Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR’İN İNTERNET SİTESİ YENİLENDİ…

Büyükşehir Belediyesi’nin, “Teknolojinin Başkenti Ankara” Sloganıyla Yaptığı Çalışmalar Kapsamında İnternet Sitesi de Yepyeni Bir Görünüme Kavuşturuldu

19 Aralık 2012 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR’İN İNTERNET SİTESİ YENİLENDİ…

Büyükşehir Belediyesi’nin, “Teknolojinin Başkenti Ankara” Sloganıyla Yaptığı Çalışmalar Kapsamında İnternet Sitesi de Yepyeni Bir Görünüme Kavuşturuldu

Vatandaşların Kullanımı İçin Daha Kolay ve Fonksiyonel Olarak Yenilenen Büyükşehir Belediyesi’nin Resmi İnternet Sitesine  www.ankara.bel.tr  Adresinden Ulaşılabiliyor

Vergi ve Harçların Ödenebildiği, Başkent’teki Çalışmalara İlişkin Günlük Bilgilerin Yer Aldığı, Faaliyetlere İlişkin Bilgilerin Alınabildiği İnternet Sitesi, Büyükşehir Belediyesi’ni Sanal Alemde Vatandaşla Buluşturuyor

 abbweb_Anasayfa_330_19122012.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, resmi internet sitesini, vatandaşların Belediye ile ilgili her türlü bilgiye kolayca ulaşımını sağlayacak şekilde, görsel ve fonksiyonel olarak yepyeni bir görünüme kavuşturdu.

    Vergi ve harçların ödenmesinden, Başkent’teki çalışmaların günlük bilgilerine, kent rehberinden, günlük yaşam için önemli bilgilere, Belediye yayınlarından, haberlere ve duyurulara kadar kent yaşamına ilişkin her türlü bilginin yer aldığı rengarenk sitede, Büyükşehir Belediyesi’ne dair istenilen her konuya rahatça ulaşılabiliyor.

 -BÜYÜKŞEHİR BUGÜN NE YAPIYOR?

     Eskiden olduğu gibi yine www.ankara.bel.tr linkiyle vatandaşlarla sanal alemde buluşan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin teknolojik alanlarda yaptığı yenilikler ve değişim rüzgarı, resmi internet sitesine de yansıdı.  Belediye, internet sitesinin içeriğini ve tasarımını değiştirip yenilerken, sitenin yeni halinde en çok dikkat çeken ve en çok ziyaret edilen bölümlerinden birisi de “Büyükşehir bugün ne yapıyor?” adlı köşe oluyor.  

Gün içinde Başkent’te yapılan bakım, onarım,  asfalt, tretuvar, temizlik, kazı, restorasyon gibi çalışmalardan, hangi mahallelerde, cadde ve sokaklarda hangi yolların kapanıp, kapanmadığına kadar Başkent’te günlük yaşam içerisinde Büyükşehir hangi çalışmayı yapıyorsa, hepsi bu linkte yer alıyor.

-“HABERLER - İHALE DUYURULARI - E-TAHSİLAT”… 

     Yeni bir görünüm kazanan, Ankara Kedisi logolu dizaynlarıyla güzelleşen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi, modern tasarımında; haberler, ihale duyuruları, belediyenin günlük faaliyetleri, su kesintisi gibi günlük duyurular, hava durumu, kültür ve sanat etkinlikleri, kent rehberi, hizmet birimleri ve bilgi edinme sayfalarına kolay erişim sağlıyor.

    Sitede, Türkiye’nin en yeşil kent merkezine sahip Başkent’teki rekreasyon alanları ve kentsel parklarından, oyun parkları ve yürüyüş yollarından kesitler sunan “Gözlerinize inanın burası Ankara” köşeleri de birbirinden estetik fotoğraflarla Başkent’in güzellikleri görsel olarak muhteşem bir seyir zevki sunuyor.

    Güvenliğin üst seviyede tutulduğu web sitesinde kent sakinleri,  vergi ve harçlarını da “e-tahsilat” sayfasından online ödeyebiliyor. Bu sistem sayesinde kent sakinlerine kuruma olan borcunu anlık görüp, kredi kartı ile web üzerinden ödeme kolaylığı sağlanıyor.

 -GÜNCEL BİLGİLERE BASİT VE ÇABUK ERİŞİM…           

     Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın düzenlediği www.ankara.bel.tradresinde, nöbetçi eczaneler gibi güncel bilgilere haritalı olarak erişim sağlanarak, karmaşık yapıları birleştirip kamu kurumunun ağırlığı ve sadeliğini de barındıran basit ve hızlı ulaşılabilir bir yapı oluşturulması hedeflendi.      

    Büyükşehir’in web sitesinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e mesaj atabilen, twitter takip edebilen  vatandaşlar ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin twitter -  facebook adresleriyle bağlantı da kurabiliyor.