Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR’ DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KENT GEZİSİ…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen ve yurtta kalan öğrencilere Başkenti daha yakından tanıtmak amacıyla, şehir gezisi düzenledi. Kız öğrenci yurdundan 100, erkek öğrenci yurdundan da 100 kişilik gruptan oluşan toplam 200 öğrenci, üstü açık 4 otobüs ile Başkenti keşfe çıktı.

11 Ekim 2012 Perşembe 13:35
BÜYÜKŞEHİR’ DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KENT GEZİSİ…

- YURTTA KALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÜSTÜ AÇIK OTOBÜSLERİ İLE BAŞKENTİ KEŞFE ÇIKTI
- KÜLTÜR SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NIN DÜZENLEDİĞİ KENT GEZİSİNE 200 ÖĞRENCİ KATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen ve yurtta kalan gezi_400_11102012.jpgöğrencilere Başkenti daha yakından tanıtmak amacıyla, şehir gezisi düzenledi. Kız öğrenci yurdundan 100, erkek öğrenci yurdundan da 100 kişilik gruptan oluşan toplam 200 öğrenci, üstü açık 4 otobüs ile Başkenti keşfe çıktı.
Başkentlilere ücretsiz sunduğu birçok kültürel ve sosyal hizmet ile dünyaya örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, tanıtım atağının önemli bir ayağı olan kent gezilerine devam ediyor. Shopping Fest’ten bu yana binlerce Başkentli ve Başkente tatile gelen konuklara kentteki tarihi ve turistik mekanları gezdiren Büyükşehir Belediyesi’nin bu seferki konukları ise üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen ve yurtta kalan öğrenciler idi.
Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü tarafından üstü açık otobüslerle gerçekleştirilen gezinin ilk durağı Anıtkabir oldu. Ankara’da ilk yılları olan öğrenciler, Ata’yı ziyaret etmekten oldukça memnun kaldılar. Daha sonraki gezi güzergahı Hacı Bayram Veli Cami, Agustus Tapınağı, Solfasol’da bulunan Hacı Bayram Veli’nin doğduğu ev ve Ankara Kalesi olan öğrenciler, bitmeyen enerjileri ile Gençlik Parkı ve Gençlik Parkı içindeki Gençlik Merkezi’ni ziyaret ettiler. Tacettin Dergâhı, 50. Yıl Parkı’nı da görme şansı yakalayan üniversite öğrencileri son olarak da Çankaya turu atarak gezilerini tamamladılar.

- GENÇLİK MERKEZİ’NDEN ÇOK ETKİLENDİLER
Geziden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Gençlik Parkı içindeki Gençlik Merkezi’nden çok etkilendiklerini ve gençlere sunulan imkânlardan kendilerinin de faydalanmak istediklerini dile getirdiler. Ayrıca gezdikleri yerlerden Hacı Bayram Veli Camii ve civarını çok beğendiklerini ve gezinin çok güzel organize edildiğini ifade eden öğrenciler, Ankara’ya hizmetlerinden ve emeklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ettiler.

- KENT GEZİLERİ SÜRECEK
Ücretsiz düzenlenen şehir turu projesi ile en az 35 kişilik gruplara Ankara gezisi düzenleniyor. Konuklarına otobüs ve rehberlik hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, isteyen herkese Ankara’nın tarihi, kültürel, turistik yerleri ile parklarını görme fırsatı sunuyor. Gezi için başvurular, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü’ne yapılıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara için turizm atağının bir ayağı olarak, kenti daha yakından tanımak isteyen gruplara görevliler eşliğinde keşifli bir tur imkanı sunuluyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 2009 Avrupa Ödüllü Başkent’in tarihi ve turistik mekânlarını artık Ankaralılara daha da yakınlaştırıyor.