Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Somali’ye Yardım…

-Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Yardım Partisi Esenboğa Havaalanında Başkan Gökçek Tarafından, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e Teslim Edildi -Başkan Gökçek, “Somali’deki Vicdanları Titreten Tablo, Başta Vatandaşlarımız Olmak Üzere Dünya Üzerindeki Vicdan Sahibi Herkesi Titretiyor ”

15 Ağustos 2011 Pazartesi 12:05
Büyükşehir’den Somali’ye Yardım…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Somali’ye yapılan 106 tonluk gıda maddesi yardımının ilk partisi, Esenboğa  Havaalanı’nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından organizasyonla görevlendirilen Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Görmez’e törenle teslim edildi.
Esenboğa Hava Limanı Büyük Şeref salonu önündeki apronda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Somali’deki vicdanları titreten tablo, başta vatandaşlarımız  olmak üzere dünya üzerindeki vicdan sahibi herkesi titretiyor” dedi.
Somali’ye yardım konusunda tam bir seferberlik olduğuna ve Başbakan’ın talimatıyla Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay ve TİKA kurumlarının bu işle görevlendirildiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, toplam 106 ton gıda malzemesinin 1260 koliden oluşan 34 tonluk ilk partisinin kargo uçağıyla yola çıkacağını, diğer gıda malzemelerinin de partiler halinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakfı kanalıyla gönderileceğini vurguladı.

-“YARDIMLAR, ANKARALILARIN YARDIMIDIR”
 
Her bir yardım kolisinin içinde sıvı yağdan makarnaya, bebe bisküvisinden una, şekere kadar toplam 27 kilogramlık gıda malzemesi olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Halk Ekmek Fabrikası’na ait olan ve günde 15 bin ekmek üreten mobil ekmek fırınını da çok yakında Somali’ye göndereceklerini bildirdi. Somaliye gönderilecek mobil ekmek fırını sayısını 5’e çıkartmak için çalışmalara başladıklarını da belirten Başkan Gökçek, “Günlük ekmek üretimi ile oraya katkıda bulunacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu yardımlar, Ankara halkının verdiği vergilerle yapılmıştır. Ankaralılara buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

2.jpg
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise, bölgeye gönderilen un ve şekerin kullanılabilmesi için fırınlar ve aş evleri kurulması gerektiğini belirterek, Başkan Gökçek'in daha önce Pakistan'a gönderdikleri fırınlardan Somali'ye de gönderebileceklerini ilettiğini, başka kuruluşların da aş evleri kurmak için çaba içine girdiğini belirtti.
“Her zaman mağdurun, mahrumun, aç ve yoksulun yanında yer almayı şiar edinmiş bir milletin ferdi olduğumuz için iftihar ediyoruz” diyen Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu kampanya birkaç açıdan bizim Diyanet İşleri Başkanlığı açısından baktığımızda çok daha önem arz ediyor. Millet olarak bir taraftan başka bir kıtadaki açlığı telafi etmeye çalışırken aynı zamanda insanlığın aç gözlülüğünün de ortadan kalkması için çaba göstermiş oluyoruz. Sadece başka bir ülkedeki kıtlığı önlemeye çalışmıyoruz, o kıtlığı önlemeye çalışırken merhamet kıtlığımızı, sevgi, şefkat kıtlığımızı da tedavi ediyoruz.”
Başkan Gökçek’in bizzat arayıp yardım yapmak istediklerini söylediğini ve her konuda olduğu gibi yine çok duyarlı davrandığını belirten Görmez, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yardım paketlerinin 3 parti halinde gönderileceğini, özellikle mobil ekmek fırınının bölgede çok büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini  kaydetti.
Esenboğa Havaalanı’ndaki törene, Başkan Gökçek’in yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Kamil Kılıç,  Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez,  ve Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili  Ayhan Yılmaz da katıldı.