Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Yılbaşı Hazırlıkları…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Huzur ve Güven İçerisinde Bir Yılbaşı Geçirmeleri İçin Tüm Birimleriyle Hizmet Verecek -Ego Otobüsleri Yılbaşı Gecesi (31 Aralık Gecesi) Ana Hatlarda Saat 02.30’a, Ankaray ve Metro İse Saat 02.00’a Kadar Başkentlilere Hizmet Verecek -Zabıta Ekipleri Denetimlerini Aralıksız Sürdürürken, Aski de Meydana Gelebilecek Arızalar İçin Nöbetçi Ekipler Bulunduracak -Ayrıca Yangın ve Trafik Kazalarına Karşı İtfaiye Ekipleri Hazır Beklerken, Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri de Kış Şartları Nedeniyle Meydana Gelebilecek Yol Tıkanmalarına Karşı Araç ve Personeliyle 24 Saat Nöbet Tutacak

29 Aralık 2010 Çarşamba 11:53
Büyükşehir’den Yılbaşı Hazırlıkları…

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentlilerin huzur ve güven içerisinde bir yılbaşı geçirmeleri için tüm birimlerini hazır hale getirdi.
EGO otobüsleri, 31 Aralık gecesi 2011 yılını “merhaba” diyecek olan Başkentlilerin talepleri doğrultusunda, ana hatlarda saat 02.30’a, Ankaray ve Metrolar ise saat 02.00’a kadar hizmet verecek.

1.JPG
 Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni yıla girilecek olan 31 Aralık gecesi, Başkentlilerin huzur ve güven içerisinde bir yılbaşı geçirebilmeleri için tüm birimleriyle hazır olacak. Buna göre Zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürürken, ASKİ, meydana gelebilecek arızalara müdahale için nöbetçi ekiplerle hizmet verecek. Ayrıca İtfaiye ekipleri meydana gelebilecek yangın ve trafik kazaları için ekipleriyle hazır beklerken, Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de araçlarıyla birlikte cadde, bulvar ve ana arterlerin açık bulundurulması için nöbet tutacak.
-BAŞKENTLİLER, YENİ YILA GÜVEN VE HUZUR İÇERİSİNDE GİRECEKLER

2.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin 2011 yılını karşılayacakları 31 Aralık gecesi, tüm birimleriyle hazır bekleyecek. Oluşabilecek tüm olumsuzluklara karşı önlemlerini artıran Büyükşehir Belediyesi, yeni yıl için Ankara’da bir dizi önlem aldı.
Buna göre, EGO otobüsleri 31 Aralık gecesi ana hatlarda saat 02.30’a kadar hizmet verecek. Ayrıca Ankaray ve Metrolar da tüm hatlarında saat 02.00’a kadar Başkentlilerin sorunsuz ve güven içerisinde ulaşımlarını sağlamaları için seferlerini sürdürecek.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de yılbaşı eğlencesinin gece geç saatlere kadar süreceğini dikkate alarak, yeni yıl dolayısıyla mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’nde ait olan pastane, şeker, şekerleme, satış yerleri ile diğer tüm gıda ağırlıklı alış-veriş merkezlerinde yapılan denetimlerine ağırlık vererek, bu denetimlerini yılbaşı öncesinde ve sonrasında da sürdürecek.
Kent içi ulaşımda düzenliliği sağlamak için halkın yeni yıl ziyaretlerini de rahatça yapabilmelerini temin etmek amacıyla ulaşım ekiplerine de takviyede bulunan Zabıta Daire Başkanlığı, çevre ve gürültü kirliliği şikayetlerini değerlendirerek, eğlence ve konaklama merkezlerini de nöbetçi ekiplerle kontrol edecek.
Yılbaşı gecesi olası su ve kanal arıza durumları için ASKİ, ekipleriyle 24 saat boyunca, meydana gelebilecek acil arızaların giderilmesi için nöbetçi ekipler bulundururken, yangın ve trafik kazalarına karşı Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler de hazır olacak. ALO 188 Doğum ve Cenaze hizmetleri de yılbaşında da kesintisiz sürecek. Ayrıca, kış şartlarına uygun olarak bulvar, ana cadde ve yolların açık tutulması için Fen İşleri Daire Başkanlığı araç ve personelini de hazır bulunduracak.
Vatandaşlar belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerini şu telefonlara iletebilecek:


MAVİ MASA                  :  153
SU VE KANAL ARIZA :  185            
İTFAİYE                          :  110
ALO CENAZE                :  188
ALO DOĞUM                :  188
ZABITA                       :  231 79 84 – 229 66 91