Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Resim ve El Sanatları Sergis...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” NEDENİYLE DÜZENLEDİĞİ RESİM VE EL SANATLARI SERGİSİ METRO SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

01 Aralık 2011 Perşembe 08:59
Büyükşehir’den Resim ve El Sanatları Sergis...

1.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle düzenlediği resim ve el sanatları sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker ile Engelliler Merkezi üyeleri, serginin açılış kurdelesini birlikte kestiler.
 Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’da yaşamını sürdüren engelliler için çok özel hizmetler sunduğunu anlattı. Başkan Şeker, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezlerine kayıtlı üyelerin, merkezdeki öğretmenlerin desteğiyle geliştirdikleri resim yeteneklerini, sergi açarak Başkentlilerle paylaşmalarından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

2.jpg
“Büyükşehir Belediyesi olarak, engelliler merkezlerimize kayıtlı 30 bin 952 üyemize hizmet veriyoruz” diye konuşan Şeker, Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşlara asansörlü araç, evde temizlik, belediye otobüslerinden ücretsiz ya da indirimli yararlanma, tekerlekli ve akülü sandalye, işitme cihazı, konuşan saat, beyaz baston, koltuk değneği, bot, kaban, giysi, gıda ve kömür gibi çeşitli yardım ve destek sağladığını söyledi.
  Daha sonra mini bir konser veren Engelliler Merkezi üyesi Levent Metin’in söylediği parçalara serginin açılışına katılan Başkentliler de eşlik etti.
7 Aralık Çarşamba gününe kadar açık kalacak olan sergide, Büyükşehir Belediyesi Eryaman Aile Yaşam Merkezi üyesi engellilerin yaptığı yağlı boya tablolar, ahşap boyama tepsiler ve çeşitli takılar yer alıyor.