Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den “Ustalara Saygı” Gecesi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlenen “Ustalara Saygı” Gecesinde Barış Manço, Cem Karaca, Fikret Kızılok Ve Tanju Okan’ın Unutulmaz Şarkıları Başkentlilerin Coşkusuyla Bir Kez Daha Hayat Buldu -Kent Orkestrası Eşliğinde Solistler Tayfun Talipoğlu, Elif Tecer, Mustafa Demiroğlu Ve Esra Şahin’in Seslendirdiği Parçaların Koroluğunu İse Yüzlerce Başkentli Sanatsever Yaptı -Konser Sonunda Bir Konuşma Yapan Başkan Melih Gökçek, Çok Keyifli Dakikalar Geçirdiklerini Kaydederek, Gençlik Parkı’na Bu Yıl Su Oyunları Yapılacağını Açıkladı

02 Şubat 2010 Salı 06:39
Büyükşehir’den “Ustalara Saygı” Gecesi…

1.JPG

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” gecesinde Barış Manço, Cem Karaca, Fikret Kızılok ve Tanju Okan şarkılarıyla anıldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde solistler Tayfun Talipoğlu, Elif Tecer, Mustafa Demiroğlu ve Esra Şahin ile yüzlerce Başkentli sanatseverin hep bir ağızdan coşkuyla söylediği unutulmaz şarkılar, yeniden hayat buldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirerek düzenlediği “Ustalara Saygı” gecesine, bu kez de usta sanatçılar Barış Manço, Cem Karaca, Fikret Kızılok ve Tanju Okan şarkılarıyla konuk oldular. Kemal Günüç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın eşliğinde gerçekleşen geceye Başkan Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu ve yüzlerce Başkentli sanatsever katıldı.

2.jpg
 Konser sonunda Tayfun Talipoğlu tarafından sahneye davet edilen Başkan Melih Gökçek, “Gençlik Parkı Konser Salonu’na birkaç defa geldim, ama böylesine güzel bir konser için ilk defa burada bulunuyorum” dedi. Başkan Gökçek, konuşmasında Gençlik Parkı’nda yapılacak yeniliklerden de söz etti.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “BURASI, TÜRKİYE’NİN EN MODERN SALONU”-
 
“20 senedir Sayın Başkanı tanırım, hiçbir değişiklik yok. Bu gençliğinizi neye borçlusunuz?” diye soran Talipoğlu’na, “Eşime” diyerek cevap veren Başkan Gökçek, solist Mustafa Demiroğlu’na dönerek şunları söyledi:
“Şunu da itiraf edeyim. Rahmetli Barış Manço’yu çok severdim. Keçiören Belediye Başkanı olduğum dönemde de sık sık davet ederdim. En fazla davet eden belediye başkanı da bendim. Barış Manço’nun sesi mükemmeldi. Ama şu anda samimi söylüyorum, Mustafa’nın sesi, rahmetli Barış Manço kadar tok ve güzel. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da çok güzel çalıyor.”
Gençlik Parkı Konser Salonu’nun çok güzel bir dizayna sahip olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Bu salonumuzu Öner Tokcan Hoca çizdi ve şu anda Türkiye’nin en modern salonu. Sahnenin altında kalan platform, tiyatro oyunları sırasında aşağı inip çıkabiliyor. Buranın ışıklandırması ve ses düzeni de mükemmel. Gerçekten Türkiye’nin dört dörtlük bir tiyatrosu oldu. 630 kişilik dev bir tiyatro. Devlet Tiyatrosu da burada gösteriler yapacak. Buranın Ankara sanatına bir katkı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

-GENÇLİK PARKI’NDA ÖZEL SU OYUNLARI GÖSTERİSİ

 Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenilenerek Başkentlilerin hizmetine sunulan Gençlik Parkı’na da değinen Başkan Melih Gökçek, “Gençlik Parkı gerçekten güzel oldu. Özellikle akşamları renk cümbüşü harika. Bu sene buraya bir güzellik daha yapmak için çalışıyoruz. Önümüzdeki sene yetiştirebilir miyiz bilmiyorum ama Dünyanın en güzel su oyunlarından bir tanesini getirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla her gece burası o su oyunlarının seyredilmesi için de toplanılan bir mekan olacak. Ankara için bir şeyler yapılıyor, yapılmaya da devam edecek. Hepinize de çok teşekkür ediyorum, her gününüz çiçek gibi olsun” dedi.


-TAYFUN TALİPOĞLU’NDAN ÖVGÜ-

Tayfun Talipoğlu’nun Cem Karaca, Esra Şahin’in Fikret Kızılok, Mustafa Demiroğlu’nun Barış Manço ve Elif Tecer’in Tanju Okan şarkılarını seslendirdiği geceye okuduğu şiirlerle de renk katan Tayfun Talipoğlu, Başkan Gökçek’e hitaben yaptığı konuşmasında, “Buraya geldiğimde muhteşem bir salon buldum. Bu salon için Sayın Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Gerçekten eleştiri, politika, yazarlık, gazetecilik bir yana. Ama doğruya doğru, çok güzel işler yaptığınız da biliniyor, ama bu iki salon bizler için, sanatsever insanlar için çok önemli. Ankara’nın ihtiyacı vardı. Çok teşekkür ediyorum” dedi.
 Gençlik Parkı’na uzun süreden sonra ilk defa geldiğini ve Başkan Melih Gökçek’e söyleyemediği, söylemediği, yazmadığı veya yazdığı sözleri burada söylemek istediğini kaydeden Talipoğlu, “Gençlik Parkı için yaptığım tüm eleştiriler için kusura bakmayın. Ben biliyorum ki siz, Ankara’ya belediye başkanı olmak için doğmuşsunuz. Biz artık hep yanınızdayız. Yeter ki böyle kültüre dair şeyler yaşansın Ankara’da, sağolun” diye konuştu.
 Konuşmasının ardından Başkan Gökçek, Solistler Tayfun Talipoğlu, Elif Tecer, Mustafa Demiroğlu ve Esra Şahin’e birer çiçek vererek, konser için teşekkür etti.
 Solistler ve Kent Orkestrası’na, muhteşem bir koro oluşturan yüzlerce Başkentli, seslendirdikleri birbirinden güzel ve unutulmaz şarkılarla, ustalara saygılarını bir kez daha sunarak, Ankara’da unutulmaz bir geceye hep birlikte imza attılar.