Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’in Geleneksel Sanatlar Sergisi’nin Açılışını Başkan Gökçek Yaptı...

-Metro Sanat Galerisi’nde Düzenlenen Ebru, Hat Ve Tezhip Sergisi’nde Sanatçılarla Sohbet Eden Başkan Gökçek, Yaz Aylarının Vazgeçilmez Eğlencesi Büyük Ankara Festivali’nde Ebru Yarışması Düzenlenebileceğini Söyledi

22 Nisan 2010 Perşembe 02:07
Büyükşehir’in Geleneksel Sanatlar Sergisi’nin Açılışını  Başkan Gökçek Yaptı...

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, geleneksel sanatlardan Ebru, Hat ve Tezhip eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı.
 Metro Sanat Galerisi’nde, Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ebru, Hat ve Tezhip Sergisi’ne Başkan Gökçek’in yanı sıra sanatçılar, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2.jpg
 105 ayrı eserden oluşan serginin açılış kurdelesini Ebru sanatçısı Fatma Ersin ile birlikte kesen Başkan Gökçek, daha sonra eserlere ilişkin bilgi aldı. Aralarında ödüllü eserlerin de yer aldığı sergiyi baştan sona gezen ve Ebru sanatçısı İlker Selimler’in gül figürlü Ebru yapımını izleyen Başkan Gökçek, kendisini tebrik etti.
 Serginin sonunda sanatçılarla kısa bir süre sohbet de eden Başkan Melih Gökçek, genç ebru sanatçılarının teşvik edilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve binlerce Başkentlinin yoğun ilgi gösterdiği Büyük Ankara Festivali’nde Ebru Yarışması düzenlenebileceğini söyledi. Sanatçıların da büyük bir heyecanla kabul ettiği yarışmanın düzenlenmesi için gerekli çalışmaların da yapılması kararlaştırıldı.
27 Nisan Salı gününe kadar sanatseverlerin beğenisine açık kalacak olan sergide Ebru, Hat ve Tezhip gibi çoğu ödüllü 105 eser yer alıyor.