BÜYÜKŞEHİR GİYSİ MERKEZİ'NDE YOK YOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "Giysi Yardım Merkezi"nde, ihtiyaç sahibi aileler, tepeden tırnağa tüm giysi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ulus Anafartalar Caddesi’nde bulunan ve mağazadan farkı olmayan "Giysi Yardım Merkezi"’nden, yılda ortalama 700-800 ihtiyaç sahibi aile yararlanıyor.

07 Ağustos 2015 Cuma 10:29
BÜYÜKŞEHİR GİYSİ MERKEZİ'NDE YOK YOK

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN "GİYSİ YARDIM MERKEZİ"NDE, İHTİYAÇ SAHİPLER, GİYSİ İHTİYAÇLARINI TEPEDEN TIRNAĞA KARŞILIYOR
-MERKEZDEN YOKSUL AİLELER YARARLANIYOR

giysi.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi'nin "Giysi Yardım Merkezi"nde, ihtiyaç sahibi aileler, tepeden tırnağa tüm giysi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
Hiçbir ücret ödemeden, erkek, kadın ve çocuklara yönelik olarak ayrılan katlarda isteklerine göre seçim yapan ihtiyaç sahibi aileler, merkezden mutlu ayrılıyorlar.

-İÇ ÇAMAŞIRINDAN MANTOYA...
2008 yılından beri hizmette olan "Giysi Yardım Merkezi"ne gelerek, yeni giysilerin özenle düzenlendiği reyonlardan gönül rahatlığıyla beğendikleri giysileri deneyip alabilen ailelere, görevliler de seçim konusunda yardımcı oluyor.
Merkezde kadın, erkek ve çocuk çeşitleri olmak üzere “Hırka, yelek, bluz, tişört, pardösü, pijama takımı, iç çamaşır, triko kazak, manto, eşarp, mont, pantolon, fanila, kemer, gömlek, kaşkol, bere, eldiven, eşofman, ayakkabı” gibi birçok kıyafet yer alıyor.
Öğrenciler için okul çantası ve aksesuarlarının bulunduğu merkezde, çeşitli oyuncaklar da bulunuyor.
Merkeze gelen aileler, maddi durumlarının, ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olmadığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmetinden çok memnun olduklarını söylediler.

-ÇOK YOKSULLAR FAYDALANIYOR
Giysi yardımından, TUİK verilerine göre ‘çok yoksul’ olarak sınıflandırılan aileler yararlanabiliyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardımlarına başvuruda bulunan ailelerin sosyal ve ekonomik durumları, önce "Yerinde İnceleme Memurları" tarafından inceleniyor. Gerekli araştırmalar sonrası, ailelerin kömür, gıda ve ekmek gibi ihtiyaçları karşılanıyor.