- 28 FARKLI NOKTADA İFTAR ÇADIRI
Büyükşehir Belediyesi geleneksel etkinliklerini günümüze taşımanın yanı sıra her yıl olduğu gibi bu Ramazan Ayı’nda da her gün yüzlerce Başkentliye iftar yemeği verecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce, kentin 28 noktasına kurulacak yemek merkezi ve iftar çadırlarında her gün en az 4 çeşit iftar yemeği sunulacak. Paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin verildiği bu ayda Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofralarının en özel misafirleri olacak.

-İFTAR ÇADIRI KURULACAK YERLER
Hüseyin Gazi Mahallesi Hüseyin Gazi Kültür Merkezi
Siteler Girişi Üst Geçit Ayağı
AŞTİ içi
Güvenpark
Abdi İpekçi Parkı
Elvankent Gimsa Arkası
Gençlik Parkı Tren Garı önü
Kuyubaşı Gökçek Parkı
Gazino Otobüs Hareket Noktası
Pursaklar Merkez
Akdere M. Ali Altun Parkı Yanı
Abidinpaşa (Makro Market Yanı)
Elmadağ Merkez
Sincan Lale Meydanı
OSTİM Metro İstasyonu yanı
Şentepe Son Durak Pazar Yeri önü
Demetevler Onkoloji
Metro Durağı Otoparkı
Gölbaşı Merkez
Akyurt Beyazıt Mahallesi
Belediye Binası yanı
Çubuk Atatürk Parkı Yanı
Kalecik Belediye İşhanı
Kazan Belediye yanı
Bala Pazar Yeri
Hacı Bayram Cami Önü
Gençlik Parkı İçi
Beşevler Metro üstü

-RAMAZAN’DA HACIBAYRAM’DA TASAVVUF
KONSERİ VERECEK SANATÇILAR
1 AĞUSTOS  MUSTAFA ÖZCAN GÜNEŞDOĞDU
2 AĞUSTOS  ERKAN MUTLU
3 AĞUSTOS  YANSIMALAR
4 AĞUSTOS  ZEYD ŞOTO
5 AĞUSTOS  İBRAHİM SADRİ
6 AĞUSTOS  MUSTAFA DEMİRCİ
7 AĞUSTOS  AYKUT KUŞKAYA
8 AĞUSTOS  LATİF ÖZ
9 AĞUSTOS  BURCU KARADAĞ
10 AĞUSTOS GÖKSEL BAKTAGİR
11 AĞUSTOS  ORHAN ÇAKMAK
12 AĞUSTOS FATİH KOCA
13 AĞUSTOS SAMİ SAVNİ ÖZER
14 AĞUSTOS AHMET ÖZHAN
15 AĞUSTOS BEDİRHAN GÖKÇE
16 AĞUSTOS EŞREF ZİYA TERZİ
17 AĞUSTOS EKREM VURAL
18 AĞUSTOS ÖMER KARAOĞLU
19 AĞUSTOS ERTUĞRUL ERKİŞİ
20 AĞUSTOS MİNİK DUALAR
21 AĞUSTOS AHMET İNAN - YASİN TANRIÖVER
22 AĞUSTOS GRUP ENDİŞE VE GRUP ELEST
23 AĞUSTOS FATİH ÇALIMLI VE ENSAR KARDEŞLER
24 AĞUSTOS  HASAN SAĞINDIK
25 AĞUSTOS (Kadir Gecesi öncesi ) KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ