Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’in İftar Çadırlarına Yoğun İlgi…

- Büyükşehir Belediyesi’nin Kentin Farklı Noktalarına Kurduğu 28 İftar Çadırında 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının İlk Orucu Birlik-Beraberlik, Dayanışma Duygularıyla Açıldı - Başkentlilerin Yoğun İlgi Gösterdiği İftar Çadırlarının Girişinde Uzun Kuyruklar Oluştu - Günlük 13 Bin Kişiyi Ağırlayan Çadırlarda 4 Çeşit Yemek İkram Edildi

02 Ağustos 2011 Salı 12:54
Büyükşehir’in İftar Çadırlarına Yoğun İlgi…

1.JPG


2.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört yanında kurduğu, artık geleneksel hale gelen iftar çadırlarında yaklaşık 13 bin Başkentli, Ramazan ayının ilk orucunu hep birlikte açtı. Kent merkezinden çevre ilçelere kadar 28 farklı noktada bulunan çadırlarda vatandaşlara 4 çeşit yemek ikram edildi.
Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı on bir ayın sultanı Ramazan ayının geleneklerinin yaşatıldığı ve Başkentlilerin bu aya özel nostaljik özlemlerin giderildiği, tokun açın halinden anladığı, ihtiyaç sahiplerine yardım elinin uzandığı, yetim ve öksüzlerin sevindirildiği oruç ayında Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 28 farklı noktaya kurduğu iftar çadırlarında Başkentli misafirlerini ağırlıyor.

- KENT MERKEZİNDE BULUNANLAR GÜVENPARK’TA İFTARINI YAPTI

3.jpg

Ramazan ayının ilk gününde Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin dört bir yanına kurulan çadırlara Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 13 bin kişiye ikram edilen iftar mönüsünde ilk gün yayla çorbası, tas kebabı, pilav ve cevizli kadayıf yer aldı. Çadırların önünde iftardan önce sıraya giren vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Biraradalığı ve dayanışmayı güçlendiren iftar sofralarından memnuniyetle ayrılan Başkentlilerin teravih sonrası nostaljik Ramazan geceleri için buluşma adresi ise Hacı Bayram oldu.
Kent merkezinde işi olan, iftar saatinde evine ulaşamayan Başkentliler ise oruçlarını Kızılay Güvenpark’ta kurulan çadırda açtılar.
Türkiye mozaiğini yansıtan Kızılay’daki iftar çadırında hayatının ilk orucunu tutan minikler de vardı, Başkent’te misafir olan aileler de vardı, meraktan gelenler de… Çadırda iftarını yapan Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale gelen bu hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.