Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’in Gıda Yardımı Sürüyor...

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Ailelerin Zor Günlerinde Yanında Olmaya, Sofrasına Katkı Sunmaya, Kimsenin Aç Ve Açıkta Kalmaması İçin Çaba Göstermeye Devam Ediyor -Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Bünyesinde Oluşturulan Ekipler, 2010 Yılında Da Dar Gelirli Ailelere, İhtiyaçlarına Göre Yılda 2 Veya 3 Defa Gıda Ve Temizlik Maddesi Dağıtımı Yapıyor - Yaklaşık 62 Kiloluk Yardım Kolilerinde, Geçen Yıllarda Olduğu Gibi Sabundan Salçaya, Çamaşır Deterjanından Reçele Kadar 21 Farklı Ürün Bulunuyor

05 Mayıs 2010 Çarşamba 04:01
Büyükşehir’in Gıda Yardımı Sürüyor...


Sosyal, kültürel ve altyapı alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla yurt içi ve yurt dışından birçok ödül alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye ve dünyaya örnek projelerini tüm hızıyla yürütüyor.

1.JPG
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen projeler kapsamında yıllardır dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin zor günlerinde yanında olan, sofrasına katkı sunan, çocukların eğitimine destek veren, kimsenin aç ve açıkta kalmaması için çaba gösteren Büyükşehir Belediyesi, gıda dağıtımına devam ediyor.
Bu yıl, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi 120 binin üzerinde aileye gıda ve temizlik malzemeleri dağıtılacak. Yardımlar, bu ailelerden bir kısmına yılda 2 kez yapılırken, uzmanların tespit ettiği daha çok ihtiyaç sahibi ailelere ise 3 kez ulaştırılacak.
Sosyal hizmet uzmanları tarafından titizlikle yapılan incelemeler sonucu gıda dağıtımı yapılmasına karar verilen ailelere geçen yıllarda olduğu gibi içinde sabundan salçaya, çamaşır deterjanından helvaya kadar 21 farklı ürünün yer aldığı yaklaşık 62 kilogramlık 5 koli teslim ediliyor.
-BAŞKAN GÖKÇEK: “HUZUR İSTİYORSANIZ SOSYAL PROJELERE ÖNEM VERECEKSİNİZ”
Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü 165 sosyal ve kültürel projeyle Ankara’da suç oranlarının düştüğünü, hırsızlık, gasp gibi olayların daha az yaşandığını anlatan Başkan Melih Gökçek, gıda, temizlik, ekmek, kitap, kırtasiye, bot, kaban gibi yardımların yoksul ve yardıma muhtaç ailelere adeta bir yaşam desteği sağladığını belirtti.
Büyükşehir Belediyesi’nin yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere yıllardır gıda yardımı yaptığını hatırlatan Başkan Gökçek, “Kentte huzur istiyorsanız, vatandaşın rahatlıkla dolaşmasını istiyorsanız sosyal ve kültürel projelere önem vermek zorundasınız” dedi.
“YARDIM YAPILAN AİLELER TİTİZLİKLE BELİRLENİYOR”

2.jpg
Yardım yapılacak ailelerin titizlikle belirlendiğini kaydeden Başkan Gökçek, dağıtımın, aileler rencide edilmeden adreslere kapıdan teslim yöntemiyle gerçekleştirildiğini bildirdi.
Başkan Gökçek, toplam 62 kiloya yaklaşan 5 kolinin içerisinde, zeytinden salçaya, tuzdan, peynire, gıda malzemeleri ile sabundan bulaşık deterjanına kadar temizlik ürünlerinin yer aldığını belirtti.
Yardımların evdeki duruma göre yıl içerisinde 2 ya da 3 defa yapılacağını açıklayan Başkan Gökçek, ikinci turun Ramazan ayından önce yaz aylarında bitirilmesini arzu ettiklerini ifade etti.
-BAŞVURULAR 3 MERKEZDE YAPILIYOR
Yardım almak isteyen vatandaşların öncelikle kira kontratı, öğrenci belgesi, araç kaydı, maaş bordrosu, muhtarlıktan alınan fakirlik ilmuhaberi, ailede engelli veya hasta var ise raporunu beraberinde getirerek, belediye görevlilerinin vereceği başvuru formunu doldurması gerekiyor. Başvurular, Etlik’te bulunan Osmanlı İş Merkezi, Sincan Mareşal Çakmak Mahallesi Lise Caddesi No 5’teki Yardım Bölümü ve Çubuk’ta Yavuz Selim Mahallesi PTT Caddesi No: 7/A adresine yapılabiliyor. Başvurular değerlendirilirken şehit aileleri ve gazilere de öncelik veriliyor.
Başvuru sonrası ailede bulunan herkes başvuru formuna işleniyor. Daha sonra yüksek okul mezunu ve bu konuda özel eğitimden geçmiş uzman ekipler, yardım talep edilen adreslere incelemeye ve belgelerin doğruluğunu kontrol etmeye gidiyor, çevreden gerekli soruşturmaları yapıyorlar. Daha sonra başvuru sahiplerinin incelemeleri bir rapor halinde komisyona sunuluyor. Komisyonun değerlendirmesinden sonra da yardım alıp almayacakları belirleniyor. Bu ailelerin gelirleri deneyimli personel tarafından da sık sık denetime tabi tutuluyor, takibi yapılıyor.
-MALZEMELER SOĞUK HAVA DEPOLARINDA SAKLANIYOR

3.jpg
Yardım malzemeleri BELSO'nun soğuk hava depolarında saklanıyor. Dağıtımı yapılacak gıda maddeleri, özel paketler içerisinde soğuk hava depolarında korunuyor. Böylelikle, günlük yapılacak dağıtımlarla gıda maddeleri herhangi bir zarar görmeden hak sahibine ulaşıyor.
Dağıtım ise bir plan çerçevesinde mahallelere göre yapılıyor. Yardımlar, her gün Ankara’nın dört bir yanına 3 kişilik ekiplerin yer aldığı 20 araçla ulaştırılıyor. Görevliler, yardımı teslim ederken mutlaka imza ve kimlik fotokopisi alıyor.
- KOLİLERDE NELER VAR?
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak hazırladığı yardım kolilerinde bulunan gıda ve temizlik ürünleri şunlar:
2 kg zeytin, 1.660 gr salça, 1.500 gr tuz, 2 kg peynir, 10 kg makarna, 5 kg ayçiçeği yağı, 5 kg un, 2 kg arpa şehriye, 3 kg çay, 6 kg şeker, 2 kg v.reçel, 2 kg reçel, 2 kg tahin helvası, 5 kg pirinç, 2 kg fasülye, 2 kg nohut, 2 kg bulgur, 3 kg çamaşır deterjanı, 750 gr tuvalet sabunu, 1 kg banyo sabunu, 2 kg sıvı bulaşık deterjanı