Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’in Evcil Hayvan Hastanesi…

-EVCİL HAYVAN HASTANESİ’NDE 2011 YILINDA 6 BİN 509 EVCİL HAYVANIN TEDAVİSİ YAPILDI, BAKIMLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23 Ocak 2012 Pazartesi 10:38
Büyükşehir’in Evcil Hayvan Hastanesi…

Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Hastanesi, Başkentlilerin evcil hayvanlarını muayene ve tedavi ettirebildikleri, kısırlaştırma ve her türlü aşı işlemini güvenle yaptırabildikleri bir merkez olarak hizmet verirken, sahipsiz hayvanların da toplum sağlığını tehdit etmeden kendi ortamlarında sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için çaba harcıyor.
Evcil Hayvan Hastanesi’nde 2011 yılında 6 bin 509 hayvan tedavi edildi, bakımları yapıldı. Yıl boyunca toplam 2 bin 862 sahipsiz

evcil_hayvan_hastanesi_207_.jpg

hayvan hastanenin sağlık hizmetlerinden yararlandırılırken, 3 bin 647 evcil hayvan da sahiplerince getirildiği hastanede sadece kullanılan ilaç ve malzemenin ücreti ödenerek tedavi ve bakım gördü.
Geçen yıl 409 sahipsiz hayvan hastanede gerçekleştirilen operasyonla kısırlaştırıldı, 1690 hayvana da kuduz aşısı yapıldı. Hastalık belirtileri görülen 45 sokak hayvanının tedavisi için de röntgen, USG ve endeskopi gibi görüntüleme cihazları kullanıldı.  368 hayvanın tedavisinde parazite karşı ilaç kullanılırken, 253 sahipsiz hayvana değişik konularda veterinerlik hizmetleri verildi. 97 sahipsiz hayvana gerçekleştirilen tedavi, aşı ve operasyonlarla ilgili bilgilerin yüklendiği mikroçip takılarak daha sonra herhangi bir gereksiz operasyona maruz kalmaları önlendi.
Yıl boyunca 181 sahipli evcil hayvan hastanede gerçekleştirilen operasyonla kısırlaştırılırken, 1940 evcil hayvanın  kuduz, corona ve bordotella aşısı ile söz konusu hastalıklara karşı korunmaları  sağlandı. 24 sahipli hayvanının tedavisinde röntgen, USG ve endeskopi  gibi görütüleme cihazlarından yararlanılırken, 1221 hayvanın tedavisinde de parazitlere karşı ilaç kullanıldı.
Hastaneye getirilen 219 sahipli hayvan değişik konulardaki veterinerlik hizmetlerinden yararlanırken, 62 hayvana da kimlik bilgileri ile uygulanan tedavi, operasyon ve aşılarla ilgili bilgilerin yüklendiği mikroçip takıldı.   
Sahipli, sahipsiz tüm evcil hayvanlar için sunduğu imkanlarla örnek nitelikte bir çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Hastanesi, Ankaralıların evcil hayvanlarını muayene ve tedavi ettirebilecekleri, kısırlaştırma ve her türlü aşı işlemini güvenle yaptırabilecekleri bir merkez olarak hizmet verirken, sahipsiz hayvanların da toplum sağlığını tehdit etmeden kendi ortamlarında sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini de sağlıyor. 
    
-HAYVAN HASTANESİ’NDEN ÖRNEK HİZMET-    

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde Kurtuluş Parkı içerisinde hizmet veren Evcil Hayvan Hastanesi’nde aşılama, kısırlaştırma operasyonu benzeri hizmetlerin yanı sıra cerrahi müdahaleler de başarıyla gerçekleştiriliyor.   
Hastane’de insan sağlığını tehdit eden, insanlara bulaşabilen hastalıkları önlemek, aşılama, muayene, tedavi, kısırlaştırma, ameliyat ve parazitlerle mücadele konularında hizmet veriliyor.
Hastane’de yılda 1 kez periyodik uygulanan kuduz aşısı ile karma aşı, kedi lösemisi aşısı ile halk arasında köpek için öksürük aşısı olarak bilinen aşıların bir program çerçevesinde yapıldığını hatırlatan yetkililer,  gaita testleriyle hayvanların dışkısında bulunan ve insanlara bulaşabilen parazitlerin varlığını araştırdıklarını ve gerekli ilaç tedavisini uyguladıklarını ifade ettiler. 
Hafta içi 9.00- 16.30 saatleri arasında hizmet verilen hastaneyle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler, 433 12 12 ve 433 64 64 numaralı telefonları arayabilirler. Tamamen hizmet amacıyla çalışmalarını sürdüren hastanede, hayvan sahibinden talep edilen sembolik ücret, aşı, ilaç ile tedavide kullanılan malzemelerin temininde kullanılıyor.