Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’in “Hedef Mutlu Aile” Projesi Ödül Aldı...

-AK PARTİ YEREL YÖNETİMLER BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN “YEREL YÖNETİMLER VE AİLE SEMPOZYUMU”NDA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, “HEDEF MUTLU AİLE” PROJESİYLE İKİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ -BAŞKAN GÖKÇEK’E ÖDÜLÜNÜ, BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN VERDİ

02 Nisan 2012 Pazartesi 12:32
Büyükşehir’in “Hedef Mutlu Aile” Projesi Ödül Aldı...

odul_400_2_02042012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en iyi aile projesi dalında ikincilik ödülü kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Aile Sempozyumu”nda, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü  “Hedef Mutlu Aile” projesiyle ikincilik ödülü aldı. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda daha önce “Sosyal Belediyecilik” dalında birincilik kazanan Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkentli ailelere verdiği önem de bu ödülle taçlandırılmış oldu.
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, büyükşehir belediye başkanları, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetlinin katıldığı ödül töreni, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

-“ULUSLARARASI ÖDÜLLER GURUR VERİYOR”
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, yerel yönetimlerin dünyanın saygın kurum ve kuruluşları tarafından çeşitli ödüllere layık görüldüklerini ve belediye başkanlarının birçok uluslararası birliğe başkanlık yaptığını söyledi. İstanbul ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanlarının uluslararası birliklere başkanlık ettiklerini kaydeden Tanrıverdi, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek, Avrupa Ödülü Alan Kentler Birliği’nin Başkanlığı’na seçildi” dedi.
Tanrıverdi’nin ardından kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de bakanlığın bugüne kadar yaptığı faaliyetlerden kısaca bahsederek, ailenin sosyal yaşam içerisindeki yerine ve mutlu aileler için yapılması gerekenlere değindi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN: “75 MİLYONA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
 Katılımcıların alkışları arasında kürsüye davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik değerlerine ilişkin istatistiki bilgiler vererek, “Bu oranların ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu büyümede katkısı olan 75 milyonun tamamına teşekkür ediyorum” dedi.
 Ailelerin, toplumun ve ülkenin geleceği olduğunu, AK Parti’nin çalışmalarının merkezinde de ailenin bulunduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Biz belediyeciliği sadece park yapan, yol yapan, alt yapı inşa eden, çöp toplayan kurumlar olarak görmedik, görmüyoruz. Belediyeler önce ‘insan’ diyecek, önce ‘aile’ diyecek ve onların imdadına yetişecek. Sanatı, sporu destekleyecek, yoksulu bulacak” diye konuştu.
“Bizler tarihi dokunun kuşatıldığı, sağlıksız büyümüş, gecekondularla çevrelenmiş şehirler ele aldık. Ustalık dönemine girerken çok önemli bir adım attık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı sadece bunun için kurduk. Şimdi gerekirse evleri yıkacağız” diyerek konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, “Bunun yetkisini aldık mı? Aldık. Yasal düzenlemelerini buna göre, kentsel değişim ve dönüşümle beraber yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Onun için diyoruz ki, tüm milletime sesleniyorum, bizim işimizi kolaylaştırın. Biz sizleri sokakta bırakmayız" dedi.
Bugüne kadar yaptıkları tüm çalışmaları aileler için yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Şehirlerin ailelere değil, ailelerin şehirlere hükmettiği yaşam alanları oluşturmada bu sempozyum inanıyorum ki yol gösterici olacaktır" diye konuştu.

-ANKARA’YA İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından “en iyi aile projesi ödül törenine” geçilen sempozyumda, yarışmaya katılan 127 proje arasından en iyi 17 projeye ödül verildi. Birinciliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kazandığı törende, Ankara Büyükşehir Belediyesi “Hedef Mutlu Aile” projesiyle ikincilik ödülüne layık görüldü.

odul_400_3_02042012.jpg

Başkan Gökçek, ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
Üçüncülüğü Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kazandığı, diğer büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinin de çeşitli ödüllere layık görüldüğü sempozyumda Ankara Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ne üye Mücahit Türkcan isimli genç yaptığı, Başbakan Erdoğan ile Annesi Tenzile Erdoğan’ın karakalem resmini Başbakan’a hediye etti.