Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’in “Kurtarma Timi” Model Oldu…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SU ALTI ARAMA KURTARMA TİMİ, BAŞARILI ÇALIŞMALARIYLA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU -İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI SU ALTI ARAMA KURTARMA TİMİ’NİN UZMAN EĞİTMEN BALIKADAMLARI, KENDİ SU ALTI ARAMA KURTARMA TİMİNİ KURMAK İSTEYEN YEREL YÖNETİMLERE DE DESTEK SAĞLIYOR

21 Eylül 2011 Çarşamba 10:28
Büyükşehir’in “Kurtarma Timi” Model Oldu…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nca 1997 yılında kurulan Su Altı Arama Kurtarma Timi, deniz, göl, gölet ve barajlarda meydana gelen olaylarda gösterdiği başarılı çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek oldu.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Timi, 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi sonrasında Gölcük’te katıldığı su altı arama ve kurtarma çalışmalarının yanı sıra  yurdun dört bir yanından gelen taleplerde de gösterdiği başarılı performansıyla yerel yönetimlere benzer girişimlerde bulunma cesareti verdi ve onlar için örnek oluşturdu. 
Ankara İtfaiyesi dalgıçları, su altında en zor görevleri başarıyla gerçekleştiren birer balık adam ve arama kurtarma uzmanı, yeni balık adamların yetiştirilmesinde ise başarılı birer eğitmen.

2.jpg
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Timi’nde görev yapan Mesut Bozkurt, Salih Kurumlu , Yavuz Kökten ve Bünyamin Şahin 2 yıldız eğitmen balık adam, Levent Çeri ise 1 yıldız eğitmen balık adam sertifikasına sahip.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibi, Emniyet Genel Müdürlüğü Su Altı Arma ve Kurtarma ekibiyle birlikte 12 yıl önce başlattığı eğitim işbirliğini değişik platformlarda sürdürüyor. 
İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin uzman eğitmen balıkadamları, kendi su altı arama kurtarma timini kurmak isteyen yerel yönetimlere de destek sağlıyorlar. Bu amaçla Düzce ve Malatya Belediyeleri’ne talepleri doğrultusunda yardımcı oldular. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Timi, yeni dalgıçları kadrosuna katmak için de çaba gösteriyor. Bu amaçla Hüseyin Duran, Hasan Özkan ve Melih Yiğit’ten oluşan 3 yeni genç dalgıç adayı kadroya girebilmek amacıyla yoğun mücadele veriyor. 
Uzman eğitmenlerinden aldıkları teorik bilgiyi havuz ortamında gerçekleştirdikleri dalışlar ile pratik alana taşıyan 3 genç dalgıç adayı, Kesikköprü ve benzer  ortamlarda sürdürecekleri çalışmaların ardından mesleğe ilk adımı atabilmeyi hedefliyorlar.