Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den “Sevinç Ve Üzüntü”Ye Aninda Hizmet

-Ankara Büyükşehir Belediyesi “Alo 188” Ambulans Ve Cenaze Hizmeti Bir Yilda Toplam 28 Bin 590 Kişinin Yardimina Koştu

15 Mart 2010 Pazartesi 04:05
Büyükşehir’den “Sevinç Ve Üzüntü”Ye Aninda Hizmet

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkentlilerin acil yardıma ihtiyaç duyduğu anlarında yanında olmak amacıyla 2003 yılında başlattığı “Alo 188” Ambulans ve Cenaze hizmeti, başarılı performansıyla kent yaşamında önemli bir görevi yerine getiriyor.         
“Alo 188” bir yandan Başkent’te doğum sevinci yaşayan ailelerin mutluluğuna ortak olurken, yatalak ve diyaliz hastalarına da tedavi sürecinde büyük destek sağlıyor. “Alo 188” kesintisiz sürdürdüğü cenaze hizmetiyle de acılı ailelerin en zor anında yardımına koşarak, onların acısına ortak oluyor.      
 “Alo 188” 2009 yılında Ankara’nın tüm ilçelerinden toplam 28 bin 590 anne adayı hamile kadın ve çoğu yatalak vaziyetteki hastaya ambulans hizmeti sundu. 
Anne adaylarına verdiği hizmetle, özellikle dar gelirli ve sosyal güvencesi olamayan hamile kadınların başvurabildikleri tek merkez oldu. Hizmet kapsamında hamile bayanlar hiçbir ücret ödemeden,  doğum öncesi ebe eşliğinde, gerekli teknik donanıma sahip     ambulanslarla hastaneye yetiştiriliyor, doğum sonrasında da bebekleriyle birlikte huzur içinde evlerine dönmeleri temin ediliyor.
24 saat aralıksız hizmet veren  “Alo 188” Ambulans hizmeti kapsamında, yatalak durumdaki hastalar da sağlık elemanı eşliğinde tedavi görmek amacıyla hastaneye götürülüyor ve tedavileri tamamlandıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyor.

-32 BİN 609 KİŞİ DİYALİZ MERKEZİNE TAŞINDI- 
  
“Alo 188” yine geçen yıl 32 bin 609 böbrek hastasını diyaliz merkezlerine ve diyaliz sonrasında tekrar evlerine taşıdı. 
Ambulans hizmeti kapsamında, merkezi arayan diyaliz hastaları, oturdukları semt ve diyalize girdikleri gün ve merkezin değerlendirilmesi sonucuna göre yapılan programla, evlerinden alınıp diyaliz merkezlerine, diyalizden sonra da evlerine rahat ve sorunları halledilmiş olarak dönmeleri sağlanıyor.
 
-ÜCRETSİZ  NİTELİKLİ CENAZE HİZMETİ-

2009 yılı boyunca, cenaze sahiplerinin talebi doğrultusunda, Ankara sınırları içerisinde 7 bin 99 cenaze defin alanlarına ücretsiz taşındı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak görev yapan “188 Alo Cenaze” merkezi, Ankara sınırları içerisinde günde ortalama 20 cenazenin defin alanlarına taşınmasında görev aldı.
Cenaze sahiplerinin psikolojik ve fiziki durumlarını göz önünde tutan “188 Alo Cenaze” merkezi,dini vecibelerin yerine getirilmesinden, defin için ölüm raporunun hazırlanması dahil, defin işleminin sonuna kadar Ankaralılara ücretsiz hizmet veriyor.
Cenazelerini Ankara dışına götürmek isteyen ailelere de kolaylıklar sağlayan “Alo 188”,  sadece aracın yakıtının karşılanması koşuluyla, yıl boyunca 585 cenazeyi mücavir alan sınırları dışındaki defin alanlarına nakletti.