BÜYÜKŞEHİR, ETİMESGUT’A PRESTİJ BİR PARK DAHA KAZANDIRDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Etimesgut Elvan Mahallesi’nde yaptırılan yaklaşık 40 bin metrekarelik “Kelebek Su Parkı”, Başkan Melih Gökçek’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

20 Mart 2014 Perşembe 08:44
BÜYÜKŞEHİR, ETİMESGUT’A PRESTİJ BİR PARK DAHA KAZANDIRDI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ETİMESGUT’TA   YAPTIRILAN KELEBEK SU PARKI’NI BAŞKAN GÖKÇEK VATANDAŞLARIN SEVGİ SELİYLE AÇTI

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“ETİMESGUT’A NE SÖZ VERDİYSEK YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

“HAYAL ETTİĞİM PROJEYİ MİMAR ARKADAŞLARA ÇİZDİRDİĞİM BU PARKA AYRI BİR MUHABBETİM, AYRI BİR SEVGİM VAR. 16 BİN METREKARELİK BÜYÜK HAVUZUNDA ÜCRETSİZ OLARAK ÇOCUKLAR, BÜYÜKLER, SU VE KAYIK SEFASI YAPACAKSINIZ”

BAR_6185.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi tarafından Etimesgut  Elvan Mahallesi’nde yaptırılan yaklaşık 40 bin metrekarelik “Kelebek Su  Parkı”, Başkan Melih Gökçek’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Park alanının dolduran binlerce vatandaşın sevgi seliyle karşılaşan Başkan Gökçek, “Etimesgut’a bu dönemde ne söz verdiysek yaptık. Hayal ettiğim projeyi mimar arkadaşlara çizdirdiğim için ‘Kelebek Su’  adını verdiğimiz bu parka ayrı bir muhabbetim, ayrı bir sevgim var. 16 bin metrekarelik büyük havuzunda ücretsiz olarak çocuklar, büyükler, su ve kayık sefası yapacaksınız” dedi.

“Tavşan, güvercin, çocuk oyun, golf, spor tesisleri, basketbol, mini futbol sahası” adı verilen 13  adacıktan oluşan prestij parkın, tahta köprülerle birbirine bağlandığını anlatan Başkan Gökçek, “Gece gündüz parkta ailelerinizle dinlenecek, eğlenecek, yazın sıcak havalarda gelerek çaylarınızı içeceksiniz, havuzda su ve kayık sefası yapacaksınız” diye konuştu.

-“ULAŞIM ETİMESGUT’TA CİDDİ BİR SORUNDU”

Ulaşımın Etimesgut’ta ciddi bir sorun olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek; bu dönemde ilçeye yapılanları şöyle anlattı:

“14,5 kilometrelik ana yolu, 19 kilometrelik yan yolu, 60 bin ağacı ve 600 bin yeşil alanıyla Ankara Bulvarı’nı Celal Bayar Bulvarı’ndan Etimesgut’umuza bağladık. Şeker Fabrikası bölgesine de ihtiyacı olan altgeçiti yaptık. Başbakanımızın talimatlarıyla, Metromuzu da Etimesgut’umuza, Sincan’ımıza getirdik.

Allah nasip ederse, yakın bir tarihte Kayaş’tan başlayıp, Yenikent’e kadar gidecek, Etimesgut’u boydan boya geçecek, eski banliyö yerine hafif raylı sitem çalışmalarını da yapmaya başladık. İnşallah 2 sene içinde ulaşım daha da kolay hale gelecek.”

Daha sonra, Kelebek Su Parkı’nın açılış kurdelesini eşi Nevin Gökçek ve belediye bürokratlarıyla birlikte kesen Başkan Gökçek, açılışa gelen çocukları da unutmadı. Törende  çocuklara otobüs dolusu top ve oyuncak bebeklerden oluşan hediyeler dağıtıldı. Başkan Gökçek ve beraberindekiler açılışın ardından Etimesgutlularla birlikte parkı dolaşarak hatıra fotoğrafları çektirdi.

-YEŞİL VE SUYUN ETKİNLİK ADALARIYLA DONATILDIĞI DEV  PARK…

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Etimesgutlu vatandaşlara suların içinde, ağaçlar ve çiçeklerle bezeli 40 bin metrekarelik yemyeşil bir güzellik sunan Kelebek Su Parkı’ndan başta ilçe sakinleri olmak üzere tüm Başkentli vatandaşların aileleriyle birlikte günün her saatinde yararlanabileceklerini bildirdi.

Akgül, parkın, 16 bin metrekarelik geniş gölet alanında oluşturulan 13 ayrı adasında başta çocuklar olmak üzere bölge sakinlerine güzel zaman geçirebilecekleri yemyeşil ve masmavi bir alan imkanı sağlayacağını söyledi.