Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Seğmen Büyük Ödülleri…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 88. YILDÖNÜMÜ ONURUNA GENİŞ KATILIMLI BİR RESEPSİYON DÜZENLEDİ -KONUKLARINI SEĞMEN KIYAFETLERİ İÇERİSİNDE KARŞILAYAN BAŞKAN GÖKÇEK VE EŞİ NEVİN GÖKÇEK’İN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI RESEPSİYONDA ANKARA’NIN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTEN KİŞİ, KURUM VE KURULUŞLARA “SEĞMEN BÜYÜK ÖDÜLLERİ”DAĞITILDI -RESEPSİYONA, İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN, ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM, MİLLETVEKİLLERİ, BÜYÜKELÇİLER, BÜROKRATLAR VE DAVETLİLER KATILDI - BAŞKAN GÖKÇEK: “BİR ŞEHİR HER GEÇEN YIL DAHA DİNAMİK, DAHA ÜRETKEN, DAHA VERİMLİ VE DAHA YENİLİKÇİ OLUYORSA BU ŞEHRİN ARKASINDA İYİ BİR EKİP VE ŞEHRİ SEVEN İNSANLAR VAR DEMEKTİR”

17 Ekim 2011 Pazartesi 08:37
Büyükşehir’den Seğmen Büyük Ödülleri…

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın Başkent oluşunun 88. Yıldönümü onuruna geniş katılımlı bir resepsiyon düzenledi. Başkan Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliğinde Sheraton Oteli’nde düzenlenen resepsiyonda bu yıl ikincisi verilen “Seğmen Büyük Ödülleri” sahiplerini buldu.

1.JPG
Resepsiyona İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, büyükelçiler, bürokratlar ve davetliler katıldı.
Konuklarını kapıda karşılayan Başkan Gökçek’in geleneksel seğmen, eşi Nevin Gökçek’in de üç etek kıyafetiyle katıldığı resepsiyon oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Gökçek, FOMGET Halk oyunu ekibiyle sahneye çıkarak, kısa bir seğmen oyunu sergiledi.

-“ANKARA NASIL ÖRNEK BİR BAŞKENT OLDU?”
Açılış konuşmasına Ankara’nın nasıl örnek bir başkent haline geldiğini vurguluyarak başlayan Başkan Gökçek, “Başta bu özel günü bizlere armağan eden Ankara’yı Başkentlik tacı ile onurlandıran Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Ankaralı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Ankara’nın 88 yıldır Başkent olma unvanını layıkıyla taşıdığını, bunun en açık göstergesinin ise Dünya çapında alınan ödüller olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:

2.jpg
“Eylül ayında İş ve Ekonomi Dergisi CNBC-E Business, ‘Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri’ araştırmasında Ankara’yı en yaşanabilir kent seçti. Tam 4 yıldır Türkiye’nin en yaşanabilir kenti seçiliyoruz. Bundan sonra da yine sizlerin desteğiyle, bu unvanı kaybetmeyi hiç düşünmüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Avrupa Parlamentosu’nun vermiş olduğu 4 büyük ödülü aldık. Avrupa Diploması, Şeref Bayrağı, Şeref Plaketi ve son olarak da Avrupa Büyük Ödülü’nü aldık. Bu ödülü Avrupa’da kazanan sadece 3 kent var. Lahey, Viyana ve tabii ki Ankara... Yalnız Ankara’nın farkı şu: Bu kentler Avrupa Büyük Ödülü’nü 25 sene gibi uzun bir sürede alırken biz sadece 8 yıl gibi imkansız bir sürede aldık.”
Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin 7 yıl önce “Avrupa’nın En Güzel Parkı Ödülü”nü de aldıklarını hatırlattığı konuşmasında, alınan diğer ödülleri de şöyle sıraladı:
“Kızılırmak Suyu İsale Hattı projesiyle de su çalışmalarında ‘En İyi Uygulama’ ödülünü aldık. Belediyemizin göstermiş olduğu başarılar ve büyük belediyecilik tecrübelerimiz nedeniyle de Akdeniz Parlamenterler Asamblesi tarafından, ‘2010 Akdeniz de Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca Başkentte TOKİ İle ortak sürdürdüğümüz Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi ile Habitat tarafından,  ‘Yılın en iyi uygulama ödülünü’, İslam Başkentleri Teşkilatı’ndan yine Kentsel Dönüşüm alanında Kuzey Ankara Projesi, rekreasyon alanında Mogan Parkı ile birincilik, çevre koruma ve güzelleştirme alanında ise yine Mogan Parkı ile ikincilik ödülü aldık. Esenboğa Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI EUROPE) tarafından Avrupa’nın ‘En İyi Havalimanı’ seçildi, Türkiye’nin en Rekabetçi Şehri olarak Ankara belirlenmiştir. DELOİTTE ve Ekonomi Dış Politika Araştırma Merkezi ( EDAM) tarafından Halk Ekmek ‘kalite ve inovasyon uygulamaları’ ile ‘Avrupa Birliği Kalite Ödülü’nü kazandık. Hem mimarisi hem de atmosferi ile büyük beğeni toplayan Ankara Spor Salonu da, Citycape Global tarafından ‘Kamusal Yapılar’ kategorisinde ikincilikle ödüllendirildi.” 

“ANKARA EN GÜVENİLİR KENTLERİN BAŞINDA GELİYOR” 
En son TBMM tarafından yapılan “Kentlerdeki suç oranı araştırmasında” Ankara’nın suç oranı ile en düşük kentlerin başında yer aldığını bunun da Başkent’in ne kadar güvenli bir kent haline geldiğinin teyidi olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, tüm bu ödüller ve araştırmaların Ankara’nın gelişmişliğinin de bir kanıtı olduğunu söyledi.
Başkentte yapmak istediklerinin ve yaptıklarının bunlarla sınırlı olmadığını vurgulayan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ankara Türkiye’de sporun da merkezi olma yolunda ilerliyor. Dünya Basketbol Şampiyonası Ankara’da yapıldı. Bu yıl 3 bin sporcu çocuğu Ankara’da misafir ederek, Dünya Çocuk Oyunları’nı gerçekleştirdik. Avrupa Boks Şampiyonası, Wushu Dünya Şampiyonası için yine Ankara seçildi. Bütün bu çalışmalarımız sonucu sporun merkezi olduk. Önümüzdeki 4 yıl içinde de inşallah tıbbın merkezi olacağız.  Hacıbayram Camii’nin restorasyonunu bitirip hizmete açtık ve inanç turizminin merkezi haline getireceğiz . Ankara, savunma sanayisinden, bilişimine kadar birçok konuda kendisini kanıtlamış bir Başkenttir.”

-“HİÇBİR BAŞARI TEK BAŞINA ELDE EDİLMEZ”

3.jpg
 Hayattaki hiçbir başarının tek başına elde edilmediğine hele de hedefin şehircilikte marka olmaksa yaşamın farklı alanlarında desteğe ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, “Bir şehir her geçen yıl daha dinamik, daha üretken, daha verimli ve daha yenilikçi oluyorsa bu şehrin arkasında iyi bir ekip ve şehri seven insanlar var demektir. İşte Ankara’nın başarısı da bundan ileri geliyor. Ankara bu konuda çok şanslı bir şehir. Çünkü Ankara’yı seven, sahiplenen, eğitimcilerimiz, bürokratlarımız, iş adamlarımız var. Ankara’nın değerine değer katan, sanatçılarımız, sporcularımız ve yazarlarımız var” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara’ya değer katan tüm  kişi ve kurumlara  bir kez daha teşekkür ettiğini belirten Başkan Gökçek, “Dünya Başkenti Ankaramıza değer katan, Ankara’yı her daim ileriye taşımamızı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ederim” diyerek sözlerini bitirdi.   

BAKAN ŞAHİN: “EMEĞİ GEÇENLERE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR”
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise konuşmasına “Ankara’nın kültürünü yansıtan, değerini ifade eden, Ankarayı her anlamda benimsediğini uygulamasıyla, kıyafetiyle gösteren” diyerek nitelendirdiği Başkan Melih Gökçek’e teşekkür ederek başladı. Şahin, Ankara’nın başkent olarak seçilmesinin önemine dikkat çektiği konuşmasını, “Bugün bambaşka bir Ankara var. Bugün bambaşka bir Türkiye var. Yeni bir Türkiye, yenilenen bir Türkiye var” sözleriyle sürdürdü. Kalkınma hamlelerinde dünya ile birlikte yol alan Türkiye’de Ankara’nın da gereğini yaptığına işaret eden Şahin, “Ankara’da Ankara için emek veren, taş üstüne taş koyan, iyi şeyler yapan, Ankara’yı huzur ve güvenlik içerisinde yaşatan, Ankara’nın merkezi idarecilerine, Emniyetine, Valiliğine, Jandarmasına teşekkür ettiğimiz gibi, Ankara’yı yerel hizmetlerde dünden bugüne yükselen bir çizgide dünyaya yarışır, Avrupa’nın başkenti olur bir çizgiye getiren yerel yöneticilerimize, ilçe belediye başkanlarımıza ve hepsini temsilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza, emeği geçen çalışma arkadaşlarına gönülden teşekkür ediyor ve kutluyorum” diye konuştu.

-BAKAN YILDIRIM: ANKARA ULAŞIMIN BAŞKENTİ OLACAK
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da konuşmasında, Ankara’nın İstiklal Savaşı’nın ve bağımsızlık mücadelesinin önemli merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Başkentte hizmet etmek çok önemli bir sorumluluktur. Önemli bir görevdir. Değerli Başkanımız da uzun yıllardan beri başkentimize güzel hizmetler gerçekleştiriyor. Kendisini tebrik ediyoruz. Daha nice nice hizmetlerin nasip olmasını da Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz” diye konuştu.

4.jpg
Ankara’yı hızlı tren ağının merkezi olarak planladıklarını ve bu çerçevede Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya yüksek hızlı tren hatlarını hizmete soktuklarını belirten Yıldırım, ayrıca Ankara-Sivas ve Eskişehir-İstanbul hattı, Bursa- Eskişehir hattının inşaatlarının da devam ettiğini dile getirdi.  Bakan Yıldırım, bütün bu hatlar bittiğinde Ankara’dan yola çıkan birinin aynı gün içerisinde gün batmadan İstanbul’u İzmir’i dolaşıp tekrar Ankara’ya gelebileceğinin altını çizerek, “Ankara ulaşımın da başkenti haline gelecek” dedi. Esenboğa Havalimanı’nın Başkan Gökçek’in de çabalarıyla çiçek bahçesi haline geldiğini ifade eden Bakan Yıldırım, sıranın metroya geldiğini, metroların da kısa sürede tamamlanacağını belirterek, konuşmasını  “Başkanımız da maşallah güzel seğmen olmuş çok güzel de oynuyor. Allah nice nice güzel başarılara ulaştırsın” sözleriyle bitirdi.
Ankara milletvekilleri adına söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, “Gerçekten bu güzel ülkeye bu güzel başkenti layık gören başta Atatürkümüz olmak üzere katkısı olan herkesi hayırla, takdirle yad etmek istiyorum” diyerek başladığı konuşmasında, Başkent’in güvenli, her açıdan gelişen, büyüyen ve güzelleşen bir şehir, Türkiye’ye yakışan bir başkent olduğuna dikkat çekerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

-  SEĞMEN BÜYÜK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Ankara’nın Başkent Oluşunun 88. yılı onuruna gerçekleştirilen resepsiyonda konuşmaların ardından Ankara’ya eserleri, hizmetleri ve girişimleriyle değer katan, Ankara’nın marka değerini yükselten kişi, kurum ve kuruluşlara çabalarından dolayı “Seğmen Büyük Ödülleri” verildi.
Geçen yıl ilki verilen bu yıl da Ankara Valiliği, ATO, ASO gibi sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak, meclis üyeleri ve belediye bürokratları tarafından yapılan değerlendirme sonucu belirlenen Ankara’nın marka değerini yükselten, Ankara’ya değer katan hayırsever, şirket, kamu kurumu, Ankaralı başarılı iş adamı, sanatçı, gazeteci, sporcu ve bilim adamı gibi önde gelen isimlere ödüllerini Başkan Gökçek verdi.
 
-BAŞKAN GÖKÇEK SEĞMENLERLE SAHNE ALDI
Seğmen kıyafetiyle Başkan Gökçek, FOMGET Halk Oyunları Ekibi ile birlikte sahneye çıkarak, alkışlar eşliğinde Seğmen oyunu sergiledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin “Seğmen Büyük Ödülleri”ne layık görülenler arasında Yüksek Hızlı Tren ve Ankara metrosuna verdiği destekler nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dünyaca ünlü tarih bilimci ve yazar Prof. Dr. Halil İnancık, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez başta olmak üzere pek çok değerli isim yer aldı.
Ödüllerini Başkan Gökçek’in elinden alan diğer isimler ise şöyle:
          
-ÖDÜL ALANLARIN LİSTESİ:
BİLİM ADAMI : Prof. Dr. Halil İnancık
ULAŞIM : Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,
ULUSLAR ARASI HASSASİYET :Mehmet Görmez (Diyanet İşleri Başkanı) (Ödülü Görmez adına Niyazi Güneş aldı)
BÜROKRAT :TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin,
EĞİTİM :TOBB Üniversitesi
KAMU KURULUŞU :THY ve Anadolu Jet,
HAYIRSEVER :Ülkü Ulusoy ve Orhan Elmaağaçlı,
SAĞLIK :Yenimahalle Devlet Hastanesi Başhekimi Uğur Yıldız,
SANAYİCİ :Gen Power Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Uslu,
GİRİŞİMCİ :Akyurt süpermarketler zinciri yönetim kurulu başkanı Halil Uyanık, Bülbüloğlu Vinç Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Önder Bülbüloğlu, ANGİAD Başkanı Abdullah Değer
MEDYA
Dergi : Cnbc-e Business
Radyo: Ankara Polis Radyosu, Radyo On
Gazete: Habertürk Ankara ekibi,
TV Sinema : Aşk Tesadüfleri Sever’in yönetmeni Ömer Faruk Sorak, Deniz Yıldızı ekibi
Sosyal Medya: Zeki Kayahan Coşkun
Haber Programı : Abdullah Abdülkadiroğlu (STV)
Yazar : Hüseyin Kocabıyık
Gazeteci :Milliyet gazetesinden Ayhan Aydemir,
SANATÇI :Gülşen Kutlu,
SPORCU :ASKİ Spor Kulübü sporcularından Rıza Kaya Alp, Türk Telekom oyuncularından Mehmet Okur, engelli yüzücü Caner Ekin
STK :Kimse Yok Mu Derneği, Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı HASVAK
TURİZMCİ :Kervan Seyahat Acentası adına Nail Çimen, Trilye Balık Restaurant adına Süreyya Üzmez,
MARKA :Hacıbaba Baklavalarının sahibi Abdullah Baday
YEREL HASSASİYET ÖDÜLÜ :Dericizade Şirketler Grubu sahibi Faruk Küçük,
SEĞMEN ONUR ÖDÜLÜ :Necmettin Aydıncılar.