Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Sevindiren Yardım…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KÜÇÜK BİR YARDIMLA, 14 YAŞINDAKİ ORTOPEDİK ENGELLİ BAYBARS AYDIN’IN AĞIR YÜKÜNÜ HAFİFLETTİ - SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI BAYBARS’A ÇOK FONKSİYONLU TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDEREK, HAYATINI OLDUKÇA KOLAYLAŞTIRDI

12 Nisan 2012 Perşembe 11:04
Büyükşehir’den Sevindiren Yardım…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı düzenlediği birçok ücretsiz aktivitenin yanı sıra yardıma ihtiyacı olan Ankaralı vatandaşlarına destek vermeye de devam ediyor.
Hayata gözlerini açtığı ilk günden beri hayata tutunmak için her türlü çabayı gösteren ortopedik engelli, 14 yaşındaki Baybars Aydın, hayatını kolaylaştıracak çok fonksiyonlu tekerlekli sandalyesine Büyükşehir Belediyesi sayesinde kavuştu. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hediye edilen tekerlekli sandalyesiyle İlköğretim 7. sınıfta okuyan Baybars hem okuluna daha rahat gidebilecek hem de ilerleyen kas hastalığı yüzünden çektiği sıkıntıları hafiflemiş olacak.
Aydın ailesinin engelleri aşmak ve daha kaliteli bir yaşam sürme isteğine hemen yanıt veren Büyükşehir Belediyesi,  fizyoterapistlerin uyguladığı bütün hareketleri rahatlıkla uygulayan sandalye hediye ederek, Baybars’a mutlu bir ortam sundu. Sosyal Hizmetler Dairesi Şube Müdürü Bünyamin Aybakır ve Hasan Hüseyin Durkal’ın da bizzat ilgilenerek ailenin önemli ihtiyacının giderilmesinde yardımcı oldular.
Rahatsızlığı düşünülerek en uygun ve konforlu sandalye verilen Baybars’ın hastalığının ilerlemesi, hareket sağlayan bu sandalye sayesinde yavaşlamış da olacak. Sandalyeye oturur oturmaz “Çok rahat” diyerek mutluluğunu saklamayan Baybars “Artık daha rahat ders çalışabileceğim, yemek sehpası yardımıyla hem rahatça yemek yiyeceğim hem de ödevlerimi daha kolay yapabileceğim, bilgisayarda daha rahat oyun oynayabileceğim. Büyükşehir Belediyesi olmasaydı bu kadar kapsamlı bir sandalye kesinlikle alamazdık, bizim için büyük bir şans oldu” diye konuştu.
Görevliler tarafından tanıtılan sandalye çok fonksiyonlu olarak fizyoterapist pozisyonu sağlayabiliyor.