Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Soğuk Kış Günlerinde Sıcak Sanat Etkinlikleri…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞUBAT AYINI KONSER VE TİYATRO GÖSTERİLERİYLE UĞURLUYOR -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ, BAŞKENTLİLERİ 27 ŞUBAT’TA “BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA’YI ANMA” KONSERİNE, 28 ŞUBAT’TA DA “HAYAL KAHVESİ” ADLI İNTERAKTİF OYUNA BEKLİYOR

26 Şubat 2012 Pazar 14:58
Büyükşehir’den Soğuk Kış Günlerinde Sıcak Sanat Etkinlikleri…

sanat_etkinlikleri_400_2_27022012.jpg

Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinde sıcak sanat etkinlikleriyle Ankaralıları ağırlamaya devam ediyor.
Başkent’in belli başlı kültür ve sanat adresleri arasında yerini alan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Kültür Merkezi, Şubat ayının son günlerinde Başkentlilere yine bir Şubat ayında vefat eden sanatçılar “Barış Manço ve Cem Karaca’yı Anma” konseriyle seslenecek.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Başkent Tiyatroları da “Hayal Kahvesi” adlı interaktif tiyatro oyununun promiyerini yapacak.

-BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA ANILACAK…

Bugüne kadar “Ustalara Saygı” konserleri adı altında müzik dünyasının çok sayıda önemli sanatçılarının eserlerini icra ederek Ankaralı müzikseverlerin hayranlığını kazanan Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası; Şubat ayının son konserinde, değerli sanatçılar Barış Manço ile Cem Karaca’yı şarkılarıyla anacak.
Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde 27 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’da başlayacak konserde Şef Kemal Günüç yönetimindeki  orkestra, Anadolu rock müziğinin efsane isimleri Barış Manço ile Cem Karaca’yı dillerden düşmeyen şarkılarıyla Başkentli sevenleriyle buluşturacak. Turgay Bengü’nün solist olarak yer alacağı konser ücretsiz izlenebilecek. 

-“BİR YUDUM KAHVE TADINDA KOMEDİ”…
 Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, 28 Şubat Salı günü saat 20.00’da Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde “Bir yudum kahve tadında komedi - Hayal Kahvesi” adlı oyunun ilk gösterimini sunacak.
Oyunu, “İçinde meddah, karagöz ve ortaoyunu olan,  geçmişten günümüze faslı şahane eşliğinde nostalji kokan tuluat kumpanyası” diye özetleyen Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, “Modern tiyatronun ülkemizde yaygınlaşmasında ve sevilmesinde geleneksel Türk tiyatromuzun katkısı tartışılmaz. Kendimize özgü mizah anlayışının, samimi bir eleştiri süzgecinden geçerek olduğu gibi sergilemesini sağlamak için Hayal Kahvesi’ni hazırladık” diyor.
120 kişilik atölye sahnesinde geleneksel kahve mantığıyla oluşturdukları küçük tabureler ve masaların yer aldığı seyircinin de kahvesini içerek oyuna katıldığı doğaçlama ve neşeli bir oyun sergileyeceklerini anlatan İkiler sözlerini, “Yönetmen İshak İkincitekgül’le birlikte Ankaralı tiyatroseverleri kahvelerini yudumlarken hasret kokan hayal-i cihan temaşa sahnesine bekliyoruz” diye noktalıyor.