Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Van’a 15 Tır Gıda Yardımı Daha…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAN VALİSİNİN DESTEK ÇAĞRISI ÜZERİNE HEMEN HAREKETE GEÇEREK BÖLGEYE 15 TIR GIDA VE TEMİZLİK YARDIMI GÖNDERDİ -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAHA ÖNCE DE EN BÜYÜK YARDIMI GERÇEKLEŞTİRMİŞ VAN’A 54 TIRLA 1240 TON GIDA VE TEMİZLİK MALZEMESİ GÖNDERMİŞTİ

17 Kasım 2011 Perşembe 02:33
Büyükşehir’den Van’a 15 Tır Gıda Yardımı Daha…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi,  Van depremzedelerine yardımını sürdürüyor. Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk eden ve 1240 tonluk en büyük gıda ve temizlik yardımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Van Valisi Münir Karaloğlu’nun destek çağrısına anında cevap verdi.
Büyükşehir Belediyesi, daha önce yaptığı yardımlara ilaveten şimdi de 15 TIR dolusu gıda ve temizlik maddesini bölgeye gönderdi.
Deprem felaketinin yaşandığı Van’a ilk günden 38 kişilik arama kurtarma ekibi ve özel eğitimli K-9 adlı köpekleriyle yardıma koşan Büyükşehir Belediyesi, bölge halkına desteğini battaniyeden, uyku tulumuna, elektrikli ısıtıcıdan gıda ve temizlik maddelerine kadar bugüne kadar sürdürdü.
Son olarak Van’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Van Valisi Karaloğlu’nun destek talebine de 15 TIR’lık gıda ve temizlik malzemesiyle cevap veren Büyükşehir Belediyesi, bölge halkına yönelik desteğine devam ediyor.
Yardımların gönderilmesi sırasında bir açıklama yapan ve depremzedelere Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin devam ettiğini belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker şunları söyledi:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak depremin olduğu ilk andan itibaren 38 kişilik kurtarma aracımız ve K9 adlı köpeklerimizle bölgeye ulaşan ilk ekiplerden biri olduk. Kurtarma çalışmalarının ardından insanların ihtiyaç maddelerini gidermek için talepler doğrultusunda Belediyemiz yardımlarına hızla başladı ve aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda 8 bin 700 adet battaniye, bin uyku tulumu, 3 bin elektrikli ısıtıcı, depremin olduğu iki gün Halk Ekmek aracılığıyla ekmek gönderdik. Su ihtiyacı için 120 bin adet 1,5 litrelik su gönderdik. Bununla beraber toplam 1240 ton gıda ve temizlik maddesini özel koliler içinde gönderdik.”
Adnan Şeker Van’ a hareket eden 15 TIR’da 62 kg’lık 5 koliden oluşan 20 bin takımlık gıda malzemesinin olduğunu söyledi.
- EN BÜYÜK YARDIMI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPMIŞTI
 Ankara Büyükşehir Belediyesi, her doğal afette olduğu gibi Van’da da yaraları sarmak üzere en büyük yardımı gerçekleştirmişti. Depremin hemen ardından ilk günden itibaren bölge halkının acil ihtiyaçlarının karşılanması için ekmek, su, battaniye ve temizlik malzemelerini Van’a gönderen Büyükşehir Belediyesi, yaptığı 1240 ton gıda ve temizlik maddeleri yardımıyla da depremzedelere en büyük desteği sağlamıştı.