13 Mayıs 2014 Salı 14:16
BÜYÜKŞEHİR HALK DANSLARI EKİBİ YİNE ŞAMPİYON

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “FOMGET HALK DANSLARI TOPLULUĞU” BİRİNCİLİĞİ ANKARA'YA GETİRDİ

DSC_2767.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu (FOMGET), bir kez daha hem Başkentlileri hem de Büyükşehir Belediyesi’ni gururlandırarak, Türkiye şampiyonluğuna imza attı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği geleneksel düzenlemeli gençler grup yarışmasında zeybekler kategorisinde İzmir yöresi ile yarışan FOMGET, birinciliği kazanarak, kupayı Ankara’ya getirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü halk dansları topluluğu FOMGET, pek çok ülke, pek çok şehre taşıdığı Anadolu’nun en güzel ritimleri ve figürleriyle 1993 yılından bu yana Ankara’yı başarı ile temsil ediyor. Çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Topluluğu katıldığı yarışmalardan da başarı ile dönerek, kentin gururu oluyor.

- 91 PUAN TOPLADI

Başarılarıyla adından söz ettiren FOMGET, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda düzenlediği “Geleneksel Düzenlemeli Gençler Grup Yarışması”na katıldı. Zeybekler kategorisinde İç Anadolu Bölgesi temsilcisi olarak “İzmir” yöresiyle yarışan FOMGET, Türkiye’nin diğer 6 bölgesinden gelen rakiplerini 91 puanla geride bırakarak, büyük bir başarı kazandı.

Gazi Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler tarafından 1993 yılında Ankara’da kurulan Folklor Müzik Gençlik Topluluğu ve Gençlik Spor Kulübü (FOMGET) 1997 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar yurtdışında ve yurtiçinde pek çok festival, yarışma, şenlik ve etkinliğe katılan FOMGET, Ankara’nın ve Türkiye’nin vizyonu oluyor.