Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir, Ego Ve Aski Bütçeleri Kabul Edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek Başkanlığında Yapılan Meclis Toplantısı’nda Büyükşehir, Ego Ve Aski Bütçeleri Kabul Edildi -Başkan Gökçek:“Chp’li Meclis Üyeleri Hesapları Kitapları Birbirine Karıştırıyor”

18 Kasım 2009 Çarşamba 01:54
Büyükşehir, Ego Ve Aski Bütçeleri Kabul Edildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşlar EGO ve ASKİ bütçeleri, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında yapılan Meclis Toplantısı’nda, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları EGO ve ASKİ bütçeleri görüşüldü.  
Toplantıda CHP’li üyelerin eleştirilerini yanıtlayan Başkan Gökçek, CHP’li meclis üyelerinin hesapları kitapları birbirine karıştırdığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili verilen rakamların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Başkan Gökçek, CHP’lilerin Dikmen Vadisi Projesi’ndeki tutumlarını da eleştirerek, şöyle dedi:
“Hesap, kitapları karıştırmanızın en iyi örneği Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap’tır. Dikmen 4. ve 5. Etap için ‘yoğunluk çok’ diye mahkemeye gittiniz. Belediye Meclisi’nde karar alarak Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi’nin arsalarını da katarak yeşil alan miktarını arttırdık. Bu kez Çankaya Belediyesi olarak mahkemeye gittiniz. ‘Yeşil alan çok’ diye karar getirdiniz. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. ‘Yeşil alan çok’ diye karar getiriyorsunuz, ‘Az’ diye de karar getiriyorsunuz.  Mahkeme kararıdır, mecburen uyacağız. Yine dava açıyorsunuz. Yürütmeyi durdurma kararı alıyorsunuz. Bunun yoğunluğu çok diyorsunuz. Bir yandan da burada hak sahipleri çok diyorsunuz. Nasıl hareket edeceğimizi bilemiyoruz.”

-“ETİMESGUT’TA PLANA 5.5 AYDIR ENGEL OLUYORSUNUZ”-
 
Başkan Gökçek, CHP’nin söylediklerinin arkasında duramadığını da belirttiği konuşmasına, CHP’lilerin Etimesgut’ta planı 5,5 aydır engellediğini söyledi. Başkan Gökçek, şöyle devam etti:
“Ne zaman ne dediğinizi bilmiyor işleri karıştırıyorsunuz. O zaman da halkın tepkisini alıyorsunuz. Planı getirin dediniz, getirdik. 5.5 aydan beri okey vereceksiniz. Samimi olarak söylüyorum söylediklerinizin arkasında duracaksınız, kendinize yol çizeceksiniz, iyi istikametler tespit edeceksiniz. Ederseniz sorun yok” diye konuştu. 
Başkan Gökçek tarafından  madde madde okunan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları EGO ve ASKİ bütçeleri oylanarak kabul edildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesi 2 milyar 270 milyon TL, EGO Bütçesi 1 milyar 431 milyon 610 bin TL, ASKİ bütçesi de 1 milyar 132 milyon TL olarak Meclis’ten geçti.