Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’in Kış Hazırlıkları Tamam…

Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele İçin Görev Başında Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin sorunsuz bir kış mevsimi yaşaması için gerekli önlemleri aldı.

29 Aralık 2009 Salı 08:43
Büyükşehir’in Kış Hazırlıkları Tamam…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda oluşturulan karla mücadele ekipleri 24 saat süreyle görev yaparak, kar yağışı ve buzlanma  ihtimaline karşı hazır halde bekleyecek.
Başkent’in ana cadde ve bulvarları ile otobüs ring yolları, genişliği 12 metreden büyük sokaklar ile kaldırımların Büyükşehir Belediyesi görev alanında bulunduğunu belirten yetkililer, kar ve buz temizleme ekiplerinin, araç ve yaya trafiğinin kış koşullarından olumsuz etkilenmemesi için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydettiler.
Karla mücadele amacıyla oluşturulan ekip ve ekipmanların meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda, şehrin çeşitli noktalarında görevlendirildiğini bildiren yetkililer, araç parkından da hava durumuna göre araçların yönlendirildiğini söylediler.
Yetkililer, araçların, özellikle kar yağışı sonrasında olumsuzlukların yaşanma ihtimaline karşı Havalanı Yolu Hasköy, Kepekli Konya Yolu, Cinnah Caddesi, Atatürk Bulvarı, Yenimahalle Şentepe, Keçiören ve Mamak’ta bekleme yapacaklarını belirttiler.

-KARLA MÜCADELE ARAÇLARI-

Havaların soğuması ve kar yağışı ile birlikte meydana gelecek buzlanmaya karşı her türlü önlemi aldıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, 62 adet özel donanımlı kar küreme aracı (Unimog), 27 adet greyder, 20 adet kamyon, 31 adet loder, 26 adet dozer ve 662 personel ile 24 saat süreyle 3 vardiya halinde karla mücadele yapıldığını söylediler.
Büyükşehir Belediyesi olarak 130 tonluk 1 adet tuz silosu ve 1 adet tuz solisyonu hazırlama tesisine sahip olduklarını belirten yetkililer, buz ve kara karşı yollarda alüminyum silikat katkılı fırınlanmış tuz kullandıklarını kaydettiler.
Stokta 9 bin 500 bin ton tuz bulunduğunu belirten yetkililer, 15 bin ton için ihaleye çıkılacağını, vatandaşların mağdur olmaması için her türlü tedbirin alındığını ifade ettiler.
Metropol ilçelerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçe ve beldelerde de karla mücadele çalışması için hazırlıkların yapıldığını anlatan yetkililer, Başkent’te ulaşımın kış koşullarından etkilenmemesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirttiler.