Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’in Hedefi “Mutlu Aile”…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI İLE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI “MUTLU AİLE” İÇİN ELELE VERİYOR -ORTAKLAŞA HAZIRLANAN “HEDEF MUTLU AİLE” PROJESİ, (10 ŞUBAT) GENÇLİK PARKI KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DÜZENLENECEK TOPLANTIYLA TANITILACAK -PROJE, İLK ETAPTA PİLOT BÖLGE OLARAK BELİRLENEN 80 AİLEYE VERİLECEK “0-18 YAŞ GELİŞİMİ- HAYATIN İLK ÇEYREĞİ” SEMİNERLERİYLE BAŞLAYACAK

09 Şubat 2012 Perşembe 16:37
Büyükşehir’in Hedefi “Mutlu Aile”…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırladığı “Hedef Mutlu Aile” projesinin tanıtımı yarın (10 Şubat)

mutlu_aile_400_2_09022012.jpg

Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplantıyla yapılacak. 
Ailede eğitiminin desteklenmesi, sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması gibi birçok konu başlığında gerçekleştirilecek seminerler ve eğitimleri kapsayan proje ile binlerce kişiye ulaşılması hedefleniyor.
Kültürel ve sosyal faaliyetleri ile ihtiyaç sahibi aileleri zor günlerinde yalnız bırakmayan, projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediyesi, eğitimin desteklenmesine de büyük önem veriyor. Güçlü ve sağlıklı ailenin oluşumunu desteklemek amacıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Psikolojik Danışmanlık Destek Eğitimleri Merkezi’ni kuran Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmalara ise bir yenisini daha ekliyor.
Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Destek Eğitimleri Merkezi, uzun süren bir hazırlık döneminin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bir yıl önce Türkiye genelinde sürdürdüğü “Aile Eğitim Programı” çerçevesinde, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı ile ailelere eğitim vermeyi hedefliyor.

-SAĞLIKTAN EV EKONOMİSİNE…
Büyükşehir Belediyesi tarafından “Hedef Mutlu Aile” sloganıyla yürütülecek olan Aile Eğitim Programı’nın yaşam döngüsü içinde aile bireylerinin karşılaşabileceği her türlü soruna cevap veren modüler program olduğunu ifade eden yetkililer, projenin toplamda 300 saatlik bir eğitim zincirini kapsadığını dile getirdiler.
Eğitim programını Psikolojik Danışmanlık Destek Eğitimleri Merkezi’nin uygulayacağını belirten yetkililerin verdiği bilgiye göre uzman kadrolar tarafından sağlıktan ebeveynliğe, aile içi iletişimden ev ekonomisine kadar pek çok konuda eğitim verilecek.

- PİLOT BÖLGE ALTINDAĞ
Projenin uygulaması için pilot bölge olarak Altındağ’ı seçen Psikolojik Danışmanlık Destek Eğitimleri Merkezi, ilk etapta “0-18 mutlu_aile_400_3_09022012.jpg

Yaş Hayatın İlk Çeyreği” konu başlığında seminerler düzenleyecek. Bölgenin ihtiyaçlarına göre hazırlanan seminer başlıklarında ise hamilelikten bebeklik dönemine, gençliğe ilk adımdan davranış bozukluğuna kadar pek çok konuda ebeveynlere eğitimler verilecek. Seminerlere katılacak 80 aile, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren gençlik merkezleri, çocuk kulüpleri, aile yaşam merkezleri, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi üyeleri arasından yapılacak başvurulara göre seçilecek. Eğitimleri merkez bünyesinde görev yapan psikolog, sosyolog ve psikolojik danışmanlar verecek.  Gençlik Parkı Gençlik Merkezi’nde uygulanacak seminerlere katılacak ailelerin ulaşımı Büyükşehir Belediyesi’nin araçlarıyla sağlanacak. Aileler seminerdeyken çocuklarla, birimlerdeki uzman kadrolar ilgilenecek. 
Seminerler dizisi, bir bölgede tamamlandıktan sonra diğer bölgeye geçilecek. Seminerlerin ardından yapılacak ölçme ve değerlendirme ile hem ailelerin durumu belirlenecek hem de eğitimin sonuçları ve başarısı değerlendirilecek.

- SEMİNER PROGRAMININ KONULARI
Gençlik Parkı Gençlik Merkezi’nde yarın düzenlenecek tanıtım programının ardından, 16 Şubat’tan itibaren başlayacak seminerlerde, “Hamilelik ve yeniden doğmak – Hoş geldin bebek 0-2 yaş”, “Ne ekersen onu biçersin - Etkili ve yetkin ebeveynlik”, “Minik devlerin hayata atılımı -  Bebeklikten çocukluğa doğru”, “Çıkış ne tarafta? - Davranış problemleri ve başa çıkma yolları”, “Artık okullu olduk - Son çocukluk çağı ve okul problemleri”, “Ben hangi yüzyıldayım, çocuğum hangi yüzyılda?- Çocuk yetiştirmede güncel konular”, “Genç yetişkinleri tanımalı  - Gençliğe ilk adım”, “Dikkatimi topluyorum daha başarılı oluyorum -Dikkat becerisini geliştirici aile etkinlikleri” gibi konular yer alacak.